سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

دوشنبه 12 خرداد 1404
  • گروه: فرهنگی
  • کد خبر: 71381
  • بازدید: 397
  • 1404/03/11 - 09:00:37

کارشناس تغذیه:

مصرف ماهی در اردبیل کمتر از استانداردها است

مصرف ماهی در اردبیل کمتر از استانداردها است

کارشناس تغذیه گفت: با اینکه ماهی سرشار از مواد مغذی، پروتئین، اسید چرب، امگا ۳ و ویتامین‌هایی مانند A، B، B۲ است، اما اردبیلی‌ها با سرانه مصرف ۱۱.۷۰۰ کیلوگرم کمتر از استانداردهای ملی و جهانی ماهی مصرف می‌کنند.

فاطمه قنادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما» با اشاره به سرانه مصرف ماهی در استان اردبیل اظهار داشت: 20 کیلوگرم سرانه مصرف فقط ماهی از آبزیان در سطح جهان برای هر فرد است که این مصرف سرانه ماهی در کشور ما برای هر فرد ۱۴ یا حدوداً ۱۵ کیلوگرم است اما مصرف ماهی در اردبیل کمتر از استاندار  جهانی و کشوری است. 

وی با بیان این مطلب که سرانه مصرف ماهی اردبیلیها  ۱۱.۷۰۰کیلوگرم است، بیان داشت:  اگر بخواهیم میانگین مصرف سرانه ماهی استان اردبیل را با سرانه مصرف کشوری مقایسه کنیم کمبود مصرف ماهی در سفره غذایی اردبیلی‌ها دیده می‌شود و اگر بخواهیم میزان مصرف ماهی استان اردبیل را نسبت به میانگین جهانی مصرف سرانه جهان ماهی مقایسه کنیم کمبود مصرف ماهی در اردبیل  مشهودتر است.

کارشناس تغذیه گفت: ماهی و غذاهای دریایی اصولاً فرآورده‌هایی هستند که از ارزش پروتئین‌های بالایی برخوردارند که ارزش پروتئین ماهی از گوشت سفید و قرمز خیلی بالاست و دستگاه گوارش گوشت ماهی را راحت هضم می‌کنند. 

وی تصریح کرد: مواد مغذی و پروتئین و اسید چرب و امگا ۳ موجود در ماهی برای سلامتی بدن انسان مهم است ماهی ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و ویتامین B، ویتامین B۲ دارد و برای سلامتی بدن لازم است. 

قنادی اصل افزود:کلسیم آهن و روی و اسیدآمینه در گوشت ماهی وجود دارد و مصرف ماهی برای خانم‌های باردار و شیردهی بچه مفید است. کسانی که به‌صورت مستمر ماهی مصرف می‌کنند اضطراب و استرس در بدن آنها کاهش می‌یابد.

کارشناس تغذیه گفت: فواید مصرف ماهی کاهش التهاب و درد مزمن در بدن و در کیفیت خواب و عمق خواب و در بینایی مؤثر است. 

وی در رابطه با طریقه و مقدار مصرف و بهترین شیوه پخت ماهی گفت: بهترین روش طبخ ماهی آب پز کردن یا همان بخارپز کردن است و مقدار مصرف ماهی برای هر فرد ۲۰۰ گرم است که برای کودکان ۲ تا ۱۲ساله دوباره در هفته و برای خانم‌های باردار مصرف ۳۴۰ گرم و دو بار در هفته توصیه می‌شود در ماهی نباید مواد مضر مانند جیوه و سرب وجود داشته باشد که ماهیان منطقه ما کمترین آلودگی را دارند.

انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • مصرف ماهی در اردبیل کمتر از استانداردها است

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
چهارده به‌اضافه ده