سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

دوشنبه 15 اردیبهشت 1404
  • کد خبر: 4267
  • بازدید: 1,012
  • 1391/09/11 - 09:50:07

در صورت حمله، ایران از «ان پی تی» خارج می شود

بازتاب سخنان نماینده ایران در آژانس درباره احتمال خروج ایران از «ان پی تی» در صورت حمله نظامی و واکنش ها نسبت به این سخنان، واکنش ایران به ارتقای جایگاه فلسطین در سازمان ملل متحد، تصمیم آلمان به افزایش امنیت سفارتخانه های خارجی در پی وقوع حمله به سفارت ای

به گزارش سبلاته، یکی از اخباری که امروز مورد توجه شماری از مطبوعات بین المللی قرار گرفته، هشدار علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره حمله احتمالی به تأسیسات هسته ای ایران است. از جمله، روزنامه «حریت» ترکیه با اشاره به سخنان سلطانیه نوشته هرگونه حمله نظامی به تأسیسات هسته ای ایران، می تواند به خروج این کشور از معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) منجر شود. وی گفته بود: در صورت انجام هرگونه حمله، این احتمال وجود دارد که مجلس ایران، دولت ایران را وادار کند که بازرسی های آژانس را متوقف کرده و یا در بدترین حالت، از ان پی تی خارج شود. این روزنامه در مطلب خود اشاره کرده که رژیم اسرائیل به طور مداوم ایران را تهدید به حمله نظامی کرده است.

 
 
در واکنش به این موضع گیری، «عرب نیوز» در مطلبی که از خبرگزاری فرانسه بازنشر کرده، آنچه «مبارزه جویی ایران» خوانده را موجب ایجاد بدبینی در غرب دانسته است. در این مطلب، سخنان سلطانیه به عنوان نشانه ای از مبارزه طلبی ایران در زمانی دانسته شده که تلاش های دیپلماتیک تازه ای درباره برنامه هسته ای ایران به راه افتاده است. در ادامه این مطلب به اقدامات آژانس و همچنین گروه 1+5 در موضوع هسته ای ایران اشاره شده و مذاکرات انجام شده و برنامه های موجود برای گفت و گوهای آتی، نشانی از تمایل غرب به حل و فصل صلح آمیز مسئله هسته ای ایران دانسته شده است. با این حال، این مطلب مدعی است ایران تاکنون نسبت به انجام مذاکرات جدی با جامعه بین المللی در این زمینه، از خود آمادگی نشان نداده است.
 
 
اما واکنش ایران به ارتقای جایگاه فلسطین در سازمان ملل، مورد توجه سایت خبری «آروتز شوا» قرار گرفته است. این سایت می نویسد ایران از ارتقای جایگاه فلسطین در سازمان ملل استقبال کرده و آن را گامی مثبت دانسته است. آروتز شوا به سخنان حسین امیر عبداللهیان، معاون وزیر خارجه ایران اشاره کرده که اقدام مذکور را گامی مثبت و رو به جلو و آن را اثبات کننده عدم مشروعیت رژیم صهیونیستی دانسته بود. وی همچنین این اقدام را گامی مقدماتی در مسیر دستیابی فلسطینی ها به حاکمیت کامل بر سرزمین های تاریخی اشغال شده خود معرفی کرده بود. آروتز شوا در مطلب خود به دیگر واکنش ها، از جمله واکنش بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرده که اقدام مذکور را «بی معنا» دانسته بود.
 
 
خبرگزاری «رویترز» در مطلبی از تصمیم دولت آلمان برای افزایش تمهیدات امنیتی سفارتخانه های خارجی در این کشور، در پی حمله گروهی به سفارت ایران در برلین خبر داده است. در این رابطه، «گیدو وستروله»، وزیر خارجه آلمان، با ارسال نامه ای به «کلاوس واوریت»، شهردار برلین، از وی خواسته به سرعت نسبت به رفع نواقص امنیتی اقدام کند. وی در این نامه به 13 مورد حمله و اشغال سفارتخانه ها در این کشور طی دو سال گذشته، از جمله سفارتخانه های لیبی و نیجریه اشاره کرده است. وی در این نامه گفته: «درست همانطور که ما از دیگر دولت ها انتظار داریم از سفارتخانه های ما محافظت کافی به عمل بیاورند، ما نیز باید تضمین دهیم که مقامات آلمانی هر اقدامی که ممکن است را برای محافظت از نمایندگی های دیپلماتیک انجام می دهند».
 
 
در نهایت، روزنامه «تودی زمان» موضوع وضع تحریم های جدید علیه ایران در سنای آمریکا را مورد توجه قرار داده و گزارشی در این رابطه منتشر کرده است. این روزنامه اشاره ی کند این تحریم های جدید که صنایع داخلی ایران را هدف قرار داده، تلاشی برای زمین گیر کردن اقتصاد ایران و متوقف کردن برنامه هسته ای آن است. تودی زمان در مطلب خود ضمن اشاره به جزئیاتی از این تحریم های جدید و طراحان آن، به اهداف اعلامی این بسته تحریمی جدید نیز پرداخته است.  
 
منبع: تابناک
انتهای پیام/

 

اشتراک‌گذاری

  •  در صورت حمله، ایران از «ان پی تی» خارج می شود

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وسه به‌اضافه یک