سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404
  • گروه: سیاسی
  • کد خبر: 71226
  • بازدید: 340
  • 1404/02/30 - 19:44:49

گزارش سبلان ما ازمیراث شهید رئیسی در اردبیل؛

رئیسی؛ نامی که با مردم‌داری عجین شد

رئیسی؛ نامی که با مردم‌داری عجین شد

تلاش‌های بی‌دریغ شهید رئیسی در استان اردبیل، یادگارهای ارزشمندی به جا گذاشته است که همچنان در این استان منشأ تحولات مثبت است و این میراث ماندگار سبب شده تا به‌ویژه کشاورزان، کارگران و صنعتگران همواره برای این شهید دعا کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، نامش با مردم‌داری و خدمت گره‌خورده است؛ او که در جایگاه عالی‌ترین مقام اجرایی کشور بود، نه با زبان که با عمل، همدلی و همراهی‌اش را با مردم به اثبات رساند.

رئیس‌جمهوری که مردمی‌بودن برایش نه یک شعار تبلیغاتی که باوری قلبی و رفتاری اصیل بود؛ در دورانی که فشارهای اقتصادی بر دوش همگان سنگینی می‌کرد، او نه فقط با درک عمیق این شرایط، بلکه با تمام وجود، برای بهبود اوضاع تلاش کرد.
امروز اگر از هر ایرانی و اردبیلی درباره سید ابراهیم رئیسی بپرسید، بی‌تردید تصویری از چهره مصمم او را در ذهن خود دارند و صدایی دلنشین از تلاش‌ها و خدمات این مرد بزرگ در گوششان خواهد پیچید، خدماتی که با وجود تمام سختی‌ها با اخلاص و امید به آینده‌ای بهتر برای این سرزمین به یادگار مانده است و به‌راستی که شهید رئیسی ابراهیم زمانش بود و راهی که او آغاز کرد، مسیری است که انتظار می‌رود مسئولان سرلوحه خود قرار دهند.


 خاطره خوش مردم مغان از شهید رئیسی

مردم استان اردبیل و ویژه‌تر اهالی مغان خاطره‌ای خوش از سفر رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی به این منطقه دارند و آن طور که در خبرها و خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) ثبت شده است، وقتی رئیس‌جمهور شهید روز جمعه مصادف با ۳۰ مهر۱۴۰۰ به استان اردبیل آمد به دیدار عشایر مغان رفت و پس از شنیدن مشکلات و دغدغه‌های مردم، گفت: شما مشکلاتی دارید، یکی از مشکلات اراضی است که باید به افراد صاحب حق برسد که بخشی از کار انجام شده و بخشی دیگر نیز باید انجام شود. مشکل دیگر، آب است که من از پروژه آب‌رسانی بازدید داشتم. بخش‌های مختلف این پروژه با پیشرفت ۷۶ و ۹۰ درصد همراه بوده است و در مجموع اگر همتی از سوی استاندار، وزارت نیرو و مسئولان منطقه انجام شود، آب به‌زودی وضعیت منطقه را متحول می‌کند که این کار هم شدنی است.

این اظهارات دلسوزانه و تلاش شهید رئیسی برای رفع مشکلات اهالی مغان و قاطعیت وی در ابطال واگذاری (مفت فروشی) کشت و صنعت مغان، خود نقاط قوت و دلگرمی برای تولیدکنندگان سخت‌کوش منطقه شد، مردمانی که با دستان پینه‌بسته چرخ تولید کشور را می‌چرخانند و اینک نیز این خدمات به‌عنوان میراثی از رئیس‌جمهور مردمی، همواره در یادها خواهد ماند.

نجات کشت و صنعت مغان مرهون اقدام تاریخی شهید رئیسی است

ابراهیم فهیمی، نماینده مردم پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز، با اشاره به اقدام تاریخی شهید رئیسی در نجات کشت و صنعت مغان به خبرنگار «سبلان ما»، گفت: یک تصمیم به‌موقع می‌تواند بر سرنوشت اقتصادی منطقه مؤثر باشد درست مثل تصمیم شهید رئیسی که مغان را احیا کرد.

 وی گفت: کشت و صنعت مغان همواره نقش محوری در اقتصاد منطقه داشته است و اما واگذاری غیرکارشناسی این مجموعه به بخش خصوصی، آن را با مشکلات جدی مواجه کرده بود که تصمیم قاطعانه شهید رئیسی در دوران ریاست قوه قضاییه برای ابطال این واگذاری، نقطه عطفی در تاریخ اقتصادی منطقه بود و وی با درک اهمیت راهبُردی این مجموعه موجبات احیای این مجموعه عظیم اقتصادی را فراهم کرد و از همین رو است که اهالی مغان امروز خود را وام‌دار مجاهدت‌های مخلصانه شهید جمهور می‌دانند.

نماینده پارس‌آباد تأکید کرد: احیای کشت و صنعت مغان الگویی موفق از مدیریت جهادی بود و امروز شاهدیم چگونه یک تصمیم به‌موقع و به‌هنگام توانست بر سرنوشت اقتصادی منطقه مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: خدمات شهید رئیسی برای استان اردبیل و به‌ویژه منطقه مغان فراموش‌نشدنی است. احیای کشت و صنعت مغان سندی ماندگار از مدیریت دلسوزانه و آینده‌نگرانه شهید رئیسی بود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: استان اردبیل همواره در احیای برخی واحدهای تولیدی و سرعت گرفتن اجرای پروژه‌های زیربنایی به‌ویژه راه‌آهن مرهون مجاهدت مخلصانه شهید جمهور است که در تنها سفرشان به استان اردبیل سعی کردند تا آثار نیک و خوبی به یادگار بگذارند.

وی با بیان اینکه میراث شهید رئیسی فقط مختص داخل کشور نیست، بیان داشت: شهید رئیسی در دوران مسئولیت خود گام‌های بلندی برای عزت ایران برداشت و با درایت وی کشور به سازمان‌های مهم جهانی؛ مانند بریکس و شانگهای پیوست که این موفقیت بزرگی برای دیپلماسی ایران بود.

فهیمی با تأکید بر سیاست خارجی موفق دولت شهید رئیسی گفت: در دوره شهید رئیسی، توطئه‌های دشمنان برای منزوی کردن ایران نه‌تنها نتیجه نداد، بلکه روابط ما با کشورهای دوست گسترش یافت و ایشان با مدیریت حکیمانه، جایگاه ایران را در منطقه و جهان ارتقا دادند.

وی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی برجسته شهید رئیسی تأکید کرد: ایشان با مردم صمیمی بودند و همواره دغدغه خدمت به ملت را داشتند و این روحیه والا از ایمان عمیق و تعهد انقلابی ایشان نشأت می‌گرفت.

نماینده مردم پارس‎آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز در ادامه گفت: شهید رئیسی اسوه اطاعت از ولایت بودند و به ما آموختند که چگونه در خدمت به کشور ثابت‌قدم باشیم و امروز باید با الگوگیری از این شهید بزرگ، در مسیر پیشرفت علمی و فناوری گام برداریم.
وی در پایان با اشاره به مسئولیت خطیر بعد از شهید رئیسی اظهار دشت: بر ماست که راه این شهید عزیز را با وحدت، ایمان و تلاش بی‌وقفه ادامه دهیم تا آرمان‌های والای انقلاب اسلامی محقق شود.



 احیای سد ۱۴ساله عنبران از یادگارهای ماندگار شهید رئیسی برای اهل‌تسنن نمین

حجت‌الاسلام عظیم اسدزاده امام‌جمعه شهرستان نمین نیز با تأکید بر اینکه شهید رئیسی بین مذاهب فرق نمی‌گذاشت چه شیعه و سنی همه را به یک دید نگاه می‌کرد و خادم ملت بود، به خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، گفت:  شهید رئیسی هیچ‌وقت نگفت ما نداریم و نمی‌توانیم؛ وی از روزی که بر مسند ریاست‌جمهوری قرار گرفت شروع به کارکرد، پیگیر بود و همدلی صادقانه با مردم داشت و در سفرهایی که می‌رفت نظارتش جداً سرآمد بود.

وی به خدمات ماندگار شهید رئیسی در شهرستان نمین اشاره کرد و گفت: خدمات خالصانه شهید جمهور در حافظه تاریخی نمینی‌ها ثبت و ضبط شده است و مردم این منطقه به‌خوبی به یاد دارند که شهید رئیسی سد عنبرانی که ۱۲ سال از کلنگ‌زنی آن گذشته بود را احیا کرد و همچنین جاده عنبران نیز در زمان این شهید تعریض شد.

 اسدزاده تصریح کرد: ابعاد شخصیتی آیت‌الله رئیسی از جمله ساده‌زیستی، سلوک شخصیتی و اتخاذ مواضع انقلابی بر همه مردم ما عیان است.

 وی ادامه داد: شهید رئیسی در اعلام مواضع انقلابی بود، صراحت در مرزبندی با دشمنان داشت و امید را در دل‌های مردم زنده می‌کرد؛ این بزرگمرد تاریخ خادم امام رضا (ع) بود و  تلاش میکرد در خدمت مردم باشد.
 
 وی اضافه کرد: سبک مدیریتی که شهید رئیسی در میان همکاران و دیگران داشتند، مسئولیت‌پذیری و پرهیز از بهانه‌تراشی در انجام کارها بود؛ در یک کلمه می‌توانم بگویم که شهید رئیسی یک شخصیت الهی، معنوی و جدی بود؛ عالم، عادل متوکل به خدا و در آخر می‌توانم بگویم که اشداء علی کفار رحماء بینهم بود.

امام‌جمعه نمین با تأکید بر اینکه باید راه شهید خدمت را ادامه دهیم، خاطرنشان کرد: اگر مسئولی می‌خواهد موفق شود باید مثل شهید رئیسی و همراهانش در میدان خدمت حضور داشته باشد.

 وی گفت: امام‌جمعه تبریز مردمی بود، وزیر امور خارجه جدی دولت رئیسی، قاطع و تلاش‌گر و استاندار تبریز دارای ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی ایران بود، استاندار در کنار مردم و برای حل مشکلات آنها همدل و همراه بود؛ اما امتیازی که آیت‌الله رئیسی داشت و آن را خاص‌تر کرده بود اول امتیاز ولایی بودن، دوم امتیاز اخلاص و سوم امتیاز تقوای وی بود.

این چهره مردمی شناخته شده در بین مردم نمین معتقد است: اگر امروز شهید رئیسی بین ملت ما عزیز است به‌خاطر همین امتیازها بود و حقیقتاً شهید رئیسی رئیس‌جمهور ولایی بود و این خط‌مشی وی از اول طلبگی تا آخر عمر ۶۴ساله وی بود.

وی یادآور شد: احیای کارخانه‌های صنعتی استان اردبیل فعال‌سازی واحدهای نیمه‌فعال استان و اجرای طرح‌های مختلف از جمله سد عنبران نمین از میراث ماندگار شهید رئیسی در استان اردبیل است.

امام‌جمعه نمین خاطرنشان کرد: پروژه سد عنبران شهرستان نمین، ظرفیتی یک میلیون مترمکعب دارد که پس از سدهای گیوی و عمارت سومین سد بزرگ استان اردبیل  است؛ این سد پس از ۱۳ سال با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد ریال (از مجموع ۳۲۰ هزار میلیارد ریال هزینه شده برای سدهای عمارت و عنبران)، پس از سفر شهید رئیسی به این استان به بهره‌برداری رسید.

 وی گفت: بهره‌برداری از سد عنبران، تحولی چشمگیر در بخش کشاورزی، باغداری و تأمین حقابه منطقه ایجاد کرد و همچنین، احداث سایت گردشگری عنبران نیز از مزایای این پروژه برای مردم این منطقه است.


 

 شهید رئیسی رابطه دولت با بدنه دانشگاهی را بهبود بخشید
 احمد شفائی مهر، استاد دانشگاه آزاد اردبیل در گفتگو با خبرنگار«سبلان ما»، با بیان اینکه قشر دانشجو نیز با افتخار از شهید رئیسی یاد می‌کنند، اظهار داشت: در طول سه سال ریاست‌جمهوری، شهید رئیسی تلاش کرد تا رابطه دولت با بدنه دانشگاهی را بهبود بخشد و ارتقا دهد؛ او در ذهن دانشجویان تصویری از یک رئیس‌جمهور دلسوز و پیگیر به جا گذاشت؛ شخصیتی که با گوش شنوا پذیرای حرف‌ها و انتقادات آن‌ها بود و برای عملی‌کردن مطالباتشان عزمی راسخ داشت.

 وی دررابطه‌با خصوصیات اخلاقی شهدای خدمت اظهار داشت: شهدا در فرهنگ اسلامی جایگاه والایی دارند و به‌عنوان الگوهایی ارزشمند شناخته می‌شوند و خصوصیات فردی و کاری که شهدای خدمت از خود به‌جای گذاشتند امروزه به‌عنوان الگو در کشور ما شناخته می‌شوند.

 این استاد دانشگاه اردبیل افزود: شهدا دارای ایمان عمیق و استوار به خداوند و اصول‌دین هستند و شهدای خدمت نیز در عمل این خصیصه را اثبات کردند.

 وی با بیان اینکه اعمال و نیت شهدای خدمت، خالصانه و تنها بهانه‌ای برای کسب رضایت خداوند و خدمت به مردم بود، تصریح کرد: شهدای خدمت علی‌الخصوص شهید رئیسی شخصی شجاع و دلاور بود که از قرآن، اسلام و جبهه مقاومت دفاع کرد و با شجاعت و دلاوری در راه خدا و دفاع از ارزش‌ها جان خود را فدا کرد.

در سفر  شهید رئیسی  در کسوت رئیس‌جمهور به استان اردبیل در سال 1400  اجرای ۱۰۰ طرح در حوزه‌های مختلف به تصویب رسید که از این تعداد ۲۴ طرح مربوط به حوزه زیر بنایی، هشت طرح در حوزه صنعت و معدن، سه طرح در حوزه نفت و انرژی ، هشت طرح در حوزه آب و خاک کشاورزی و پنج طرح نیز در حوزه اشتغال، ۱۶ طرح در حوزه بهداشت و درمان ، ۲۱ طرح در حوزه فرهنگی و آموزشی و ۱۵ طرح نیز در حوزه رفاه و اجتماعی بود؛  حدود ۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح های اختصاص یافت که این حجم اعتبار و تصویب اجرای  این حجم از پروژه مهم، نقطه عطفی در تحول و پیشرفت استان اردبیل است اما این موارد تنها  دستاوردی نیست که مردم استان اردبیل از رئیس‌جمهور شهید به یاد دارند.


اقدامات مهم دولت سیزدهم در اردبیل به صورت تیتروار

تحولات در اردبیل در دوران دولت سیزدهم چشمگیر  و قابل توجه بود که بود که تیتروار در ادامه به آنها پرداخته‌ایم:

*افزایش طول بزرگراه استان اردبیل از ۱۸۵ کیلومتر بزرگ‌راه به ۲۳۷ کیلومتر آنهم فقط در ۵۰۰ روز نخست دولت سیزدهم

 *پیشتازی اردبیل در بهره‌گیری از تهاتر مستقیم نفت برای نخستین‌بار در بین استان‌های کشور و اخذ مجوز اختصاص تهاتر۱۰ هزارمیلیاردی ریال به پروژه‌های زیرساختی

*احیای سبلان پارچه و حل مشکلات حقوقی و بانکی و تعیین مدیریت جدید و ادامه اشتغال ۹۰۰ نفری در آن

 *کاهش ۸۵درصدی لغو پروازهای فرودگاه اردبیل با بهره‎برداری از تکمیل بهسازی باند اصلی این فرودگاه و آغاز بهره‌برداری از سیستم روشنایی پیشرفته CAT II

* ۴۰۰ واحد تولیدی و اقتصادی  با اشتغال‌آفرینی ۸ هزار نفری در دولت سیزدهم وارد چرخه تولید شد 

*۴۵۴ روستای تشنه  اردبیل با آب‌رسانی جهادی سیراب شدند

*پیوستن اردبیل به جمع بهره‌برداران مس ایران

*آب‌گیری سد عمارت پس از ۱۴ سال انتظار در ۵۵۰ روز نخست دولت سیزدهم

*اجرای طرح نهضت ملی مسکن با تأمین زمین موردنیاز برای ۳۰ هزار متقاضی در استان اردبیل

*اضافه‌شدن ۱۱۰ هکتار به ظرفیت گلخانه استان اردبیل با سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیاردریالی و اشتغال‌زایی برای بیش از ۸۰۰ نفر

*احداث خط دوم انتقال گاز به استان اردبیل

*راه‌اندازی آزمایشگاه جامع سلامت بهداشت اردبیل

*آب‌گیری سد کوثر و تملک اراضی داخل مخزن سد پس از ۱۷ سال انتظار در ۵۵۰ روز نخست

 *تبدیل اردبیل به کارگاه عمرانی و بهره‌برداری آزمایشی از کل مجموعه پل قدس، پل روگذر سردار سلیمانی (جام‌جم)، دوربرگردان چهارراه ورزش، پل نیایش، پارک سردار سلیمانی و پارک شهدای بعثت وپیشرفت قابل توجه پل بسیج به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه عمران شهری تاریخ اردبیل

*بهره‌برداری از اولین هتل ۵ ستاره استان اردبیل

* اقدامات دولت شهید رئیسی در حوزه آب اردبیل نیز قابل‌توجه و ماندگار بود که سامان‌دهی حوزه آب و فاضلاب استان اردبیل،  تدوین سند جامع آب برای ۵۰سال آینده، تأمین آب شرب پایدار، تکمیل و بهره‌برداری از سدهای بزرگ و چندین ساله و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان و افتتاح سد قیزقلعه‌سی و تأمین‌ اصلی آب سد خداآفرین و قابلیت آبیاری ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی شبکه خداآفرین از جمله این اقدامات ارشمند در دوران دولت سیزدهم است.

تلاش‌های بی‌دریغ شهید رئیسی در استان اردبیل، یادگارهای ارزشمندی به جا گذاشته است که همچنان در این استان منشأ تحولات مثبت است. این اقدامات، به‌ویژه در حوزه کشاورزی، موجب شده تا مردم اردبیل، به‌ویژه کشاورزان، همواره برای این شهید دعا کنند.

 

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • رئیسی؛ نامی که با مردم‌داری عجین شد

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌ونه به‌اضافه چهار