- کد خبر: 5778
- بازدید: 867
- 1393/03/07 - 14:24:34
پیگیری سالم بودن آب شرب روستای خیارک؛
آب شرب روستای خیارک گازدار و ترش مزه است
برای تامین آب روستای خیارک، چشمه ای که آب آن گازدار است به آب لوله کشی وصل شده است که سالم بودن آن بطور دقیق مشخص نیست.
به گزارش سبلانه به نقل از پیام پزشکی،روستای خیارک یکی از روستاهای بخش مرکزی اردبیل است که در فاصله 30 کیلومتری از اردبیل واقع شده و جمعیتی بالغ بر5 هزار نفر داراست.
اهالی این روستا می گویند: به دلیل کمبود آب و بزرگ و پرجمعیت بودن روستا و برای تامین آب کل روستا، یکی از چشمه های "میمون خان" به نام "ایستی سو" که آب آن گازدار و مزه ای ترش دارد به آب لوله کشی متصل شده است.
در تماسی که پیام پزشکی با یک کارشناس تغذیه برای مشخص کردن مضر بودن یا نبودن استفاده طولانی مدت از این آب برای سلامت اهالی روستا داشت، این کارشناس بیان کرد: ابتدا باید آب از نظر شیمیایی بررسی شده و مشخص شود چه ماده ای درآن وجود دارد که باعث مزه ترش و گازدار بودن آن شده است.
آخوندی افزود: اگر گاز موجود گاز دی اکسید کربن و اسید فسفریک باشد که در نوشابه ها نیز استفاده می شود، در طولانی مدت موجب بروز عوارضی مانند پوسیدگی دندان، پوکی استخوان و ترش کردن معده و سوزش سر دل می شود.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت اردبیل نیز در مورد سالم بودن این آب گفت: کارشناسان بهداشت با تهیه نمونه از آب آشامیدنی روستاها سلامت شیمیایی و میکروبی آب را مورد بررسی قرار می دهند و در صورت وجود مشکل آن را به مرکز بهداشت گزارش می کنند.
یوسف بابایی با اشاره به اینکه این آزمایش برای آب شرب این روستا نیز قبلا انجام گرفته ، تاکید کرد: در طی چند روز آینده به طور مجدد از آب این روستا نمونه برداری کرده و مورد آزمایش میکروبی و شیمیایی قرار می دهیم تا از سلامت آب اطمینان حاصل کنیم که نتیجه آن تا دو هفته آینده مشخص می شود.
پیام پزشکی نتیجه این موضوع را پیگیری می کند.
دیدگاهها