سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 1 شهریور 1404
  • کد خبر: 42671
  • بازدید: 945
  • 1402/05/23 - 09:13:50

کاهش مصرف گوشت در سفره اردبیلی‌ها

نوسانات قیمت گوشت سبب شده تا سرانه مصرف گوشت در اردبیلی که یکی از قطب‌های کشور در تأمین گوشت قرمز است، به میزان قابل توجهی پایین بیاید.

به گزارش سبلان ما، از سالیان دور استان اردبیل مرکز تولید گوشت قرمز در کشور بوده است و با  تولید ۲۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، رتبه تک‌رقمی را دراین‌خصوص  به خود اختصاص داده؛ به‌گونه‌ای که  طی سال گذشته و طبق اعلام رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل با برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی، استان اردبیل یکی از ۴ قطب کشور در تأمین گوشت قرمز انتخاب شده بود.

اما این همه ماجرا نیست و نوسانات قیمت گوشت سبب شد تا سرانه مصرف گوشت در اردبیل به میزان قابل‌توجهی پایین بیاید.

عزیززاده مدیرعامل مجتمع صنعتی گوشت اردبیل در بازدید خبرنگاران از مجتمع صنعتی گوشت اردبیل اعلام کرده است که سرانه مصرف گوشت در اردبیل از ۱۸ کیلوگرم به کمتر از ۳.۵ کیلوگرم رسیده است.

به گفته وی، باتوجه‌به افزایش سرسام‌آور قیمت گوشت نه‌تنها توان خرید این فرآورده مهم در بین خانوارها را کاهش داده است، بلکه ظرفیت کشتار روزانه مجتمع صنعتی گوشت اردبیل نیز تا حد زیادی کاهش‌یافته است.

مدیرعامل مجتمع صنعتی گوشت اردبیل گفته است: در این شرایط سخت که مردم توان خرید گوشت را ندارند، ما پیشنهاد کردیم تا زمینه واردات دام زنده از آسیای میانه به کشورمان فراهم شود تا بتوانیم از طریق گمرک بیله‌سوار واردات دام زنده را انجام داده و نیاز بازار را تأمین کنیم.

 کاهش مصرف گوشت قرمز در بین اهالی استان اردبیل  در حالی است که به علت  سبک زندگی اهالی این دیار گوشت قرمز از غذاهای اصلی مردم این منطقه محسوب می‌شود و اتفاقاً طبق آنچه که متخصصان امر می‌گویند مصرف به‌اندازه آن، تأثیر زیادی بر سلامتی افراد دارد.

 پیش‌تر رحمت‌اله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفته بود بیش از ۲۵ میلیون نفر از مردم جامعه توان خرید گوشت را ندارند که این رقم سه دهک جامعه را در برمی‌گیرد، به‌طوری‌که برخی کارگران، کارمندان و بازنشستگان ازجمله گروه‌هایی هستند که گوشت قرمز را از سفره‌شان حذف کرده‌اند.

طبق آمار اعلامی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی، بسیاری از خانواده‌ها در ایران مصرف گوشت ‌قرمز، گوشت سفید، تخم‌مرغ و لبنیات را به‌شدت کاهش داده یا این محصولات را از سفره خود حذف کرده‌اند. 

استان اردبیل با داشتن سه میلیون و ۱۷۰ هزار واحد دامی جز قطب‌های تولید دام سنگین و سبک است که  تولید گوشت در این استان ۲۹ هزار و ۳۰۰ تن است که ۱۴ هزار تن آن به مصرف داخلی رسیده و ۱۵ هزار تن مازاد تولید به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

 

 

 انتهای خبر/ش

اشتراک‌گذاری

  • کاهش مصرف گوشت در سفره اردبیلی‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شانزده منهای چهار