- گروه: فرهنگی
- کد خبر: 70166
- بازدید: 194
- 1403/12/16 - 13:00:00
پزشک طب سنتی:
افطاری با خرما موجب افزایش ایمنی میشود

پزشک طب سنتی گفت: یکی از توصیههای مهم در تغذیه ماه رمضان، آغاز افطار با خرما است؛ چراکه خرما دارای قندهای طبیعی مانند فروکتوز و گلوکز است که باعث افزایش سریع انرژی بدن و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
رحیم عالی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، گفت: در ماه رمضان به دلیل روزهداری طولانیمدت، باید توجه ویژهای به نوع و میزان غذاهای مصرفی داشت تا بدن دچار ضعف و مشکلات گوارشی نشود که طب سنتی و اسلامی نیز توصیههای فراوانی در این زمینه دارد که میتواند به بهبود کیفیت روزهداری کمک کند.
وی افزود: یکی از توصیههای مهم در تغذیه ماه رمضان، آغاز افطار با خرما است. خرما دارای قندهای طبیعی مانند فروکتوز و گلوکز است که باعث افزایش سریع انرژی بدن میشود. همچنین، خرما به افزایش سطح پلاسمای خون کمک کرده و از افت قند خون جلوگیری میکند. مصرف خرما همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و در کنار آن، منبعی غنی از ویتامینها و مواد معدنی است. بهتر است خرما را با آب ولرم یا شیر گرم میل کنید تا جذب مواد مغذی آن به حداکثر برسد.
این پزشک طب سنتی گفت: پس از خرما، یکی از بهترین گزینهها برای تأمین انرژی بدن، شربت عسل زعفرانی است. این ترکیب دارای خواص ضدالتهابی، تقویتکننده قلب و آرامبخش است. عسل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و زعفران نیز به بهبود عملکرد مغز و کاهش استرس کمک میکند. مصرف این شربت همچنین به تنظیم فشارخون کمک کرده و مانع از افت ناگهانی انرژی پس از روزهداری میشود.
وی تصریح کرد: در دوران بارداری، تغذیه صحیح تأثیر مستقیمی بر رشد جنین دارد. مادران باردار باید در ماه رمضان با نظر پزشک اقدام به روزهداری کنند و در صورت مجاز بودن، مواد غذایی مقوی مصرف کنند؛ مصرف غذاهای حاوی آهن مانند عدس و گوشت قرمز، کلسیم موجود در لبنیات، پروتئینهای سبک مانند تخممرغ و ویتامینهای گروه B برای حفظ سلامت مادر و جنین ضروری است. نوشیدن مایعات کافی در فاصله افطار تا سحر نیز برای جلوگیری از کمآبی بدن بسیار مهم است.
عالی افزود: یکی از مزایای این ماه، فرصتی برای اصلاح عادات غذایی است؛ روزهگرفتن به بدن کمک میکند تا سموم را دفع کند و عملکرد گوارش را بهبود ببخشد بنابراین مصرف مواد غذایی سالم مانند سبزیجات تازه، میوههای سرشار از فیبر، پروتئینهای سبک مانند گوشت سفید و ماهی، و کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان سبوسدار و برنج قهوهای باعث افزایش انرژی بدن و جلوگیری از ضعف و خستگی میشود؛ همچنین، پرهیز از غذاهای سرخکرده، شیرینیهای مصنوعی و نوشیدنیهای گازدار توصیه میشود.
وی ادامه داد: از دیدگاه طب سنتی، در ماه رمضان باید غذاهای گرم بیشتر مصرف شود تا تعادل بدن حفظ شود؛ برای مثال، سیب در دسته غذاهای سرد قرار میگیرد، اما سیب قرمز طبع گرمتری دارد و گزینه بهتری برای مصرف در این ماه است. همچنین، مصرف غذاهایی مانند خرما، زعفران، عسل، زنجبیل و دارچین میتواند به تقویت بدن کمک کند. از سوی دیگر، غذاهای بسیار سرد مانند خیار، ماست و دوغ باید در حد تعادل مصرف شوند تا از ایجاد ضعف و بیحالی جلوگیری شود.
این پزشک اردبیلی اظهار داشت: سیستم ایمنی قوی در این ماه اهمیت بالایی دارد. بدن با داشتن پلاسمای قوی در برابر بیماریها مقاومتر میشود. مصرف مواد مغذی مانند مغزها (گردو، بادام و پسته)، عسل، خرما، مرکبات سرشار از ویتامین C، زعفران و چای زنجبیل میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند. علاوه بر این، خواب کافی و پرهیز از استرس نیز در حفظ سلامت بدن در ماه رمضان نقش بسزایی دارد.
دیدگاهها