سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

جمعه 2 خرداد 1404

شرح حکمت ۳۷ نهج‌البلاغه؛

تشریفاتی که زیان‌آور هستند

تشریفاتی که زیان‌آور هستند

«این چه کاری بود که کردید؟» عرض کردند: این رسوم و آدابی است که ما امیران خود را با آن بزرگ می‌داریم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، هر روز یک حکمت از نهج‌البلاغه امام علی (ع) را می‌خوانیم:

قَالَ حضرت علی (علیه‌السلام): وَ قَدْ لَقِيَهُ عِنْدَ مَسِيرِهِ إِلَى الشَّامِ دَهَاقِينُ الأَنْبَارِ، فَتَرَجَّلُوا لَهُ وَ اشْتَدُّوا بَيْنَ يَدَيْهِ.فَقَالَ عَلَيهِ السِّلَامُ مَا هَذَا الَّذِي صَنَعْتُمُوهُ؟ فَقَالُوا: خُلُقٌ مِنَّا نُعَظِّمُ بِهِ أُمَرَاءَنَا، فَقَالَ: وَ اللَّهِ مَا يَنْـتَفِعُ بِهَـذَا أُمَـرَاوُکُمْ! وَ إِنَّکُمْ لَتَشُقُّونَ عَلى أَنْفُسِـکُمْ فِي دُنْيـَاکُمْ، وَ تَشْقَوْنَ بِهِ فِي آخِرَتِکُمْ. وَ مَا أَخْسَرَ الْمَشَقَّةَ وَرَاءَهَا الْعِقَابُ، وَ أَرْبَحَ الدَّعَةَ مَعَهَا الأَمَانُ مِنَ النَّارِ.


این سخن را امام علی (علیه‌السلام) زمانی بیان فرمود که در مسیر حرکتش به شام، کشاورزان و دهبانان شهر «انبار» با او ملاقات کردند (و به‌عنوان احترام) از مرکب پیاده شده و با سرعت پیشروی او حرکت کردند (و این مراسم را که نشانه خضوع فوق‌العاده در برابر امرای ستمگر بود انجام دادند).
 امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «این چه کاری بود که کردید؟» عرض کردند: این رسوم و آدابی است که ما امیران خود را با آن بزرگ می‌داریم  امام (علیه‌السلام) فرمود: به خدا سوگند! زمامداران شما از این عمل بهره‌ای نمی‌برند و شما با این کار در دنیا مشقت زیادی بر خود هموار می‌سازید و در قیامت بدبخت می‌شوید. چه زیان‌بار است مشقتی که به دنبال آن عقاب الهی باشد و چه پرسود است آرامشی که با آن امان از آتش دوزخ فراهم گردد.


انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • تشریفاتی که زیان‌آور هستند

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
چهارده منهای هشت