سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

دوشنبه 29 اردیبهشت 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 71208
  • بازدید: 136
  • 1404/02/28 - 19:22:55

معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور:

دعاوی در استان اردبیل کاهش یافته است

دعاوی در استان اردبیل کاهش یافته است

معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: ۴۰ درصد کاهش مراجعه به دادگاه کیفری استان اردبیل وجود دارد و این کاهش به همت رئیس دادگستری، دادستان و همت قضات دادگاه سازش و صلح انجام شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»،

حجت‌الاسلام هادی صادقی عصر امروز در همایش داوری حرفه‌ای استان اردبیل اظهار داشت: معلم و قاضی در این دنیا به‌خاطر تربیت نفوس و برای اصلاح امور بین جامعه دارای جایگاه ارزشمند هستند.

 وی افزود: اگر داور قدر خود را نداند و به قانون مسلط نباشد در جامعه اختلاف پدید می‌آید. گرایش‌های و طبع، گاه تمایل به کسی پیدا می‌کند و نباید این امیال در داوری رسوخ کند.

 معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: داوران داوری نکنند؛ بلکه آشتی بدهند، صلح و سازش برکات ویژه در حفظ بیت‌المال و حقوق طرفین دارد؛ زیرا از هزینه‌های زیادی جلوگیری می‌کند.

 وی تصریح کرد: داشتن خصلت مهربانی در داور و قاضی در ایجاد فضایی برای صلح و سازش کمک بسزایی می‌کند و لازمه این اتفاق بدون داشتن شتاب و دغدغه دیگر قاضی حتماً به صلح و سازش و ختم شود.
 صادقی گفت: رفتار انعکاسی و واکنشی قاضی و همچنین طرفین دعوا غلط است و رفتارهای قاضی از لحن صحبت‌کردن گرفته تا حرکات دست و زبان بدن باید مهار شده با طرفین دعوا باشد.

 وی با اشاره به تأثیر فشار و عصبانیت قضات و داوران دادگاه صلح افزود: خدا به داد خانواده قضات پرخاشگر برسد که برای واپایش نظم دادگاه مجبور به فریادزدن می‎شوند قضات نباید تن صدای خود را در جلسه دادگاه بالا ببرند و باید مسلط به فنون کنترل طنین صدای خود باشند.
 

 معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: قضات یا داوران باید مسلط به نکات روان‌شناسی باشند تا پرونده‎ها ختم به سازش و مصالحه طرفین دعاوی شود.

 وی با اشاره به خصوصیات وکیل خوب افزود: وکیل مصلح در گران‌بهایی است که کم‌پیدا می‌شود چون رسم اصلاح از بین وکلا رخت بربسته است که خلاف مروت و امور خوب است.

 صادقی گفت: قوانین متعددی وجود دارد که وکلا می‌توانند از آن برای انجام صلح و سازش بین طرفین دعوا استفاده کنند و وکلا باید برای رسیدن دو طرف به صلح و سازش دعوا تلاش کنند.

 وی افزود: کانون وکلا باید به وکلا گوشزد کنند تا در امر ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا ارزیابی صورت‌گرفته و در صورت امکان به صلح و سازش طرفین ختم شود و اگر نمی‌توانند دعوا را به صلح ختم کنند اعلام وکالت سازش نداده‎ایم کنند و وکلا حتماً باید برای صلح تلاش کنند.

 معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: وکلا می‌توانند قبل و بعد طرح دعوا طرفین دعوا را به صلح و مصالحه دعوت کنند و بعد پیگیر ادامه طرح دعوا باشند.

 وی افزود: وکلا می‎توانند قبل و بعد طرح دعوا طرفین دعوا را به صلح و مصالحه دعوت کنند و بعد پیگیر ادامه طرح دعوا باشند.

 صادقی با ابراز امیدواری دررابطه‌با افزایش نقش وکلا در ایجاد سازش و صلح در دادگاه‌ها تأکید کرد: وکلای تلاش‌گر به‌قدری باید افزایش یابد که همایش برای تقدیر و تشکر از تلاش آنها برگزار شود.

 وی افزود: مردم اگر خواص صلح و سازش را بدانند حتماً دادگاه صلح را انتخاب خواهند کرد و آنگاه هیچ رأی دادگاهی ابطال نمی‎شود.

 معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور گفت: ۴۰ درصد کاهش مراجعه به دادگاه کیفری استان اردبیل وجود دارد و این کاهش به همت رئیس دادگستری و دادستان و همت قضات دادگاه سازش و صلح انجام شده است.

انتهای خبر/ س



انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • دعاوی در استان اردبیل کاهش یافته است

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هیجده منهای شش