سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 1 شهریور 1404
  • کد خبر: 43243
  • بازدید: 464
  • 1402/07/14 - 11:54:35

امام جمعه اردبیل:

زندگی سالم و بی دغدغه در سایه نیروی انتظامی محقق می‌شود

امام جمعه اردبیل با قدردانی از تلاش های نیروی انتظامی در برقراری امنیت و آرامش گفت: زندگی سالم و بی دغدغه در سایه نیروی انتظامی محقق می‌شود.

به گزارش سبلان ما، آیت‌الله سید حسن عاملی امام‌جمعه اردبیل در خطبه‌های این هفته نمازجمعه با اشاره به سیل اخیر در مناطق استان اظهار داشت: سیل اخیر در مناطق مختلف استان برای چندمین بار ضرورت احداث تأسیسات برای مهار سیل و ماندگارشدن آب در منطقه را اثبات و حجت را بر مسئولین مخصوصاً وزارت نیرو تمام کرد.

 

وی ادامه داد: چقدر خوب بود که آقای وزیر نیرو در تابستان امسال از اتاق خنک و پر امکانات خود خارج و به روستاهای بی‌آب مثل روستاهای شهرستان گرمی می‌آمد و از نزدیک اثر تأسف‌بار بی‌آبی را لمس می‌کرد و ای‌کاش چند روز روزانه فقط دو ساعت آب به منزل آقای وزیر باز کنند تا متوجه شود که روستایی که در ۲۴ ساعت فقط دو ساعت آب دارد اهالی آن چه می‌کشد و ای‌کاش آقای وزیر این هفته در جلسه هفته وحدت در شهر هر چین در منطقه خلخال حاضر می‌شد و فریاد عزیزی از یکی از روستاهای هشجین را می‌شنید که چگونه از شدت درد بی‌آبی جز فریاد بر سر مسئولین چاره‌ای پیدا نکرده است.

 

امام‌جمعه اردبیل گفت: هر بار که سیل می‌آید اهالی مکرم آن مناطق با من تماس می‌گیرند و غصه می‌خورند که چرا این آب که رحمت خدا و مایه عزت بود از منطقه خارج شد می‌گویند تخریبات آن نصیب ما می‌شود؛ اما برکات آن به یک کشور دیگر نصیب می‌گردد تابستان امسال در شهرستان مشکین‌شهر در بعضی از مناطق شهر بحران آب حاکم بود و اگر درایت معاونت عمرانی استانداری نبود قطعاً بحران به فاجعه تبدیل می‌شد؛ اما در همان منطقه بارها مثل امسال شاهد سیل و خرابی و سیل هستیم.

 

وی افزود: در اثر قحطی و کمبود باران صدها روستای استان که از آب چشمه سیراب می‌شدند در اثر تعطیلی چشمه نه در زمین آب دارند و نه در آسمان البته برنامه مفصلی توسط دولت محترم و سپاه معظم برای تأمین آب این روستاها شروع شده ولی کافی نیست و عدم کفایت اقتضا می‌کند که اقدامات اساسی مثل مهار سیلاب‌ها و تقویت آبخیزداری و احداث سدهای معیشتی در این مناطق دراسرع‌وقت صورت بگیرد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل با تأکید بر ضرورت توجه به مهار تورم گفت: مقام معظم رهبری اخیراً فرمودند تورم دورقمی نباید استمراری باشد در این باب هم دولت و هم مجلس اصلی‌ترین مسئولیت را دارند همچنان که ملت عزیز نیز وظایفی بر عهده دارند. دولت باید به‌شدت مواظب باشد که کسری بودجه‌  که از عوامل اصلی تورم است درست نشود و از خلق پول و بالابردن حجم نقدینگی و از استقراض از بانک مرکزی اجتناب نماید؛ یعنی انضباط مالی باید در اوج باشد و الاّ استمرار تورم دورقمی قطعی خواهد بود مجلس علاوه بر لحاظ لزوم پایین آمدن تورم در تصویب قوانین نباید هزینه بدون منبع به بودجه تحمیل کند اصل ۷۵ قانون اساسی می‌گوید: طرح‌های قانونی و پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌های عمومی می‌انجامد در صورتی قابل‌طرح در مجلس است که در آن، طریق جبران کاهش درآمد یا تأمین هزینه‌ جدید نیز معلوم شده باشد.

 

آیت‌الله عاملی تصریح کرد: زمانی دولت ارز نیمایی را ۳۸ تومان می‌خرید به قیمت ۴۲۰۰ تومان به واردکننده‌ها می‌داد طبعاً بانک مرکزی ملزم به پرداخت مابه‌التفاوت بود درحالی‌که منبعی برای آن پیش‌بینی‌نشده بود. مجلس باید در خط مقدم حل تورم دورقمی باشد و حرکت بر خلاف آن به جایگاه مجلس و مجلسیان لطمه می‌زند مجلس حتماً توجه دارد که رکن رکین مهار تورم رعایت تناسب بین هزینه و منابع است یکی از جاهایی که این توازن در آنجا به هم می‌خورد کمیسیون تلفیق است.

 

وی گفت: بعضی از مصوبات کمیسیون تلفیق در بعضی از سنوات در مسیر مهار تورم نیست گاهی کمیسیون تلفیق تغییرات بسیار خطیر در بودجه اعلامی دولت درست و هزینه خاص در بودجه ایجاد می‌کند اخیراً همین محذور در کمیسیون تلفیق اتفاق افتاد و اضافات مفصلی در بودجه اعلامی رخ داد.

 

امام‌جمعه اردبیل گفت: کسانی که در کمیسیون تلفیق حضور دارند باید مصالح کلان کشور را مدنظر قرار دهند عضو کمیسیون تلفیق باید توجه کند که بعد از راه اعتماد مجلس او دیگر نماینده یک منطقه خاص کشور نیست؛ بلکه نماینده کل ملت است و اگر در مصوبات مجلس و کمیسیون تلفیق کل ملت را در نظر نگیرد قطعاً خیانت کرده است و در درازمدت منطقه خودش نیز گرفتار می‌شود.

 

وی افزود: کسانی که در تاریخ کشور ما همیشه در قلب ملت جای دارند کسانی هستند که همیشه مصالح کلان را اولویت اول خود قرار می‌دادند شهید سردار سلیمانی در اوج درگیری سوریه به دولت عربستان پیغام فرستاد و گفت اگر زمانی کشور عربستان به مخاطره بیفتد روی توان ما حساب کنید! در کربلا حضرت سیدالشهدا اعلام می‌کند که من هیچ‌وقت بیعت نمی‌کنم و پیشنهاد می‌کند که در مرزها به مرزبانی از کشور اسلامی مشغول شود جناب هانی ادریس از متفکرین بزرگ مغرب عربی روی همین کلان اندیشی امام حسین (ع) تمرکز ویژه دارد. این موضوع را مخصوصاً ازاین‌جهت مطرح کردیم که ملت عزیز ما بدانند که گاهی ریشه تورم در انتخاب خود آنها نهفته است.

 

وی در بخش‌های دیگر خطبه با اشاره به موضع‌گیری‌های اخیر نتانیاهو گفت: نتانیاهو در حق ایران مرتکب اشتباهات بزرگی شده است بارها اعلام کرده که به‌زودی به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله خواهد کرد؛ ولی جرئت نگاه به‌طرف ایران را پیدا نکرده و شأن ایران را بالا برده و عملاً گفته که ایران اسطوره قدرت شکست‌ناپذیر است. گاهی نقاشی‌های کودکانه با خود به سازمان ملل می‌برد و آنها را بی‌سواد فرض می‌کند که باید با نقاشی، مطلب را در قرن بیست و یکم به آنها تفهیم کند!

 

آیت‌الله عاملی ادامه داد: یکی از اشتباهات او این است که اخیراً اعلام کرد هم فلسطینی‌های قیام‌کننده و هم تظاهرات عظیم  ساکنین رژیم صهیونیستی علیه تعدیلات قضایی همه لشکر ایران هستند! باتوجه‌به اینکه نفرت از رژیم صهیونیستی در کل عالم اسلام و بلکه خارج از حوزه مناطق اسلامی در اوج است این سخنان او جایگاه مهمی را برای ایران عزیز ما در قلب مسلمان‌ها و انسان‌های آزاده درست کرده است این خطای او یکی از عوامل شیعه سیاسی‌شدن مسلمان‌های دنیاست شیعه سه قسم است شیعه اعتقادی شیعه عاطفی و شیعه سیاسی مراد از شیعه سیاسی کسانی هستند که جزو اهل‌سنت هستند؛ ولی نظام سیاسی قرآن را فقط در خط و مشی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری پیدا کرده‌اند البرادعی مصری که سابقاً رئیس آژانس هسته‌ای بود اعلام کرد: «انا سنی الهویه شیعی الهوی! » یعنی من در اعتقاد جزو اهل‌سنت هستم؛ ولی در مشای سیاسی شیعه هستم.

 

وی افزود: رژیم صهیونیستی اخیراً در سیل مشکلات داخلی و خارجی غرق شده و مثل انسان غرق شده دست‌وپا می‌زند و طبیعی است که برای تبرئه خود از ضعف و بدبختی مشکلات را گردن خارج از کشور بیندازد ازیک‌طرف فلسطینی‌ها به‌صورت مسلحانه قیام کرده‌اند و روزی یا هفته‌ای نیست که از آنها کسی شهید نشود و رژیم صهیونیستی کاملاً در برابر آنها عاجز است رژیم صهیونیستی  در یک اشتباه بزرگ صهیونیست‌های افراطی شهرک‌نشین را مسلح کرده و به جان فلسطینی‌ها انداخته است و جنایات تکان‌دهنده آنها باعث اعتراض آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها شده و نقض حقوق بشر به اوج رسیده است محکومیت خارجی حتی از طرف اروپا و آمریکا آنها را در تنگنای بزرگ قرار داده است همه باید بدانند که آنها غزه را به زندان بزرگ تبدیل کرده معبرها را بسته آب و برق را قطع کرده و دیوانه‌وار هر روز به منطقه‌ای از فلسطین حمله می‌کنند.

 

وی گفت: آمریکا اگر داعیه مبارزه با تروریسم را دارد اول باید با ترور یک ملت که مبتلا به مرگ تدریجی شده‌اند مبارزه کند استمرار مبارزه فلسطینی‌ها هزینه بسیار سنگینی به اسرائیل درست کرده است. مهاجرت معکوس شدید شده و فرار سرمایه به یک خطر بنیان‌کن تبدیل شده است ورود صهیونیست‌های تندرو به مسجدالاقصی در عید عُرش یهودی‌ها و اهانت به مسجدالاقصی و دیوار بُراق فلسطینی‌ها را به‌شدت عصبانی ساخته و نظریه دو دولت کاملاً به محاق رفته است.

 

خطیب جمعه اردبیل اظهار داشت: از طرفی ترس از حمله حزب‌الله تمام وجود اسرائیل را گرفته به حدی که هم در تقسیم منطقه گازی «کاریش» و هم در ماجرای خیمه‌های «مزارع شبعا» با خفت و خواری تمام در برابر حزب‌الله عقب‌نشینی کرد از طرفی اسرائیل در جنگ اوکراین بعد از ماه‌ها محافظه‌کاری مجبور شد با صراحت از اوکراین در برابر روسیه حمایت کند در نتیجه حمایت روسیه را هم کاملاً از دست داد و در یک کلمه اسرائیل با سرعت تمام رو به فروپاشی است و بازنده آن دولتی است که در این شرایط اسف‌بار اسرائیل با این رژیم جعلی روابط خود را عادی نماید. زمانی نتانیاهو طرحی علیه ایران تدوین کرد و به آمریکا داد تا با هم آن را اجرا و دولت ایران را تماماً سرنگون کنند اسم آن طرح "مرگ ایران با راهبرد هزاران خنجر" بود حالا خداوند اسرائیل را در میان هزاران خنجر از درون و بیرون گرفتار ساخته است!

 

وی با بیان اینکه بهترین سخن در برابر تهمت‌های اسرائیل علیه ایران همان سخنی است که خود صهیونیست‌ها هنگام بدرقه نتانیاهو به سازمان ملل گفتند تصریح کرد: سه هفته پیش نتانیاهو عازم نیویورک شد تا در اجتماع سالانه سازمان ملل شرکت کند هنگام سفر او هزاران اسرائیلی در فرودگاه بن گوریون جمع شدند و با تظاهرات به نتانیاهو گفتند برو و هیچ‌وقت به اسرائیل برنگرد! او بعد از رسیدن به نیویورک طی مصاحبه‌ای گفت تمام تظاهرکنندگان یهودی در اسرائیل لشکر ایران هستند! قابل‌توجه است که اعتراضات علیه تعدیلات قضایی نتانیاهو عظیم‌ترین تظاهرات در تاریخ اسرائیل است و نتانیاهو همه آنها را لشکر ایران می‌داند! یعنی طبق اظهارات او بخش عظیم جمعیت اسرائیل از جمله دوستداران ایران هستند! با این حساب باید به ایران تبریک گفت که طبق گفته نتانیاهو توانسته این قدر در اسرائیل و بین اسرائیلی‌ها نفوذ داشته باشد! او به کل تظاهرکنندگان علیه تعدیلات قضایی اسرائیل اهانت کرد و گفت همه آنها نفهم هستند؛ چون اصلاً نمی‌فهمند که علیه چه چیزی تظاهرات می‌کنند هیچ رئیس دولتی این گونه دشمن خود را بالا نمی‌برد و ملت خود را این گونه خراب نمی‌کند!

 

امام‌جمعه اردبیل با گرامی داشت هفته نیروی انتظامی گفت: هفته نیروی انتظامی را گرامی می‌داریم و برای پرسنل عزیز این نیرو آرزوی موفقیت داریم تردیدی در قدسی‌ات کار کسانی که برای یک ملت تأمین امنیت می‌کنند نیست امنیت مثل هوا می‌ماند که همه به آن در هر لحظه احتیاج دارند کشور بدون نیروی انتظامی یعنی شیوع و استیلای قتل، غارت، شرارت، سرقت، خیانت، قاچاق، رواج مدار افیونی، عملیاتی‌شدن برنامه‌های خطرناک دشمن خارجی، زوال امنیت جانی مالی اقتصادی و عرضی و در یک کلمه توقف زندگی سالم و بی‌دغدغه ازاین‌رو پرسنل عزیز نیروی انتظامی نباید خود را با اقشار دیگر مقایسه کنند اصلی‌ترین تشکر از نیروی انتظامی همکاری با این عزیزان در تأمین امنیت به طور مطلق و در تمام عرصه‌ها است.

 

انتهای خبر/ ج

اشتراک‌گذاری

  • زندگی سالم و بی دغدغه در سایه نیروی انتظامی محقق می‌شود

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هفت منهای هشت