سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 20 اردیبهشت 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 71062
  • بازدید: 225
  • 1404/02/20 - 13:38:25

سبلان ما گزارش می‌دهد؛

مسکن ملی بارقه امید ۹۰ هزار مستأجر اردبیل

مسکن ملی بارقه امید ۹۰ هزار مستأجر اردبیل

اتمام پروژه‌های مسکن ملی، بارقه امید را در دل‌ها روشن کرده و نوید خانه‌دارشدن قریب ۲۹ هزار از ۹۰ هزار مستأجر اردبیل را می‌دهد، اما طبق آخرین آمار تلاطم بازار مصالح و خدمات ساختمانی همچنان چالش اساسی مسکن ملی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، وضعیت سخت اقتصادی کنونی، با اجاره‌های سر به فلک کشیده و افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن، فشار مضاعفی بر خانواده‌های اردبیلی وارد کرده است. این در حالی است که خلأهای قانونی و عدم نظارت کافی، این وضعیت را تشدید می‌کند. بااین‌حال، اتمام پروژه‌های مسکن ملی، بارقه‌ای از امید را در دل‌ها روشن کرده و نوید خانه‌دارشدن قریب ۲۹ هزار از ۹۰ هزار مستأجر اردبیل را می‌دهد، اما دراین‌بین به نظر می‌رسد که باوجود اهمیت موضوع، پروژه مسکن ملی اردبیل لنگ موضوعاتی همچون تأمین زمین، تلاطم بازار مصالح و همچنین افزایش آورده‌ها است.

خانه‌دارشدن امید ۹۰ هزار مستأجر در اردبیل

سید حامد عاملی، استاندار سابق اردبیل نیز با اشاره به ۹۰ هزار مستأجر در استان، بر اهمیت پروژه‌های مسکن ملی برای کاهش فشار اقتصادی بر این قشر تأکید داشت و در اظهاراتی گفته بود: باتوجه‌به تراکم بالای جمعیت در اردبیل، با ۹۰ نفر در هر هکتار، تحویل ۳۰ هزار واحد مسکونی می‌تواند بر کاهش جمعیت مستأجران کمک کند.
 

 وی، تراکم بالای جمعیت در اردبیل (۹۰ نفر در هر هکتار) را در مقایسه با تهران (۵۷ نفر) و تبریز (۵۵ نفر) مطرح کرد و گفته بود که برای حل این مشکل، افزایش محدوده ساخت‌وساز تا ۲۰ هکتار ضروری بود، اما با مخالفت شدید مواجه شد؛ استاندار سابق اردبیل وزیر جدید  راه را (که پیش‌ازاین معاون بود) از جمله مخالفان این طرح نام برد.


زمین مورد نیاز مسکن ملی در اردبیل تأمین شد

 محبوب حیدری خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، دررابطه‌با آخرین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در استان اردبیل اظهار داشت: باتوجه‌به هدف‌گذاری ساخت بیش از ۷۹ هزار واحد مسکونی در این استان و بر اساس تکالیف وزارت راه و شهرسازی، تأمین زمین برای این تعداد واحد مسکونی، یک چالش بزرگ بود که خوشبختانه با تلاش بی‌وقفه پس از دو سال، این مهم محقق شد و زمین مورد نیاز برای بیشتر واجدین شرایط تأمین شد.

وی افزود: برای تأمین مورد نیاز مسکن ملی، الحاق ۷۷۲ هکتار زمین به محدوده شهر اردبیل را داشتیم که این الحاق یک رویداد بی‌سابقه در تاریخ شهرسازی این استان بود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل تصریح کرد: این الحاق گسترده، امکان تأمین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن در استان اردبیل را فراهم کرد و به ما اجازه داد تا پاسخگوی نیازهای مردم باشیم.

وی یادآور شد: به دنبال اعلام فراخوان عمومی برای مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن در استان اردبیل، حدود ۱۲۰ هزار نفر در سامانه مربوطه نام‌نویسی کردند. پس از ارزیابی‌های انجام شده، ۹۷ هزار نفر حائز شرایط لازم تشخیص داده شدند که از این میان، پرونده ۳۳ هزار نفر به مرحله تأیید نهایی رسید. در نهایت، نزدیک به ۲۹ هزار و ۴۰۰ نفر با پرداخت مبلغ اولیه ۸۰ میلیون تومانی، رسماً به جمع مشارکت‌کنندگان این طرح پیوستند.

حیدری اضافه کرد: پس اعلام خبر تخصیص زمین به ۲۷ هزار و ۱۷۷ نفر از متقاضیان مسکن ملی در استان اردبیل، عملیات اجرایی ساخت واحدهای مسکونی برای این افراد آغاز شد که تلاش می‌کنیم تا با تأمین زمین برای ۲ هزار متقاضی باقی‌مانده، هر چه سریع‌تر عملیات ساخت واحدهای مسکونی آن‌ها را نیز آغاز کنیم.

وی در ادامه به آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم در شهرک‌های در حال احداث اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز در مساحتی بالغ بر ۷۶۰ هکتار در شهر اردبیل در حال آماده‌سازی است و امیدواریم تا پایان سال جاری، ۱۵ هزار واحد مسکونی را تکمیل و به متقاضیان تحویل دهیم.

حیدری همچنین از آمادگی برای افتتاح و تحویل یک هزار و ۴۰۰ واحد مسکن ملی در استان اردبیل به متقاضیان تا پایان امسال خبر داد و گفت: این واحدها شامل پروژه‌های حمایتی، بازآفرینی شهری، مساکن روستایی و پروژه‌های خود مالکی هستند که توسط اداره کل راه و شهرسازی استان به اجرا درآمده است.

وی با بیان اینکه در حوزه شهرسازی نیز ۱۴۰ هکتار زمین به محدوده سایر شهرهای استان اردبیل الحاق شده است، افزود: در این شهرها نیز نزدیک به ۵ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی در حال احداث است.


تلاطمات بازار مصالح مانع پیش‌روی طرح نهضت ملی مسکن در اردبیل

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در ادامه سخنان خود، گریزی نیز به موانع پیشروی طرح نهضت ملی مسکن زد و خاطرنشان کرد: تلاطم بازار مصالح و خدمات ساختمانی، یکی از چالش‌های اساسی این پروژه ملی به شمار می‌رود که از متولیان امر انتظار می‌رود تا با تدابیر کارآمد، از این نوسانات کاسته و ثبات را به این حوزه بازگردانند.

وی در ادامه، به کمبود نیروهای ماهر و متخصص در حوزه ساخت‌وساز، محدودیت در تأمین میل‌گرد و سیمان، و همچنین همراهی ناکافی برخی از بانک‌ها در ارائه تسهیلات را به‌عنوان موانعی دیگر در مسیر این طرح برشمرد و تأکید کرد که رفع این مشکلات، نقشی حیاتی در پیشبرد سریع‌تر پروژه‌ها ایفا می‌کند.

حیدری ضمن سپاسگزاری از تعامل سازنده نهادهای اجرایی و سازمان‌های خدمات‌رسان، درخواست کرد که برای حمایت از اقشار کم‌برخوردار جامعه، سقف اعتباری تسهیلات بانکی مرتبط با طرح نهضت ملی مسکن افزایش یابد.

 وی خاطرنشان کرد: باتوجه‌به اینکه طولانی‌شدن روند پرداخت تسهیلات موجب کندی روند اجرا می‌شود، لازم است بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مسکن سرعت بخشند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با تأکید بر ضرورت ایجاد فرصت برای خانه‌دارشدن مردم در شرایط کنونی، اظهار داشت: اگرچه روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان اردبیل، در مقایسه با برخی دیگر از استان‌های کشور، از پیشرفت قابل‌توجهی برخوردار است، اما هرگونه تأخیر در این مسیر می‌تواند منجر به زیان متقاضیان شود؛ لذا، ضروری است با اتخاذ تدابیر ویژه، از بروز تأخیر در اجرای پروژه‌ها و تکمیل به‌موقع آن‌ها جلوگیری شود.


دیوار پیش‌روی مسکن ملی را کوتاه‌تر کنید

کریم آقا بیش از سه سال است که برای مسکن ملی ثبت‌نام کرده است؛ این شهروند اردبیلی در مورد شرایط این روزهایش به خبرنگار «سبلان ما»، گفت: من کارگر روزمزد با سه تا بچه درآمدم تقریباً روزی ۵۰۰ هزار تومان است؛ دو سال پیش برای مسکن ملی ثبت‌نام کردم و برای این که بتونم پیش‌پرداخت را پرداخت کنم، مجبور شدم طلا و جواهرات همسر و دخترم را بفروشم، و کلی قرض بگیرم؛ ۸۰ میلیون تومان پیش‌پرداخت دادم و امیدوار بودیم که با این تلاش و فداکاری بتوانیم یک خانه داشته باشیم؛ اما الان نزدیک دو سال می‌گذرد و فعلاً خبری از تحویل‌خانه نیست.

 این شهروند اردبیلی ادامه داد: این انتظار طولانی بر شرایط زندگی ما تأثیر زیادی گذاشته است؛ واقعاً فشار زیادی را تحمل می‌کنیم، با این شرایط سخت اقتصادی، هر روز نگران آینده هستیم؛ خانه اجاره‌ای که می‌گیریم، خیلی کوچک است و برای سه تا بچه واقعاً جا کم داریم؛ همیشه نگرانیم که یک اتفاقی بیفتد و ناچار بشویم از این خانه هم بریم. این مشکلات روحی و روانی ادامه دارد این در حالی است که با پول پیش پرداختی که برای مسکن ملی دادیم می‌شد یک خانه مناسب‌تر و بزرگ‌تر اجاره کنیم، اما مجبوریم با این شرایط سخت زندگی کنیم.

 وی با بیان اینکه دیوار پیش‌روی مسکن ملی را کوتاه‌تر کنید، گفت: ما مردم عادی که به دنبال یک خانه برای زندگی هستیم از مسئولان انتظار داریم که هر چه سریع‌تر خانه‌های مسکن ملی را تحویل بدهند تا بیش از این شاهد افزایش فشار اقتصادی نباشیم .

 این متقاضی مسکن مهر ادامه داد: در عرض یک ماه دو بار برای ما پیام آمد (هر بار ۸۰ میلیون تومان) مجموعاً ۱۶۰ میلیون تومان که برای مسکن ملی پول واریز کنیم
 حال سؤال اینجاست؛ آیا واقعاً مسئولین فکر می‌کنند افرادی که در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند هر ماه ۱۶۰ میلیون درآمد دارند؟ آنهایی که برای مسکن ملی ثبت‌نام کرده‌اند اگر توانایی پرداخت ماهیانه ۱۶۰ میلیون را داشتند مطمئناً بالای شهر برای خودشان خانه می‌خریدند این‌طوری مستأجر و نیازمند نبودند لطفاً کمی انصاف داشته باشید و واقع‌گرا باشید و تجدیدنظر بفرمایید؛ چون باتوجه‌به اینکه توانایی پرداخت نداریم مجبوریم امتیاز را واگذار کنیم، سود را دلال جماعت می‌برد و ما همچنان اندر خم یک کوچه می‌مانیم؛ لطفاً دلال پرور نباشیم.

 

بسیاری دیگر توان پرداخت اقساط مسکن ملی را ندارند

 مسلم راننده‌ای بین‌شهری در اردبیل که ساکن نیر است و متقاضی مسکن ملی، با گلایه از افزایش آورده و مبلغ اقساط به خبرنگار ما گفت: من یک راننده و پدر دو فرزند هستم، از پنج سال پیش که برای مسکن ملی ثبت‌نام کردم تا امروز، ۹ قسط، معادل ۴۰۰ میلیون تومان، پرداخت کرده‌ام. اکنون نیز باید ۱۰۰ میلیون تومان دیگر برای مشخص‌شدن واحد مسکونی‌ام بپردازم که از توان مالی‌ام خارج است.

 این شهروند نیری ادامه داد: علاوه بر مبلغ قسط‌ها، باید ۶۰ میلیون تومان نیز بابت پارکینگ و وام ودیعه ۷۵۰ میلیون تومانی که هنوز قسط‌بندی نشده است، پرداخت کنم. تمام این مبالغ در حالی از متقاضی مسکن ملی گرفته می‌شود که قرار بود دو سال بعد خانه‌مان را تحویل دهند و ما بر اساس این وعده وارد معامله شدیم. اما ببینید، پنج سال و نیم از ثبت‌نام من گذشته، نه‌تنها خانه تحویل داده نشده، بلکه هنوز نمی‌دانم کدام واحد از این مجتمع برای من است!

 این متقاضی مسکن مهر خاطرنشان کرد: افزایش مبلغ آورده‌ها ضربه سنگینی به متقاضیان وارد کرده است. بسیاری دیگر توان پرداخت ندارند و آینده آن‌ها با این روند مشخص نیست.

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • مسکن ملی بارقه امید ۹۰ هزار مستأجر اردبیل

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
سی منهای پنج