سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

یک‌شنبه 10 خرداد 1405
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 75429
  • بازدید: 14
  • 1405/03/10 - 14:19:17

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مطرح کرد:

شاخص جوانی جمعیت استان اردبیل نزولی است

شاخص جوانی جمعیت استان اردبیل نزولی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: استان اردبیل در شاخص جوانی جمعیت پایین‌تر از میانگین کشوری و روندی نزولی دارد.

بهزاد داورنیا در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، اظهار داشت: در چند سال اخیر، شاخص جوانی جمعیت و افزایش باروری در کشور نسبت به چند دهه گذشته روندی صعودی داشته، اما متأسفانه در استان اردبیل این نمودار پایین‌تر از میانگین کشوری است و روندی نزولی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه نرخ باروری از سال ۱۴۰۳ در کشور حدود ۱/۴۵ است، افزود: تعریف نرخ باروری آن است که از هر ۱۰۰۰ تولد، چند تولد زنده صورت می‌گیرد. بر اساس بررسی‌های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، نرخ باروری در کل استان ۱/۴ است و نسبت به سال گذشته، میانگین شهرستان‌ها به ۱/۳۲ رسیده که نشان‌دهنده کاهش ۰/۰۸ واحدی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: میانگین نرخ باروری در شهرستان‌های استان یکسان نیست و در برخی مناطق، این نرخ پایین‌تر از حد انتظار است؛ به‌عنوان نمونه شهرستان نیر با ۱/۱، بیله‌سوار با ۱/۳ و اردبیل با ۱/۳۲ در وضعیت پایین‌تری قرار دارند، در حالی که شهرستان‌های پارس‌آباد، سرعین و گرمی با حدود ۱/۵ بالاتر از میانگین کشوری هستند، اما متأسفانه این مناطق نیز نسبت به سال اخیر کاهش را تجربه کرده‌اند.

داورنیا با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در حوزه بهداشت تصریح کرد: تلاش ما بر این است که شاخص مرگ‌ومیر در تولد کاهش یابد و در چارچوب قانون جوانی جمعیت، مادران از زمان آغاز بارداری با ثبت‌نام در سامانه، بتوانند در تمامی مراکز بهداشت شهری و روستایی به‌صورت رایگان تحت مراقبت قرار گیرند. همچنین در بیمارستان‌ها نیز با پوشش بیمه‌ای، خدمات درمانی و مراقبتی با کمترین هزینه ارائه می‌شود و حداکثر پرداختی مردم ۱۰ درصد است و ۹۰ درصد هزینه‌ها از طریق بیمه و دولت تأمین می‌شود.

وی گفت: شاخص مرگ‌ومیر نوزادان کشور در جمعیتی ۱۰۰ هزارنفری ۸ تا نفر ۹ نفر اعلام شده که متأسفانه مرگ‌ومیر نوزادان در استان اردبیل به عدد بالای ۱۰ رسیده ست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه فرزندآوری، تک‌فرزندی و دیرفرزندی افزود: در این زمینه مشکلاتی وجود دارد، اما آموزش‌ها و آگاه‌سازی‌های لازم در مراکز بهداشت و مراقبت در حال انجام است.

داورنیا همچنین با اشاره به وضعیت زایمان سزارین در استان تصریح کرد: متأسفانه نرخ زایمان سزارین، به‌ویژه در مراکز دولتی، حدود ۸۰ درصد است و تلاش کرده‌ایم این رقم را به ۷۰ درصد کاهش دهیم. در پی آن هستیم که با بهره‌گیری از روش‌های درمانی، این درصد را کاهش داده و زمینه گسترش زایمان طبیعی را فراهم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سقط جنین خاطرنشان کرد: سقط جنین به‌صورت شرعی و قانونی تنها با تشخیص و دستور پزشکی قانونی و دادستانی امکان‌پذیر است. هرچند مراکز غیرقانونی در این زمینه کمتر شده‌اند، اما گاهی زوجین به دلیل برخی مشکلات، از جمله مسائل مالی، به داروخانه‌ها یا عطاری‌ها مراجعه می‌کنند و با داروهایی که در اختیارشان قرار می‌گیرد، این اتفاق رخ می‌دهد. دانشگاه علوم پزشکی نیز به‌صورت جدی این موارد را بررسی کرده و با متخلفان برخورد قاطع می‌کند.

انتهای خبر/ ع

اشتراک‌گذاری

  • شاخص جوانی جمعیت استان اردبیل نزولی است

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
چهارده به‌اضافه هشت