- کد خبر: 4681
- بازدید: 2,069
- 1391/09/24 - 11:32:36
امثال من را پشت ویترین گذاشته و پز میدهند
کاپیتان سابق تیم ملی کاراته گفت: فقط امثال ویشگاهیها برندی شدهاند که فدراسیون آنها را پشت ویترین گذاشته و پزش را میدهد.
به گزارش سبلانه، جاسم ویشگاهی، کاراتهکای پرافتخار تیم ملی ایران پس از سالها مبارزه و به دست آوردن پیروزی و شکستهای مختلف در مهرماه سال جاری از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. ویشگاهی بیش از یک دهه در میادین قارهای، جهانی و بین المللی برای کاراته ایران مبارزه کرد و بیش از 30 مدال برای ایران به ارمغان آورد. ویشگاهی در جریان هفته دوم سوپر لیگ برای آخرین بار در یک مبارزه نمادین به مصاف سعید فرخی، کاپیتان حال حاضر تیم ملی رفت و برنده از تاتامی خارج شد و برای همیشه از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.
جاسم ویشگاهی اظهار داشت: مسئولان فدراسیون کاراته مدتها قبل در حضور هروی، خمامی و آشوری وعدههایی را مبنی بر اینکه بنده را به عنوان مدیر فنی تیم جوانان انتخاب خواهند کرد دادند اما به یکباره همه چیز تغییر کرد. آنها طوری با من صحبت کردند که بنده از همه لحاظ مطمئن شدم و حتی به من گفتند که سرمربی تیم را نیز انتخاب کن که بنده نیز فرید خمامی را انتخاب کردم.
وی افزود: البته این صحبتها برای گذشته بوده و در حالا حاضر باید منتظر باشیم تا در آینده ببینیم چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. آیا باز هم به همان روند گذشته به کارشان ادامه میدهند یا اینکه احساس میکنند ما هم میتوانیم آنها را کمک کنیم. البته از روزی که تیم ملی از مسابقات جهانی فرانسه به ایران بازگشته دوستان هیچ تماسی با من نگرفتهاند و شنیدهام که با علیرضا سلیمانی برای هدایت تیم جوانان به توافق رسیدهاند. با تمام این اتفاقات بنده میتوانم ادعا کنم که هیچ کسی نمیتواند جاسم ویشگاهی را از کاراته بیرون کند.
کاراتهکای سابق تیم ملی گفت: 15 سال برای تیم ملی زحمت کشیدهام و پرافتخارترین کاراتهکای بازیهای آسیایی هستم. اندازه خودم مدال جهانی کسب کردهام. همه کاراتهکاها و پیشکسوتان میدانند که اگر یک زمان من در بحث انفرادی شرکت میکردم همان اندازه که انفرادی برای من مهم بود، 2 برابر آن نیز تیمی برایم اهمیت داشت و همیشه نجات دهنده تیم خودم در مسابقات آسیایی و جهانی بودم. بنده در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته مدیریت ورزش هستم و به اندازه کافی معلومات و تجربه در این رشته را دارم.
کاپیتان سابق تیم ملی کاراته، اظهار داشت: خدا را شکر که با هیچکدام از کاراتهکاها مشکلی ندارم و اگر یک روزی مسئولان فدراسیون بخواهند جایگاهی را از لحاظ مدیریت به من بسپارند (که تا به امروز اینچنین نشده) حتماً میتوانم از عهده این کار برایم.
دارنده مدال طلای بازیهای آسیایی گوانگجو، خاطرنشان کرد: اصلا حرف زور نمیزنم و نمیگویم که حتماً باید یک جایگاهی را در کاراته به من بدهند. دوستان فقط این را بگویند که ویشگاهی که این همه سال برای کاراته ایران زحمت کشیده است آیا به درد کمک کردن به کاراته میخورد یا نه؟ بنده یک مثال میزنم، فرجی از خانواده جودو آمده و به کاراته کمک کرده است. آیا ما شخص دیگری را نداریم که به کاراته کمک کند؟ آیا من هم باید بروم در رشتهای دیگر به ورزشکاران کمک کنم؟ بنده از دل کاراته بیرون آمدهام و قطعاً میتوانم به این رشته کمک کنم. سالیان سال در کاراته از یک بازیکن معمولی تا کاپیتان تیم ملی فعالیت کردم و در تیمهای ملی نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان حضور داشتهام و حتی در بازیهای آسیایی با موفقیتهایی که داشتم جایگاه کاراته ایران را در آسیا تغییر دادم.
ویشگاهی در ادامه اظهار داشت: فقط امثال ویشگاهیها برندی شدهاند که فدراسیون آنها را پشت ویترین قرار داده و پزش را بدهند. دوستان زمانی که میخواهند بودجهای از وزارت ورزش و جوانان دریافت کنند نام ویشگاهی، روحانی، عموزاده و جدیداً هم مهدیزاده را مطرح میکنند تا بودجه فدراسیون را دریافت کنند.
کاپیتان سابق تیم ملی در صحبتهای خود در مورد اینکه چرا افرادی مثل روحانی، عموزاده و ویشگاهی جایگاهی در کاراته ندارند، گفت: حرف من این است که از این نفرات که همیشه اسمشان مطرح میشود جایگاهشان در کاراته کجاست؟ چرا امثال مهدی عموزاده در یک کشور دیگر فعالیت میکند؟ چرا مسئولان فدراسیون دست امثال روحانی را نمیگیرند؟ چرا یکی نیست بگوید آقای جاسم ویشگاهی برنامه شما برای آینده کاراته چیست؟ به خدا قسم برنامه خداحافظی که برای من در فدراسیون برگزار شد را خودم به دبیر فدراسیون پیشنهاد دادم. به او گفتم این مراسم را برای من برگزار کنید تا این رفتار مثل یک نماد در کاراته باقی بماند تا دل دیگر ورزشکاران که جوان هستند شاد شود. آنها بدانند که اگر یک روز از دنیای قهرمانی خداحافظی کردند کسی وجود دارد که از آنها قدردانی کند. البته در مراسم خداحافظی متأسفانه رئیس فدراسیون به دلیل بیماری مادرش حضور نداشت.
وی در مورد اینکه در مراسم خداحافظی برای تمام سالهایی که در تیم ملی زحمت کشیده است تنها یک لوح یاد بود دادهاند، گفت: روز مراسم خداحافظی یک لوح تقدیر به من دادند و گفتند که دست شما درد نکند که در این سالها برای کاراته دیسک کمرت را فدا کردی. این درد دلها را من باید به چه کسی بگویم؟ فدراسیون باید بداند که قرار نیست پشت این مدالی که در فرانسه کسب کردهاند مخفی شوند. دوستان یادشان باشد که چهارماه گذشته در مسابقات قهرمانی آسیا چه افتضاحی را به بار آوردند. هدفم از این صحبتها تخریب فدراسیون نیست و میخواهم با گفتن واقعیتها به کاراته کمک کنم.
ویشگاهی در ادامه انتقادهای خود در مورد دعوت از وی به عنوان مربی در یکی از وزنهای تیم ملی، گفت: دوستان زمانی که میخواستند کادر فنی تیم ملی را مشخص کنند فکر میکردند که میخواهند بچه گول بزنند و به من گفتند که هدایت یکی از اوزان تیم ملی را میخواهند بر عهده من واگذار کنند. متأسفانه در پایان همان نفراتی که به عنوان مربی هر وزن برای مسابقات آسیایی ازبکستان انتخاب شده بودند را دیدم که چطور برکنار کردند.
کاپیتان سابق تیم ملی در مورد حضور نداشتن غلامرضا دباغیان در کادر فنی تیم ملی، گفت: دباغیان مربی است که حداقل شاگردانش 2 مدال طلا در مسابقات جهانی کسب کردهاند. دباغیان شاگردان زیادی دارد که عناوین مختلفی در مسابقات جهانی و آسیایی کسب کردهاند. حال سؤال من اینجاست که جایگاه وی در تیم ملی کجاست. بنده معتقدم که در ایران ما کسی را نداریم که شاگردانش این همه افتخار آفرینی کرده باشند.
وی در مورد اینکه دباغیان پس از مسابقات آسیایی شبانه از تیم ملی کنار گذاشته شد، گفت: تیم ملی پس از اینکه از مسابقات آسیایی به ایران بازگشت، مسئولان فدراسیون به دباغیان اعلام کردند که برنامه خود را برای رقابتهای جهانی فرانسه به آنها ارائه دهد. متأسفانه شبانه جلسهای را برگزار کردند و پس از آن به دباغیان اعلام کردند که از وی به عنوان مشاور تیم ملی استفاده خواهند کرد. آنها به همین راحتی او را از کادر فنی کنار گذاشتند. دباغیان نیز به خاطر اینکه از شاگردانش فاصله نگیرد این مسئولیت را قبول کرد.
ویشگاهی در ادامه در مورد اینکه ملی پوشان در گفتوگو با وی اعلام کرده بودند که نبود جاسم ویشگاهی در مسابقات جهانی کاملا مشخص بود، گفت: پس از اینکه تیم ملی از مسابقات فرانسه بازگشت با بچهها تماس گرفتم، همه آنها میگفتند که جاسم جای تو در تیم خالی بود. در انتخابی تیم ملی با وضعیت دیسک کمری که داشتم همه حریفان را شکست دادم. من با همان وضعیت میتوانستم تا مسابقات جهانی درد را تحمل کنم و به این رقابتها اعزام شوم. متأسفانه اتفاقاتی رخ داد که من از تیم ملی خداحافظی کردم.
وی در مورد اینکه فدراسیون کاراته برای ساکت کردن منتقدان خود به آنها پوئنهایی را میدهد، اظهار داشت: بنده معتقدم تا چه زمانی فدراسیون برای ساکت کردن منتقدان خود پوئن بدهد. چهار، پنج گروه داریم که به هر نحوی فدراسیون به آنها بها میدهد تا آنها ساکت شوند. من نمیدانم چرا مسئولان فدراسیون همه چیز را سبک و سنگین نمیکنند و طبق شایستهسالاری تصمیم نمیگیرند. آنها 5 ماه من را بازیچه دست خودشان کردند و گفتند که جاسم ویشگاهی به عنوان عضو کمیته فنی است. متأسفانه کمیته فنی که نه دفتری داشت و نه جلسهای برگزار میشد، اصلا به کسی هم حکمی داده نشده بود به چه دردی میخورد. مگر من عشق این پستها را دارم، صد سال سیاه این مسئولیتها را قبول نخواهم کرد. من همیشه جایی ورود میکنم که ذخیره نباشم، بازیکن اول باشم.
ویشگاهی در پاسخ به این سؤال که گویا در رسانهها در مورد اعزام نشدن به مسابقات جهانی فرانسه همراه تیم ملی از مسئولان فدراسیون انتقاد کردی، گفت: رئیس فدراسیون به من گفته بود برای حضور در مسابقات جهانی کنار تیم ملی اعزام خواهم شد، بنده همه کارهایم را انجام دادم و حتی پول ویزا را خودم پرداخت کردم، اما متأسفانه یک روز قبل به رئیس فدراسیون زنگ زدم که وی جواب من را نداد. صبح روز بعد فرجی یک ساعت قبل از سفر به فرانسه با من تماس گرفت و خداحافظی کرد.
کاراتهکای سابق تیم ملی در مورد اینکه حضور وی در کنار تیم ملی قوت قلبی برای ملیپوشان است، عنوان کرد: هشتاد درصد داوران امثال ویشگاهی، عموزاده و روحانی را میشناسند و قطعاً حضورمان در چنین آوردگاه بزرگی کنار تیم ملی کمک بزرگی برای کاراتهکاها بود. به قول خودشان در فینال حق سعید احمدی را خوردند و با این حساب اگر ما در کنار آنها بودیم قطعاً اجازه نمیدادیم به این راحتی مدال طلای احمدی به نقره تبدیل شود. من معتقدم اعزام ما برای فدراسیون هزینه کردن نیست؛ اینها همه سرمایهگذاری است. هم دورههای ما در کشورهای دیگر مربی تیمهای ملی هستند و ما در خانه نشستهایم.
کاپیتان سابق تیم ملی کاراته در پایان انتقادهای خود از مسئولان فدراسیون، گفت: برخی از دوستان 2 سال بیرون از کاراته بودند و زمانی که با من تماس میگرفتند اظهار میکردند اگر زمانی دوباره به خانواده کاراته بازگردند قطعاً شایسته سالاری را به همه نشان خواهند داد اما حالا میبینم که با نشستن پشت میزهای مدیریت رفتارشان تغییر کرده است و صحبتهای گذشته را فراموش کردهاند. بنده معقتدم سالیان سال است که تغییرات در فدراسیون کاراته ایجاد میشود و اگر این سیستم فعلی نیز تغییر نکند قطعاً به زودی دوباره تغییرات را در رأس فدراسیون کاراته شاهد خواهیم بود.
منبع:فارس
انتهای پیام/
دیدگاهها