- کد خبر: 25257
- بازدید: 1,700
- 1394/11/07 - 12:13:36
نکاتی درباره تغذیه صحیح کنکوری ها
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل در یادداشتی به نکاتی درباره تغذیه صحیح کنکوری ها اشاره کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی به نقل از ارس تبار،"شهداد عبدالهی"معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل در یادداشتی به نکاتی درباره تغذیه صحیح کنکوری ها اشاره کرد و از داوطلبان خواست این موارد را جدی بگیرند.
*بهتر است تغذیه روزانه به جای3 وعده در روز به 5 وعده افزایش یابد.. افزایش وعده های غذایی سبب کاهش کلسترول خون و سبب می شود قند خون در سطح مناسبی قرار بگیرد.
*آب زیاد بنوشید، زیرا مصرف آب سبب کاهش افسردگی و خستگی آنان می شود.
*مصرف مواد حاوی ویتامین E نظیر: جوانه گندم، محصولات تهيه شده از غلات کامل به ويژه نانهاي تهيه شده از گندم و جو و حبوباتي نظير لوبيا، نخود، عدس، ماش و منابع حيواني نظير ساردين، ماهي تن، زرده تخم مرغ، جگر حيوانات جوان، سبزيجات داراي برگ سبز تيره و گوجه فرنگی؛ منجر به اکسیژن رسانی به مغز می شود.
*مصرف مواد حاوی مواد معدني هم چون کلسيم، منيزيم، آهن، روي سلنيوم نقش کليدي در افزايش توان يادگيري و تقويت نيروي دفاعي و سرعت بخشيدن به روند رشد دارند و عبارتند از گردو، ماهي، مرغ، جگر، گوشت، گندم جوانه زده و محصولات تهيه شده از آردهاي سبوس دار.
*زنجبيل و نعناع با افزايش خونرساني مغزسبب تقويت يادگيري ميشود.
*مصرف عسل و خرما همراه با شیر علاوه بر رساندن انرژی به دانشآموزان كنكوری به كاهش اضطراب و استرس آنها نیز كمك میكند . خرما دارای فسفر و كلسیم فراوان است و مصرف آن موجب سرزندگی سلولهای عصبی و تقویت مغز میشود .
*بهترین میانوعده آب هویج است كه موجب افزایش تمركز میشود.
*مصرف انواع مركبات و میوههایی مانند موز كه سرشار از سروتونین است موجب آرامش آنها میشود.
*سبزیجات تازه باعث می شود که افراد كمتر دچار فراموشی و تضعیف حافظه میشوند.
*دختران براي افزايش تمركز در دوران كنكور (تحت نظر پزشک) مكمل آهن مصرف كنند. كمخوني باعث كاهش تمركز و قدرت يادگيري دانشآموزان ميشود.
*مصرف غذاهاي آرامبخشي چون شير، ماست، دوغ، سوپ جو، سوپ تره فرنگي و سوپ قارچ را در شب قبل از امتحان.
عدم مصرف زیاد موادی نظیر:
*پرهیز در استفاده از قندهای ساده مانند قند، شکر، مربا، نوشابه و شکلات نیز در حفظ آرامش و تمرکز داوطلبان تاثیر دارد. مصرف اینگونه مواد سبب بالا رفتن ناگهانی قند خون شده که با بالارفتن سطح انسولین متعاقب آن افت قند خون، خستگی، بی حوصلگی و سردرد را در پی خواهد داشت که برای داوطلبان کنکور مصرف آنها توصیه نمی شود و به جای آن مواد حاوی فیبر مانند خرما به عنوان یک منبع مناسب تأمین قند خون توصیه می شود.
*مصرف زیاد خوردن ماست ترش و دوغ، خوردن زیاد مقدار پنیر، سیب ترش، مقدار زیادی گشنیز هر کدام به طریقی فعالیت های فکری را دشوار یا حافظه و سرعت انتقال را موقتا کند می کند.
انتهای پیام/
دیدگاهها