سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 6 خرداد 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 71297
  • بازدید: 1,086
  • 1404/03/05 - 05:36:43

سبلان ما گزارش می‌دهد؛

آب‌شهر نیر؛ نگینی پنهان در گردشگری اردبیل

آب‌شهر نیر؛ نگینی پنهان در گردشگری اردبیل

آب‌شهر نیر واقع در استان سرسبز اردبیل، با جاذبه‌های بکرش، پتانسیل بالایی برای تبدیل‌شدن به قطب گردشگری منطقه را دارد و طبق اعلام مسئولان محلی تلاش‎ها برای توسعه زیرساخت‌ها، بزودی نیر را به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاران تبدیل خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی  «سبلان ما»،آب‌شهر نیر واقع در استان سرسبز اردبیل، با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بکر، پتانسیل بالایی برای تبدیل‌شدن به قطب گردشگری منطقه دارد. موقعیت راهبُردی این شهر، در نزدیکی شهرهای اردبیل، سرعین و سراب، دسترسی آسان از طریق بزرگراه، و تلاش‌های مسئولین محلی برای توسعه زیرساخت‌ها، نیر را به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاران و گردشگران تبدیل کرده است.


جاذبه‌های کلیدی شهرستان نیر

«بولاغلار» با چشمه‌های زلال و گوارا، طبیعت سرسبز و امکان پرورش ماهی، این منطقه را به تفرجگاهی دلپذیر برای خانواده‌ها و دوستداران طبیعت تبدیل کرده است؛ اما این تنها جاذبه در شهرستان نیر نیست و آبگرم‌های شفابخش دیگر جذابیتی است که می‌تواند جذب سرمایه‌گذار و گردشکر بکند. 

همچنین شهرستان نیر با داشتن ۱۸ چشمه آبگرم با خواص درمانی گوناگون، بهشتی برای گردشگران سلامت است؛ آبگرم‌های «سقزچی»، «گل»، «قینرجه» و «بوشلی سویی»، با دمای بالا و ترکیبات معدنی منحصربه‌فرد، برای درمان بیماری‌های پوستی و دردهای مفصلی بسیار مفید هستند و دهکده توریستی سبلان مجموعه‌ای وسیع با مساحت ۱۱۰ هکتار، شامل جاذبه‌های متنوعی از جمله آب‌درمانی‌های برجلو و قینرجه، فضاهای تفریحی و اقامتی مدرن بر گردشگرپذیر بودن این منطقه افزوده است.

کمااینکه نباید از طبیعت بکر و آب‌وهوای دلپذیر این منطقه به‌راحتی گذشت و دشت‌های وسیع، کوهستان‌های سر به فلک کشیده و آب‌وهوای خنک در فصول بهار و تابستان، نیر را به مقصدی ایده‌آل برای فرار از گرمای تابستان و لذت‌بردن از زیبایی‌های طبیعت تبدیل کرده است.



برنامه جامع توسعه گردشگری نیر در دست اجرا است

مسئولین شهرستان نیر با درک اهمیت صنعت گردشگری، برنامه‌های جامعی را برای توسعه این بخش در دست اجرا دارند؛ سپهر مهرآور رئیس شورای شهر نیر به تلاش‌های صورت‌گرفته برای جذب سرمایه‌گذار تأکید دارد و به خبرنگار «سبلان ما»، دراین‌خصوص گفت: تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در پروژه‌های گردشگری «بولاغلار»، «آبگرم‌های سقزچی» و دهکده توریستی سبلان در حال انجام است و برای احیای آبگرم‌های «سقزچی»، واگذاری مدیریت آبگرم‌های «سقزچی» به سرمایه‌گذاران جدید باهدف بازسازی و توسعه این مجموعه و ارائه خدمات باکیفیت به گردشگران در حال انجام است. 

وی به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام اشاره کرد و گفت: تسریع در روند تکمیل پروژه‌هایی مانند مجتمع گردشگری مروارید و آزادی، هتل نَستی دژ بهمن کورعباسلو، مجتمع گردشگری سیری در حقیقت زمان، آب‌درمانی شهر آفتاب و هتل ۳ ستاره حسین‌زاده ادامه دارد و احداث مجتمع گردشگری «نوالار» در مرحله آغاز عملیات است و ساخت این مجتمع بزرگ با مساحت ۵ هکتار و شامل امکانات اقامتی، تفریحی و تجاری متنوع خواهد بود.

رئیس شورای شهر نیر با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌های تفریحی در شهرستان نیر گفت: برنامه‌ریزی برای احداث پارک آبی، شهربازی مدرن، بازارچه‌های محلی، مراکز خرید و غذاخوری‌های با کیفیت به‌منظور افزایش جذابیت شهرستان برای گردشگران در حال اجرا است. 

به اذعان این مسئول با توجه به پتانسیل‌های فراوان و برنامه‌های توسعه‌ای در دست اقدام، پیش‌بینی می‌شود شهرستان نیر در آینده‌ای نزدیک به یکی از مقاصد اصلی گردشگری در استان اردبیل تبدیل شود و نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقه ایفا کند.



به‌زودی شاهد حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در نیر خواهیم بود

محمد صلحی نیری، رئیس اداره میراث‌فرهنگی نیر  در گفتگو با «سبلان ما»، از تکمیل قریب‌الوقوع چند پروژه گردشگری در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: با اتمام پروژه‌هایی نظیر مجتمع گردشگری مروارید و آزادی، هتل نستی دژ بهمن کورعباسلو، مجتمع گردشگری سیری در حقیقت زمان، آب‌درمانی شهر آفتاب و هتل ۳ ستاره حسین‌زاده، زمینه برای ورود سرمایه‌گذاران به شهرستان فراهم خواهد شد و در آینده‌ای نزدیک، شاهد حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواهیم بود.


وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی مجتمع گردشگری «نوالار» در منطقه‌ای به همین نام در شهرستان نیر با مساحت ۵ هکتار توسط یکی از سرمایه‌گذاران برجسته استانی، تصریح کرد: با اتمام این پروژه، شاهد رونق بیش‌ازپیش صنعت گردشگری در شهرستان و بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های طبیعی (آبگرم‌ها و آثار تاریخی از جمله کاروان‌سرای شاه‌عباسی) و توسعه زیرساخت‌های مناطق گردشگری شهرستان توسط سایر سرمایه‌گذاران خواهیم بود.


محور مواصلاتی تاثیر مستقیم در جذب گردشگر دارد

مهدی نجف قلی‌زاده، رئیس اداره راهداری شهرستان نیر در گفتگو با «سبلان ما»، با تأکید نقش تاثیرگذار محورهای مواصلاتی در جذب گردشگر و سرمایه‎گذار بیان داشت: تمام همتمان را به کار گرفته‎ایم تا با عملکرد شاخص خود سرمایه‌گذاران را برای حضور در استان اردبیل ترغیب کنیم.

وی  با یادآوری این مطلب که محورهای مواصلاتی شهرستان نیر ۴۱۶ کیلومتر بوده که از این ۴۱۶ کیلومتر ۳۲۴ کیلومتر راه روستایی بوده که ۲۹۲ کیلومتر آسفالت، ۳۲ کیلومتر خاکی و شوسه است، بیان داشت:  در بخش راه‌های بزرگراهی واصلی، فرعی در سطح شهرستان نیر شاهد آسفالت خوب در سنوات گذشته بودیم و امسال هم شاهد روکش آسفالت خواهیم بود.

رئیس اداره راهداری شهرستان نیر گفت: محورهای مواصلاتی شهرستان نیر در بخش مرکزی نیر ۱۰۰درصد آسفالت است؛ ولی جاده‌های بخش کوراییم ۸۲درصد آسفالت هستند و با پیگیری‌های جشن آسفالت ۱۰۰ درصدی را به‌زودی شاهد خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به جاذبه‌های گردشگری متنوع و برنامه‌های توسعه در دست اقدام، انتظار می‌رود شهرستان نیر در آینده‌ای نزدیک به یکی از قطب‌های گردشگری در استان اردبیل تبدیل شود و شاهد حضور سرمایه‌گذاران و گردشگران داخلی و خارجی باشد.

بوم‌گردی اقتصاد محلی را شکوفا می‎کند

 محمد شهبازی، فعال گردشگری در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، با تأکید بر اهمیت روزافزون بوم‌گردی، آن را عاملی کلیدی در توسعه اقتصادی و فرهنگی منطقه و شهرستان نیر برشمرد و گفت: بوم‌گردی نه‌تنها فرصت‌های شغلی ایجاد می‌کند و درآمد ساکنان محلی را افزایش می‌دهد، بلکه به حفظ منابع طبیعی، تبادل فرهنگی، و تقویت ارتباطات اجتماعی نیز کمک می‌کند.

شهبازی با اشاره به پتانسیل‌های گردشگری استان اردبیل، بر لزوم سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها تأکید کرد. 

وی معتقد است: هر شهرستان استان اردبیل با دارابودن آثار باستانی، چشمه‌های آبگرم، و جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فرد، می‌تواند به قطب گردشگری تبدیل شود.

 این کارآفرین حوزه گردشگری، اقامت در خانه‌های بومی را تجربه‌ای اصیل و به‌یادماندنی برای گردشگران دانست.

 او معتقد است اقامت در این خانه‌ها، با معماری سنتی و ارائه خدمات رفاهی مناسب، فرصتی برای آشنایی با فرهنگ و سبک زندگی مردم محلی فراهم می‌کند.

 وی همچنین به اهمیت کاروان‌سراهای اردبیل در جذب گردشگران خارجی اشاره کرد و گفت: کارون‎سراها از جمله کاروان‌سرای شاه‌عباسی به‌عنوان فرصتی طلایی برای جذب گردشگران خارجی و ارزآوری به منطقه است.

خبر از: سید سهیل حسینی
انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • آب‌شهر نیر؛ نگینی پنهان در گردشگری اردبیل

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
سه به‌اضافه هفت