- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 71721
- بازدید: 221
- 1404/04/04 - 08:01:31
هموطنان از خرید گوشتهای بین راهی خودداری کنید؛
بستری ۳ مبتلا به کریمه کنگو در اردبیل

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: از ابتدای امسال تاکنون، چهار بیمار محتمل تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) بیماریابی و در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل بستری شدهاند که با انجام آزمایشات تخصصی، ابتلای قطعی سه بیمار مشخص شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، دکتر سعید صادقیه اهر صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون، تعداد چهار بیمار محتمل تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) بیماریابی و در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل بستری شدهاند که با انجام آزمایشات تخصصی، ابتلای قطعی ۳ بیمار مشخص شده است.
وی اظهارداشت: در حال حاضر آزمایشگاه مرکز بهداشت اردبیل توانایی انجام آزمایشات تخصصی در زمینه شناسایی بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو را دارد.
معاون
بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تأکید کرد: همشهریان عزیز ضمن خودداری از تماس مستقیم با
دام، از خرید و استفاده از گوشتهای بین راهی، کشتار خارج از کشتارگاه و
قصابیهای غیرمجاز خودداری کنند.
وی با بیان اینکه گزش کنه، جزو یکی از راههای اصلی انتقال این بیماری در
استان اردبیل است، تصریح کرد: اگر افراد پس از گزش کنه دچار علائم بدن درد،
مشکلات گوارشی، خونریزی و علائم شبیه سرماخوردگی شدند سریعا به یکی از
مراکز بهداشتی درمانی سطح استان مراجعه و تماس با دام و یا سابقه گزش کنه
را به پزشک یا همکار بهداشتی گزارش کنند.
رئیس
مرکز بهداشت استان اردبیل بر ضرورت سالمسازی گوشتهای مشکوک به بیماری تب
خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) تأکید کرد و اظهار داشت: لازم است گوشت
مشکوک به مدت ۲۴ ساعت و بافتهای پرخون مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸
ساعت در یخچال و در دمای بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری شود تا پس از طی این زمان
مذکور بتوان از گوشت سالم (از نظر بیماری CCHF) استفاده شود.
وی گفت: منجمدکردن گوشت تاثیری در سالمسازی آن از نظر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ندارد.
انتهای خبر/ ش
دیدگاهها