سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 3 خرداد 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 71271
  • بازدید: 233
  • 1404/03/03 - 06:00:00

سبلان ما گزارش می‌دهد؛

پاس‌کاری آب‌گرفتگی بین شهرداری اردبیل و آبفا

پاس‌کاری آب‌گرفتگی بین شهرداری اردبیل و آبفا

شهر اردبیل در سال‌های اخیر با هر بارشی مشکلی به نام آب‌گرفتگی و سرریز فاضلاب در برخی نقاط دارد که برای رفع آن معمولاً مردم انتظار دارند که مسئولان به‌جای انداختن تقصیر بر دوش یکدیگر، به دنبال راهکار عملی باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با هر بارش باران در اردبیل، نقاط مختلفی از شهر در معرض آب‌گرفتگی قرار می‌گیرند. یکی از مکان‌های مهم، خروجی شهر به سمت آستارا است، جایی که موقع بارندگی، فاضلاب سرریز می‌شود و در نتیجه با پس‌زدگی فاضلاب، بوی نامطبوع و وضعیت ناجور و مشمئزکننده به وجود می‌آید که ساکنان محلی معتقدند که کانال‌های تعبیه شده برای تخلیه آب‌های سطحی ظرفیت کافی ندارند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات ترافیکی و ناامنی برای عابران می‌شود.

مردم با ابراز نارضایتی از وضع موجود بیان می‌کنند که «تحمل این وضعیت غیرقابل‌قبول است» و یکی از رانندگان نیز می‌گوید: «دور زدم به‌خاطر فاضلاب! این مشکل چند ساله است و هیچ‌کس پاسخگو نیست»، این اظهارات نیاز به اقدام فوری برای حل این مشکلات دارد، اما واقعاً تقصیرکار وضعیت موجود کیست؟


 
پاس‌کاری مشکل آبگرفتگی در اردبیل
محمود صفری شهردار اردبیل پس از سرریز اخیر فاضلاب در خروجی شهر اردبیل که مربوط به بارش هفته اخیر است، به خبرنگاران گفت: مشکل سرریز فاضلاب در خروجی شهر اردبیل مستقیماً مربوط به شهرداری نیست مسئولیت آن بر عهده آب و فاضلاب است، آنها در فرمانداری جلسه گذاشتند و قرار شد لوله‌های ۸۰۰ تعویض و ۱۶۰۰ وصل بشود؛ آب و فاضلاب قول داده بود پارسال این کار را تمام کنند امسال ان‎شاءالله که تمام می‌کنند اگر وصل بشود فکر می‌کنم این مشکل هم مرتفع بشود.

شهریار عباس‌زاده، معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفای استان اردبیل، اظهارات جالبی در این زمینه دارد و در جمع خبرنگاران تصریح کرد: این خط انتقال فاضلاب برای توسعه آتی شهر تا سال ۱۴۲۵ طراحی شده و اساساً برای هدایت آب‌های سطحی تدارک دیده نشده است

وی با تأکید بر اینکه نیاز به سامانه مجزا برای آب‌های سطحی است به خبرنگار «سبلان ما»،گفت: شهرداری باید یک سامانه جداگانه برای جمع‌آوری و مدیریت آب‌های سطحی تعریف و عملیاتی کند تا این آب‌ها از شبکهٔ فاضلاب جدا شوند.

 اختلاف‌نظر بین دو نهاد مسئول در مورد مسئولیت آب‌گرفتگی‌ها مشهود است، طبق اظهارات فوق شرکت آب و فاضلاب، شهروندان و شهرداری را در ایجاد این مشکلات مقصر می‌داند و شهردار نیز به عدم وجود الزامات قبلی در اتصال لوله‌های آب باران به چاه‌های جذبی اشاره می‌کند و این موضوع را عاملی در افزایش بار اضافه بر شبکه فاضلاب می‌داند.

 شهردار اردبیل در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، اشاره می‌کند که تا سال ۹۴، هیچ الزامی برای اتصال لوله‌های آب باران به چاه‌های جذبی وجود نداشت و این موضوع باعث شده که ساختمان‌ها به شبکه آب شهری متصل شوند. به‌خصوص که در بارندگی‌های شدید، ظرفیت مورد نیاز برای هدایت آب در شبکه فاضلاب و کانال‌ها به حدی نیست که بتواند آب‌های اضافی را به‌خوبی مدیریت کند.

از سوی دیگر، معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفای استان اردبیل، به مشکل دیگری اشاره دارد و به خبرنگار «سبلان ما»، می‌گوید: شهروندان عزیز به‌صورت غیرمجاز آب‌های پشت‌بام خود را به شبکه فاضلاب وصل کرده‌اند و همچنین شهرداری در چندین نقطه از سطح شهر (۶۵ نقطه شناسایی شده) شبکه فاضلاب را با نقاط دیگر متصل کرده است که در نهایت منجر به بروز مشکلات می‌شود.

این اظهارات نشان‌دهنده وجود یک عدم هماهنگی و ابهام در تعریف مسئولیت‌ها بین دو نهاد است. درحالی‌که شهرداری به مشکلات زیرساختی اشاره می‌کند، شرکت آب و فاضلاب عدم همکاری و تخلفات شهروندان را عامل اصلی مشکلات می‌داند.
 
 اما پاس‌کاری مسئولیت‌ها میان شهرداری و آب و فاضلاب به کاهش اعتماد مردم به این نهادها منجر شده و نارضایتی عمومی را افزایش می‌دهد بنابراین مردم انتظار دارند که مسئولان به‌جای انداختن تقصیر بر دوش یکدیگر، به دنبال راهکاری عملی برای حل این معضل باشند.
 

 گفتار درمانی برای حل مشکل کافی نیست

به نظر می‌رسد با برای رفع مشکل آب‌گرفتگی در اردبیل پس از بارندگی گفتار درمانی کافی نیست و حل این مشکلات فقط با پذیرش مسئولیت‌های مشترک و انجام اقدامات مؤثر امکان‌پذیر خواهد بود کمااینکه افزایش شفافیت در عمل و ارتباط مستمر با شهروندان می‌تواند به بهبود وضعیت و اعتماد عمومی کمک کند.

 شهرداری و شرکت‌های آب و فاضلاب استان اردبیل در گفتگو با  خبرنگار صدا و سیمای شبکه سبلان اردبیل نیز اعلام کردند که امسال نیز شبکه فاضلاب و سیستم جمع‌آوری آب‌های سطحی شهر اردبیل ارتقا خواهد یافت.

 معاون بهره‌برداری آب و فاضلاب در این باره  به خبرنگار ما گفت: خط انتقال آب از پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد برخوردار است و تصفیه‌خانه فاضلاب مدول ارتقایش نیز بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 شهردار اردبیل نیز بیان کرد که در طی این مدت، ۹۵ مورد آب‌گرفتگی در شهر شناسایی شده است که نزدیک به ۷۰ مورد از آنها با لوله‌گذاری و یا اصلاحات دیگر برطرف شده است.

 وی افزود: امسال نیز حدود ۲۰ تا ۲۵ مورد دیگر از آب‌گرفتگی‌ها رفع خواهد شد و امیدواریم مشکل پس‌زدن فاضلاب و بارندگی‌های منجر به آب‌گرفتگی در خروجی شهر اردبیل امسال پایان یابد.

با توجه به اظهارات فوق و شرایط موجود برای رفع مشکل آب‌گرفتگی پس از بارش باران در اردبیل، لازم است پس از تعریف دقیق مسئولیت‌ها شهرداری و آب و فاضلاب با همکاری یکدیگر اقداماتی را برای حل مشکلات تعریف کنند و البته شهرداری باید نسبت به توسعه و بهبود زیرساخت‌های تفکیک آب‌های باران و فاضلاب اقدام کند و شهروندان باید نسبت به عواقب اتصال غیرمجاز آب‌های پشت‌بام به شبکه فاضلاب آگاه شوند و در این زمینه اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام شود؛ همچنین نظارت دقیق بر اجرای پروژه‌های مرتبط با فاضلاب و آب‌های سطحی در سطح شهر و پیگیری درستی اجرای طرح‌ها می تواند نیز بر رفع سریعتر مشکل کمک کند.


انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • پاس‌کاری آب‌گرفتگی بین شهرداری اردبیل و آبفا

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شش منهای چهار