- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 71524
- بازدید: 629
- 1404/03/20 - 23:32:52
آنچه در نشست پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح اردبیل گذشت؛
کاهش ۸ درصدی پروندههای ورودی به دادگاههای اردبیل

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اردبیل گفت: در مقایسه سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ در مجموع با ۸ درصد کاهش در پروندههای ورودی به دادگاهها و دادسراهای نظامی مواجهه بودیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، بهروز میرعلیزاده عصر امروز در اولین نشست تخصصی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان اردبیل در سال ۱۴۰۴ به ضرورت مصونماندن اجراکنندگان نظم عمومی از ارتکاب به جرم اشاره کرد و اظهار داشت: در مقوله جرمشناسی پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح مهم و ضروری است؛ چراکه علاوه بر تأمین سلامت جامعه موجب کاهش هزینههای آسیبهای اجتماعی در جامعه شده و اعتماد عمومی جامعه ارتقا مییابد.
وی از پیشگیری از وقوع جرم بهعنوان روش آرامبخش در آسیبهای جرمانگاری نام برد و افزود: پیشگیری موجب آرامش محیط کاری، کارکنان و خانواده و جامعه میشود به همین منظور برای تحقق پیشگیری ابتدا باید عوامل بروز جرم و زمینههای مستعد را شناسایی و آگاهسازی کنیم.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اردبیل به تکرار جرم در بین مجرمین نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: تکرار جرم پس از وقوع جرم در مجرمین عادیسازی شده و هزینهبر است.

۷۰ درصد جرائم نیروهای مسلح نتیجه عدم فرهنگسازی اجتماعی است
میرعلیزاده صیانت از نیروهای مسلح را اولویت سازمان قضایی نیروهای مسلح عنوان و تصریح کرد: در این زمینه فرهنگسازی و اجرای برنامههای اجتماعی مهم و اثربخش است؛ چراکه طبق تحقیقات بهعملآمده ۷۰ درصد جرائم نیروهای مسلح نتیجه عدم فرهنگسازی اجتماعی است.
وی تصریح کرد: هر زمان که توانستیم آسیبهای اجتماعی را در جامعه کاهش دهیم از میزان جرائم نیروهای مسلح نیز کاسته خواهد شد.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اردبیل به باور و تصور عامه مردم در خصوص وقوع جرم اشاره کرد و بیان داشت: باور اینکه ۹۰ درصد جرائم با برخورد و مجازات حلوفصل میشود اشتباه و نادرست است گفت: تنها با آگاهسازی و فرهنگسازی است که میتوان با کاهش آسیبهای اجتماعی از وقوع جرم در جامعه پیشگیری کرد.
وی به برنامههای شورای پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: تعامل فرماندهان با معاونتهای فرهنگی و متولیان امر در این زمینه راهگشا بوده است.
میرعلیزاده از سوءاستفاده از موقعیت شغلی و رفتار سازمانی بهعنوان موضوع پیشگیری از وقوع جرم سال گذشته نام برد و گفت: امسال با احصای راهکارهای پیشگیرانه درصدد هستیم با برنامههای عملیاتی و عینیتبخشیدن به راهکارها به اهداف سازمانی در صیانت از نیروها و کاهش جرائم نیروهای مسلح بکوشیم.
وی به برنامههای فرهنگسازی پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته برای ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر بالغ بر ۳۷ هزار ساعت آموزشی کارگاه و دورههای آموزشی و آگاهسازی در نیروهای مسلح استان اردبیل برگزار کردیم.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اردبیل به برنامههای آموزشی ویژه ضابطین قضایی و نظامی طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: طی مدت اعلامی برای ۳ هزار و ۱۲۰ نفر به میزان ۶ هزار و ۲۴۰ ساعت دوره آموزشی و کارگاههای آگاهسازی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم و رفتار سازمانی برگزار شد.
وی به نظارت و ارزیابی از زندانها و بازداشتگاههای استان اردبیل اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته ۲۰۰ مورد بازدید و نظارت از زندانها و تحت نظرگاهها و بازداشتگاهها با حضور مسئولان قضایی و فرماندهان نیروهای مسلح انجام گرفت تا حدوث شهروندی در این اماکن خدشهدار نشود.
میرعلیزاده به نتایج برگزاری شوراها و کمیسیونهای پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: هدف از این جلسهها دریافت دغدغهها، نظرات کارشناسی و پیشنهادها مسئولان نیروهای مسلح در ارتقای سلامت جامعه، صیانت از نیروهای مسلح و ارتقای اعتماد مردم است.
وی به مقایسه آماری جرائم نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: در مقایسه سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ در مجموع با ۸ درصد کاهش در پروندههای ورودی به دادگاهها و دادسراهای نظامی مواجهه بودیم بااینحال تکرار وقوع جرم و محکومین با ۳۵ درصد افزایش مواجهه بود.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اردبیل با بیان اینکه ارتکاب اولین جرم در نیروهای مسلح مهم است گفت: به همین منظور درصدد هستیم با برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای آگاهسازی از وقوع جرم در نیروهای مسلح پیشگیری کنیم.
وی به جنبه روانی جرم نیز اشاره کرد و گفت: بعد از محکومیت مجرم جنبه روانی آن همچنان بر مجرم و خانواده وی اثر منفی دارد برای همین منظور برنامههای ویژهای برای امنیت روانی مجرم بعد از سپریکردن محکومیت و بازگشت به محل انجاموظیفه و همچنین خانواده وی طی این مدت تدبیر شده است.
وی وقوع جرم در فضای مجازی را نیز متذکر شد و گفت: برخلاف تصور مجرمیت ردپای جرم در فضای مجازی باقی مانده و تلاش قانونگذار نیز جرمانگاری در فضای مجازی است.

پیشگیری تنها با صدور ابلاغیه محقق نمیشود
جعفر خوشهچین ملکی دادستان نظامی استان اردبیل نیز در اولین نشست تخصصی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان اردبیل به وقایع و حوادث روز در خاورمیانه و جهان اشاره کرد و گفت: امروز خاورمیانه آبستن حوادث بهویژه دیپلماسی فراملی در جریان مذاکرات غیرمستقیم است و همین عامل خود بهتنهایی کانون توجهات بوده و یکی از مولفههای تأثیرگذار بیت قدرتها است.
وی با بیان اینکه جهان به قدرت ایران اذعان دارند گفت: استکبار نیز به این باور رسیده است که ایران اسلامی قدرت بلامنازع خاورمیانه بوده و در تصمیمسازیهای جهانی تأثیرگذار است.
دادستان نظامی استان اردبیل این قدرت را بیانگر اقتدار نیروهای مسلح و اقتدار نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: همه باید تلاش کنیم تا با صیانت از نیروهای مسلح و پیشگیری از وقوع جرایم برای کشور قدرتافزایی کرده و اعتماد عمومی که اصلیترین سرمایه و ثروت نیروهای مسلح کشور است خدشهدار نشود.
وی به قدرت رسانه در جنگ ترکیبی دشمنان اشاره کرد و گفت: این رسانه است که با یکهتازی و وارونه نشاندادن حقایق تحریم و تهدید و فشار را مهمترین عامل تحقق مذاکرات غیرمستقیم در برهه فعلی عنوان میکنند و این در حالی است که خود دشمن اذعان به قدرت ایران اسلامی دارد و داوطلب مذاکره بوده است.
خوشهچین ملکی در ادامه سخنان خود به موضوع نشست پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: سوءاستفاده از موقعیت شغلی در کنار جرایم مالی و اخلاقی از موضوعات پیشگیری سال گذشته بود که اقدامات خوبی در استان اردبیل در این زمینه انجام گرفت.
وی با بیان اینکه نگاه علمی و تحلیلی به مسائل همواره راهگشا است گفت: احصای راهکارهای پیشگیرانه از وقوع جرم نیز در طول سال گذشته با دقت انجام گرفت و امسال درصدد اجراییشدن این راهکارها برای کاهش جرائم نیروهای مسلح در استان اردبیل هستیم.
دادستان نظامی استان اردبیل به کمیسیونهای قضایی اشاره کرد و گفت: تعامل و همافزایی نیروهای مسلح نقش بسزایی در کاهش پروندههای قضایی نیروهای مسلح دارد.
وی به لزوم آسیبشناسی وقوع جرم و بزه در نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: احصای دلایل جرم و بزه در نیروهای مسلح نقش تعیینکننده در پیشگیری از وقوع جرم دارد.
اعتماد عمومی مردم به نیروهای مسلح مهمترین سرمایه نظام است
خوشهچین ملکی در ادامه سخنان خود به مولفههای وقوع جرم در نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: امکان، توجیه، وسوسه و فشار مولفههای وقوع جرم در نیروهای مسلح است.
وی به لزوم ایجاد انگیزه در نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: تقویت انگیزههای دینی و مذهبی نقش مهمی در پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح دارد.
دادستان نظامی استان اردبیل با بیان اینکه پیشگیری تنها با صدور ابلاغیه محقق نمیشود گفت: افزایش اعتمادبهنفس، پاکدستی از جمله عوامل مهم پیشگیری از وقوع جرم است.
دادستان نظامی استان اردبیل خواستار پیشبینی از وقوع جرم در نیروهای مسلح شد و گفت: با پیشبینی میتوان زمینههای فسادزا و جرم را از اماکن نیروهای مسلح برچید.
وی با بیان اینکه ساختار با اصول علمی، تعامل و همافزایی محقق میشود گفت: قوانین سازمان قضایی، اسناد بالادستی، سند تحول همگی در تاسی از بیانات رهبری در این زمینه است.
خوشهچین ملکی با بیان اینکه حتی نجات یک سرباز از ارتکاب به جرم موفقیت ما است گفت: همه باید تلاش کنیم تا با فرهنگسازی، خودباوری در نیروهای مسلح را تقویت کنیم.
وی از اعتماد عمومی مردم به نیروهای مسلح بهعنوان مهمترین سرمایه نظام نام برد و گفت: همه باید در راستای تقویت این اعتماد در جامعه تلاش کنیم؛ چراکه امید خاورمیانه بلکه مستضعفین جهان بهنظام اسلامی و نیروهای مسلح ما است.
عتماد عمومی مردم به نیروهای مسلح بهعنوان مهمترین سرمایه نظام نام برد خدمات وصفناپذیر سپاه پاسداران به آحاد مردم را یادآور شد و گفت: مردم نیروهای مسلح را در خدمترسانی میبینند و قضاوت میکنند؛ بنابراین نباید اجازه داد با وقوع چند جرم در نیروهای مسلح این اعتماد مردمی خدشهدار شود.

همه فرماندهان در صیانت از اعتماد مردمی بکوشند
سردار غلامحسین محمدی اصل نیز در اولین نشست تخصصی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان اردبیل به لزوم رصد و پایش و تجزیهوتحلیل وقوع جرم در جامعه اشاره کرد و گفت: پیشگیری از وقوع جرم مهمتر از مچگیری است.
وی به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم در جامعه اشاره کرد و گفت: کاهش آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در جامعه مستلزم تعامل و اخوت کارشناسان، مشاوران و صاحبنظران است.
فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل یکی از جلوههای فساد اداری را در نقض اصل امانتداری عنوان کرد و گفت: امروز هر صندلی مسئولیتی که بر عهده داریم امانت شهدا و امامین انقلاب اسلامی است و نباید اجازه خدشهدار شدن امانتها و اعتماد مردم به نیروهای مسلح شویم.
سپاه حضرت عباس (ع) در ۴ سال گذشته مصون از وقوع جرم بود
وی از نیروهای مسلح بهعنوان نماد و الگوی صداقت و پاکدستی، ایثار و فداکاری در جامعه نام برد و گفت: همه فرماندهان نیروهای مسلح باید در حفظ و صیانت اعتماد مردمی نسبت به نیروهای مسلح بکوشند.
محمدیاصل خواستار برخورد با مجرمین در نیروهای مسلح شد و گفت: سپاه حضرت عباس (ع) در چهار سال گذشته مصون از وقوع جرم بود؛ چراکه در طول این مدت با برگزاری مستمر و منظم کلاسهای آموزشی، نشستهای بصیرتافزایی و کارگاههای آگاهسازی با پیشبینی زمینههای فسادزا و برچیدن آنها از نیروهای تحت امر صیانت کردیم.
وی چرخش مسئولین در سپاه حضرت عباس (ع) را یکی از عوامل برچیدهشدن زمینههای فساد بهویژه موقعیت شغلی عنوان کرد و گفت: در سپاه حضرت عباس (ع) مسئولیت علاوه بر شایستهسالاری و توانمندی، تعهد و تخصص سهساله است و همین امر خود عامل بازدارنده و پیشگیری از وقوع جرم است.
فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل با بیان اینکه مسئولین موفقیت و شایسته بر اثر نتایج کمیسیون یک دوره نیز تمید میشوند خاطرنشان کرد: کارآمدی و صداقت مهمترین عامل تمدید مسئولیت در ردههای سپاه حضرت عباس (ع) است.
وی از مهارتافزایی پرسنل سپاه حضرت عباس (ع) خبر داد و گفت: ترویج سبک زندگی اسلامی بین خانوادههای پرسنل سپاه حضرت عباس (ع) خود یکی از مهمترین عوامل برچیدهشدن وقوع جرم در این مجموعه شده است.
محمدی اصل از جهاد تبیین و نشستهای امربهمعروف و نهیازمنکر بهعنوان مهمترین بستر تقویت ارزشها اخلاق و رفتار دینی در کارکنان سپاه حضرت عباس (ع) عنوان کرد و گفت: الگوسازی برای کارکنان اولویت برنامههای رشد و تعالی مجموعه سپاه پاسداران است
وی به مباحث آموزشی سربازان در بدو ورود به پادگان را در سپاه حضرت عباس (ع) اشاره کرد و گفت: ۲ ماه اول خدمت سربازی معطوف به دورههای آموزشی و بصیرتافزایی است تا سربازان نسبت به امور در طول مدت خدمت توجیه و آشنا شوند.
فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل از فعالسازی کارگروه پیشگیری از وقوع جرم در سپاه حضرت عباس (ع) خبر داد و گفت: اخوت از واجبات در نیروهای مسلح است.

وضعیت اردبیل در پیشگیری از جرم مطلوب است
جهانگیر جوانمرد نیز در اولین نشست تخصصی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان اردبیل به پیشگیری از وقوع جرم و حقوق شهروندی اشاره کرد و اظهار داشت: وضعیت استان اردبیل در پیشگیری از وقوع جرم نسبت به سایر استانهای کشور مطلوب است.
وی به وقوع جرم در نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: باید با اتخاذ تدابیر ویژهای فراتر از پیشگیری به دنبال پیشبینی از وقوع جرم باشیم تا نیروهای مسلح در کمال آرامش و سلامت به جامعه خدمت کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه جرمهای صورتگرفته در نیروهای مسلح ارتباط مستقیم با اعتماد مردم دارد؛ گفت: نباید اجازه دهیم اعتماد مردم به نیروهای مسلح خدشهدار شود به همین دلیل پیشبینی از وقوع جرم بهمنظور حذف زمینههای وقوع جرم در نیروهای مسلح حیاتی است.
وی به اهمیت نظارت و بازرسی در نیروهای مسلح اشاره کرد و افزود: نظارت و بازرسی ضمن شناسایی زمینههای فسادزا در وقوع جرم نیز پیشگیری میکند؛ لذا از فرماندهان نظامی و انتظامی درخواست میشود با نظارت مستمر زمینههای فسادزا در یگانهای خود را به حداقل برسانند.
جوانمرد با اشاره به ارتباط نیروهای مسلح با اصناف گفت: این حوزهها نیازمند مراقبت و صیانت بیشتری هستند؛ چراکه به دلیل ارتباط کاری خارج از محیطهای نظامی و همچنین تعامل با جامعه زمینههای فسادزا نیز در این اماکن محیا است؛ تذکر و آگاهسازی نقش مهمی در پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از وقوع جرمها ناآگاهانه و غیرعامدانه است تصریح کرد: با تذکر و آگاهسازی میتوان تا حد زیادی از وقوع جرم در جامعه پیشگیری کرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل خواستار برنامهریزی برای پیشبینی از وقوع جرم در جامعه بهویژه نیروهای مسلح شد و گفت: همه باید تلاش کنند با اتخاذ تدابیر ویژه ضمن شناسایی زمینههای فسادزا با آموزش و آگاهسازی از وقوع جرم در یگانهای نظامی و انتظامی و جامعه پیشگیری کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حفظ حقوق شهروندی اشاره کرد و بیان داشت: در این زمینه ساختار از جایگاه ویژهای برخوردار است؛ چراکه اگر ساختارها فراهم نشود حقوق شهروندی نیز به معنای واقعی محقق نخواهد شد.
جوانمرد به زیرساختهای حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: مسائلی چون حجم تحت نظرگاهها، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی خارج از توان فرماندهان کلانتری و پاسگاهها و مربوط به ساختار است که باید توسط مسئولین استانی حلوفصل شود.
وی به توقیف خودرو بهعنوان یکی از موارد شایع حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: بعد از کشف جرم و برخورد با متهم، خودروی وی نباید بلاتکلیف در خیابان رها شود و این مسئله نیز به دلیل مشکل ساختاری و قانونی با حقوق شهروندی مواجه شده و بهترین راه انتقال به پارکینگ تا زمان تعیین تکلیف متهم است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه حقوق شهروندی نیز مستلزم آموزش همگانی است گفت: باید مصادیق حقوق شهروندی به آحاد مردم آموزش و تبیین شود.
دیدگاهها