- کد خبر: 7592
- بازدید: 433
- 1393/04/25 - 09:41:20
قابل توجه مصرف کنندگان گوشت سفید؛
از خرید و مصرف این نوع مرغ خودداری کنید
به علت ذبح غير استاندارد، لاشه اين مرغ ها اكثرا داراى نقاط خون مردگى و ضربديدگى بوده، که بعد از اطمينان از معتبر بودن فروشگاه به پوست لاشه مرغ دقت شود.
به گزارش سبلانه به نقل از آذرسلام،بهلول تکلوی معاون بهبود تولیدات دامی این سازمان اظهار داشت: امروزه پرورش مرغ به یک صنعت عظیم و پیشرفته در دنیا تبدیل شده زیرا تولید پروتئین از طریق پرورش طیور نسبت به پرورش دام شیوهای ساده و آسانتر است.
وی گفت: صنعت مرغداری ایران با 50 سال سابقه بعد از صنعت نفت و پتروشیمی کشور، حجم سرمایهگذاری بالایی را به خود اختصاص داده و این صنعت در تولید ناخالص ملی و اشتغالزایی نقش مهمی ایفا کرده است به همین دلیل افزایش کیفیت و سطح بهداشت و فرهنگ سازی در مصرف گوشت مرغ از اولویت های اساسی این معاونت است .
او گفت: طبق استانداردهای بهداشت جهانی دوره پرورش مرغ 40 تا 42 روز و وزن مطلوب لاشه مرغ برای مصرف 800 تا 1200 گرم بوده، اما در ایران این دوره پرورش بین 55 تا 60 روز و وزن لاشههای مرغ بین 1400 تا 1800 گرم می باشد.
وی افزود: متاسفانه در کشور ما هر چه وزن مرغ به سه کیلوگرم نزدیکتر باشد کشتارگاه هزینه بیشتری را برای آن دریافت می کند و در نتیجه مرغداران نیز برای جلوگیری از ضرر و زیان مالی به ناچار مرغ را بیش از حد نگهداری میکنند.
این مسئول گفت: این موضوع موجب شده سن پرورش مرغ دراستان همچنان بالا باشد و لاشههای طیور نیز با وزنی بالاتر از استاندارد جهانی و آنچه برخلاف توصیه کارشناسان است به دست مصرفکننده برسد.
بهلول تکلوی گفت: بالا رفتن سن مرغ مضراتی از جمله پایین آمدن کیفیت لاشه، بالا رفتن چربی محوطه بطنی، کاهش ضریب تبدیل غذایی و غیره را به دنبال دارد، همچنین اگر زمان پرورش مرغ را به 42 روز برسانیم مصرف آنتیبیوتیک و هزینههای واکسیناسیون به حداقل میرسد
وی افزود: با جدیت هرچه درراستای ارتقاء استانداردهای کیفی و کمی برای تولید مرغ گوشتی برنامه زیرسازی را تدوین کرده ایم.
وی افزود: مصرف مرغ استاندارد و با کیفیت نیاز به فرهنگسازی در جامعه دارد و مردم باید از مزایای این گونه مرغها آگاه شوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه سلیقه مردم و بازار نیز در تولید مرغ نقش دارد، افزود: مردم تصور میکنند اگر وزن مرغ کم باشد نشانه بیماری مرغ است باید با فرهنگسازی سلیقه مردم نسبت به مرغ چاق عوض شود و در این زمینه هم الگوی مصرف رعایت و اصلاح شود .
وی در نقد افرادی که اعتقاد دارند مرغداریها از هورمون استفاده میکنند، اظهارداشت: استفاده از هورمون شایعهای بود که افراد ناآگاه آن را رواج دادند و حقیقت این است که دانشمندان توانستهاند با آمیخته کردن ژنهای مختلف موجب بالا رفتن صفات مثبت و کاهش صفات منفی در مرغ پرورشی شوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اشاره کرد: مرغ استاندارد در تضمین امنیت غذایی جامعه، افزایش کیفی و کمی گوشت مرغ و همچنین زمینهسازی برای صادرات آن اثرگذار است.
این مسئول بااباز تاسف عنوان کرد: متاسفانه بیشتر مصرفکنندگان به خرید مرغ هایی با وزن بیشتر از 2 کیلوگرم تمایل دارند که باید به وسیله اطلاعرسانی، فرهنگسازی عمومی و ارائه آموزشهای بهینه، افراد جامعه را نسبت به مضرات مصرف مرغ غیراستاندارد آگاه کرد تا مصرفکنندگان به خرید مرغهای با سایز استاندارد ترغیب شوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در استان ما گوشت مرغ، نسبت به گوشت ديگر طيور بيشترين مصرف را داشته و به دليل خصوصياتى از قبيل كيفيت خوب پروتئينى، چربى كمتر، طبخ آسان و سريع، هضم آسان، نسبت به ساير گوشتها ارجحيت دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی از مصرف کنندگان خواست: گوشت مرغ را حتما از فروشگاه هاى معتبرخریداری و در موقع خريد حتما به بستهبندى و تاريخ انقضا و شرايط نگهدارى آن توجه کنند
به علت ذبح غير استاندارد، لاشه اين مرغها اكثرا داراى نقاط خون مردگى و ضربديدگى مىباشد و به علت رعايت نكردن مسائل بهداشتى در حمل و نقل و ذخيرهسازى داراى آلودگىهاى ميكروبى است که بعد از اطمينان از معتبر بودن فروشگاه به پوست لاشه مرغ دقت کنند.
پوست لاشه بايد به طور يكنواخت روى بدن كشيده شده و عارى از هر نوع پارگى، كوفتگى، رنگپريدگى و علائم غيرطبيعى باشد.
داراى 20 ـ 5/17 درصد پروتئين، 60% ـ 56 آب، 1 تا 2 درصد املاح و 24 ـ 18 درصد چربى مىباشد.
گوشت طيور يكى از منابع مهم پروتئينى در تغذيه انسان است و از دسته گوشتهاى سفيد محسوب می ىشود.
/انتهای پیام/
دیدگاهها