سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 31 تیر 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 72071
  • بازدید: 206
  • 1404/04/31 - 06:30:00

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل:

۴ برابر الگوی کشت در مغان هنداونه کاشتند

۴ برابر الگوی کشت در مغان هنداونه کاشتند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: طبق برآوردهای سازمان جهاد کشاورزی استان میزان کشت هندوانه در شهرستان‌های بیله‌سوار و پارس‌آباد تا چهار برابر الگوی کشت تعیین شده است.

علی‌حسین احدی عالی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما   در خصوص میزان نظارت این سازمان بر کِشت محصولات کشاورزی و امکان اجبار کشاورزان به کشت محصول خاص اظهار داشت: وظیفه اصلی این سازمان، حمایت و راهنمایی کشاورزان در تولید محصولات، به‌ویژه محصولات راهبُردی است.

 وی تأکید کرد: الگوی کشت که امروزه پررنگ‌تر شده، با هدف جلوگیری از هدررفت منابع طبیعی، به‌خصوص منابع آب و خاک تدوین شده است.

الگوی کشت هندوانه مغان امسال ۹۰۰ هکتار تعیین شده بود

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در خصوص نحوه اطلاع‌رسانی الگوی کشت به کشاورزان بیان داشت: هر سال قبل از آغاز سال زراعی، برنامه‌های الگوی کشت اعلام می‌شود و شهرستان‌ها بر اساس این الگو، برنامه‌های خود را تنظیم می‌کنند و این الگوها در مراکز خدمات و مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، در قالب برنامه‌های ترویجی به‌صورت چهره‌به‌چهره و گروهی برای کشاورزان تشریح می‌شوند.

 وی با اشاره به وضعیت شهرستان‌های شمالی استان، بیله‌سوار و پارس‌آباد، بیان کرد که به دلیل حساسیت‌های موجود در این مناطق، جلساتی با فرمانداران، بخشداران و مدیران تعاونی‌های روستایی برگزار شده است و هدف از این جلسات توجیه این مسئولین در خصوص الگوی کشت هندوانه که برای امسال ۹۰۰ هکتار تعیین شده بود.

 وی گفت: طبق برآوردهای سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، میزان کشت هندوانه در شهرستان‌های بیله‌سوار و پارس‌آباد تا چهار برابر الگوی تعیین شده بوده است.

چرایی اصرار کشاورزان بر کِشت محصولات زیان‌ده 

 احدی عالی در پاسخ به چرایی اصرار کشاورزان بر کشت محصولات زیان‌ده، تأکید کرد که سازمان از طریق راهنمایی و نظارت به کشاورزان کمک می‌کند و هیچ‌گونه اجبار و قوه قهریه‌ای برای وادارکردن کشاورز به کاشت محصولی خاص وجود ندارد.

 وی افزود: اکثر کشاورزان با سازمان همکاری می‌کنند، اما کشاورزان اجاره‌ای معمولاً خارج از الگوی کشت محصول کشت می‌کنند و این الگوها را نادیده می‌گیرند.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اینکه ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد خداآفرین از حالت دیم و مرتع خارج و به حالت آبی درآمده است، گفت: این اراضی به چهار ناحیه تقسیم شده که نواحی اول و بخشی از ناحیه ۲ به کشاورزان واگذار شده که در این مناطق الگوی کشت رعایت شده است، اما در نواحی واگذار نشده، شاهد کشت محصول بدون رعایت الگوی کشت بوده‌ایم.

 وی توضیح داد که در نواحی واگذار نشده پایاب سد خداآفرین افراد با استفاده از موتورپمپ از کانال آب برداشت کرده و هندوانه کاشته‌اند که این امر منجر به خسارت به زیرساخت‌های ناقص پروژه و کندشدن روند پیشرفت کار شده است. احدی عالی تصریح کرد: برای کشت در نواحی واگذار نشده پایاب سد خداآفرین مناطق هیچ اجازه‌ای صادر نشده است و حتی در این مناطق درگیری نیز با پیمانکار ما صورت‌گرفته است.

 وی همچنین به مضرات کشت هندوانه خارج از الگو پرداخت و گفت که این کار نه‌تنها باعث هدررفت آب می‌شود، بلکه بقایای کشت زیر نایلونی آن تا ۵۰۰ سال نیز در خاک باقی مانده و منجر به آلودگی و افت کیفیت خاک می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در خصوص راهکار کنونی حمایت از هندوانه کاران مغان، وی به شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی دیگر صادرات مانند گذشته به فروش محصول کمکی نمی‌کند و بنابراین بازاریابی در سطح کشور در دستور کار قرار گرفته و هماهنگی‌هایی نیز با دیگر سازمان‌های جهاد کشاورزی کشور انجام شده است.

کمک اصلی به کشاورز، رعایت الگوی کشت است

 وی تأکید کرد که کمک اصلی به کشاورز، رعایت الگوی کشت توسط خود اوست، زیرا پیشگیری بهتر از درمان است.

احدی عالی مزایای رعایت الگوی کشت را اول بازگشت آن به خود کشاورز، حفظ سرمایه و منابع مالی او دانست و هدف نهایی را تعریف الگوی کشت به‌عنوان میراثی برای آیندگان سالم عنوان کرد.

وی گفت: در حال حاضر جهاد کشاورزی استان اردبیل فقط از طریق بازاریابی محصول به هندوانه‌ کارانی که محصولشان فروش نرفته، کمک می‌کند و همکاری بیشتر می‌تواند از اتفاقات ناخوشایند آینده جلوگیری کند.




انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • ۴ برابر الگوی کشت در مغان هنداونه کاشتند

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هیجده منهای هفت