- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 68485
- بازدید: 491
- 1403/08/19 - 07:47:26
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی خلخال:
فستفودها عامل مهم تغییر ذائقه کودکان است
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی شهرستان خلخال گفت: مصرف فستفودها در سنین کودکی عاملی مهم در تغییر ذائقه غذای کودکان است.
احمد خانعلیزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، بهروز جهانی ساندویچ و ساختهشدن اولین ساندویچ در جهان اشاره کرد و گفت: از سالیان بسیار دور مردم برای راحتی بیشتر در حین بازی و انجام کارهای روزمره تکههای گوشت را بین دوتکه نان قرار میدادند تا بتوانند هم غذاخورده و بدون توقف فعالیت خود را انجام دهند؛ این ابتکار ساده بهتدریج در جهان رایج شد و با تنوع بالا در سرتاسر جهان انسانها به آمادهکردن این وعدهغذایی روی آوردند.
وی در ادامه به هرم غذایی در کشور ایران اشاره کرد و گفت: هرم غذایی ایران به ۶ گروه غذایی تقسیم شده است که این شش گروه در دو بخش غذای سالم و یک گروه متفرقه تقسیمبندی شدهاند که گروه غذایی متفرقه شامل قند، شکر، نمک، چربیها و هلههوله است که باید به مقدار کمی در برنامه غذایی فرد قرار گیرد.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی شهرستان خلخال ساندویچها را در گروه متفرقه هرم غذایی را قرارداد و گفت: ساندویچها با توجه به استفاده بیش از حد مواد غذایی مضر در گروه متفرقه غذایی قرار گرفته و گروه غذای جداگانه به اسم غذای فوریها وجود ندارد این نوع غذا به دلیل سرعت طبخ و آمادهسازی آن به این اسم نامگذاری شده است.
وی در ادامه به مضرات و مصرف بیماری فستفودها بالاخص ساندویچ و پیتزا پرداخت و افزود: فستفود سرشار از کالری، نمک و چربی است و مصرف غذاهای آماده کالری انباشته را به بدن وارد کرده و زمینهسازی ابتلا به چاقی می شود.
خانعلیزاده در ادامه اظهار کرد: این غذاها حاوی چربی ترانس و چربیهای اشباع زیادی بوده که نقش مؤثری در بیماریهای قلبی عروقی، افسردگی و سرطانهای دستگاه گوارش دارند.
وی افزود: این غذاها باوجود ظاهر پر زرقوبرق، فاقد مواد معدنی و فیبرهای غذایی بوده که این موضوع سبب کمبودن ارزشهای غذایی نسبت به دیگر غذاها است.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی شهرستان خلخال مصرف فستفودها در سنین کودکی را عاملی مهم در تغییر ذائقه غذای کودکان نام برد و افزود: استفاده از فستفودها در سنین پایین در کودکان موجب عدم رغبت در خوردن غذاهای سالم شده و همچنین مصرف بیش از اندازه از این نوع مواد غذایی، رشد فکری کوکان را تحتتأثیر قرار میدهد.
وی از وجود تعداد ۳۰ مورد ساندویچفروشی در شهرستان خلخال اشاره کرد و گفت: در طول سالیان گذشته و با نظارت همگانی بر این اصناف تعداد یک مورد تخلیه به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی و همچنین استفاده از مواد غذایی ناسالم و تاریخگذشته مهروموم شده و به مراجع قانونی ارجاع داده شده است.
انتهای خبر/ج
دیدگاهها