- کد خبر: 4217
- بازدید: 1,850
- 1391/09/09 - 10:53:28
واکنش «اردوغان» به مواضع ایران در قبال موشکهای «پاتریوت»
واکنش نخستوزیر ترکیه به مواضع ایران در قبال استقرار موشکهای ناتو، تصمیم سنای آمریکا برای فشار بر ترکیه بر سر مبادله طلای این کشور با گاز ایران، بازتاب سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره ادامه فعالیتهای غنیسازی و نیز رد گزارش یک خبرگزاری آمریکای
به گزارش سبلانه، بخش عمدهای از اخبار مهم امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به جنبههایی از روابط ایران و ترکیه اختصاص دارد. در این راستا، امروز نیز همچون روزهای گذشته، یکی از بحثهای مهم رسانهای و تحلیلی، به موضوع استقرار سامانه موشکی «پاتریوت» در خاک ترکیه، اثرات منطقهای این کار و موضع ایران در قبال آن مربوط میشود.
در همین زمینه، روزنامه «تودی زمان»، امروز واکنش «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر ترکیه درباره مواضع ایران نسبت به این موضوع را بازتاب داده است.
به نوشته این روزنامه، اردوغان در سخنانی، از مواضع و دیدگاههای ابراز شده از سوی ایران انتقاد کرده است. وی که در کنفرانسی مطبوعاتی در آنکارا سخن میگفته، در پاسخ خبرنگاری که در این باره از وی پرسیده، پاسخ داده: «به حکومت و دولت خود اعتقاد داشته باشید. وقتی حکومت شما درباره چیزی تصیم میگیرد، میداند با چه کسی مشورت کند و این تصمیم را گرفته و آن را دنبال میکند. ما به حکم و اجازه هیچ کسی نیاز نداریم».

به نوشته این روزنامه، پس از آنکه دولت آنکارا تأیید کرد، ایران از پول گاز فروخته شده به ترکیه برای خرید طلا از این کشور استفاده میکند، توجه سنای آمریکا به این موضوع جلب شده است.
در این رابطه، گروهی از سناتورها در حال تدوین یک بسته تحریمی هستند که به گفته خودشان، در میان دیگر مسائل، به «بازی طلا در برابر گاز» ترکیه نیز پایان خواهد داد؛ شاید این بسته تحریمی جدید پیش از پایان کار کنگره کنونی تصویب شود. در غیر این صورت، در دستور کار کنگره بعدی ـ که در ماه ژانویه تشکیل میشود ـ قرار خواهد داشت.

این خبرگزاری به نقل از عباسی نوشته: با وجود تحریمها، ما در میزان سانتریفیوژهای قدیمی و نسل جدید و همچنین در غنیسازی افزایش چشمگیر داشتهایم و در سال جاری به گسترش این امر ادامه خواهیم داد. خبرگزاری فرانسه همچنین اشاره کرده که عباسی، از آزمایش رآکتور آب سنگین اراک در آیندهای نزدیک خبر داده است.

این خبرگزاری با انتشار نموداری مدعی شده بود، ایران در پی ساخت بمبی هستهای با قابلیت انفجاری سه برابر بیش از بمب منفجر شده در هیروشیماست؛ اما جروزالم پست اشاره میکند که عباسی این گزارش را دروغ خوانده است.
این روزنامه در ادامه به جزییات گزارش آسوشیتدپرس و همچنین واکنشهای رسانهها، مطبوعات و متخصصان ایرانی درباره آن پرداخته است؛ از جمله واکنشهای مورد اشاره این روزنامه، مطلب روز گذشته «تابناک» است که در آن آمده بود، این نمودار میتواند صرفاً بخشی از یک پایاننامه و یا جزوه علمی ـ تحقیقاتی بوده باشد.

دیدگاهها