سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 19 شهریور 1404
  • گروه: اقتصادی
  • کد خبر: 72792
  • بازدید: 182
  • 1404/06/19 - 12:27:04

رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان نیر:

جشنواره آش نیر می‌تواند موتور محرکه اقتصاد باشد

جشنواره آش نیر می‌تواند موتور محرکه اقتصاد باشد

رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان نیر گفت: جشنواره آش و غذاهای سنتی نه‌تنها ابزاری برای حفظ و احیای میراث‌فرهنگی هستند، بلکه به‌عنوان موتور محرک اقتصاد محلی و گردشگری عمل می‌کنند و می‌توانند الگوی موفقی برای توسعه پایدار باشند.

محمد صلحی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، در رابطه با تاثیر توسعه گردشگری بر اقتصاد در روز آغاز جشنواره آش و غذاهای سنتی در منطقه توریستی بولاغلار شهرستان نیر اظهار داشت: جشنواره‌های خوراکی و آیینی، به‌ویژه جشنواره آش و غذاهای سنتی، تنها فرصتی برای معرفی ذائقه و فرهنگ غذایی یک منطقه نیستند، بلکه نقشی مهم در رونق اقتصادی و توسعه گردشگری ایفا می‌کنند. این رویدادها باعث می‌شوند شهرها و روستاها از یک فضای عادی به مقصدی پرشور و پرجاذبه برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شوند.

وی افزود: از منظر اقتصادی، چنین جشنواره‌هایی زمینه‌ساز افزایش تقاضا برای مواد اولیه محلی می‌شوند. کشاورزان، دامداران و تولیدکنندگان خرد می‌توانند محصولات خود را مستقیم به مصرف‌کنندگان عرضه کرده و درآمد بیشتری کسب کنند؛ همچنین غذاخوری‌ها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، صنایع‌دستی و بازارهای محلی نیز از حضور گردشگران سود می‌برند و به اشتغال‌زایی در سطح منطقه کمک می‌کنند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نیر گفت: جشنواره آش و غذاهای سنتی فرصتی طلایی برای معرفی فرهنگ بومی است گردشگران با چشیدن طعم غذاها، شنیدن موسیقی محلی و آشنایی با آداب‌ورسوم منطقه، تجربه‌ای متفاوت کسب می‌کنند که موجب تکرار سفر و تبلیغ دهان‌به‌دهان می‌شود. این امر به تقویت برند گردشگری یک شهر یا استان کمک کرده و جایگاه آن را در نقشه گردشگری کشور ارتقا می‌دهد.

وی افزود: جشنواره‌های غذایی می‌توانند در جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز اثرگذار باشند،چراکه وقتی یک منطقه ظرفیت‌های خود را از طریق برگزاری چنین رویدادهایی به نمایش می‌گذارد، زمینه برای سرمایه‌گذاری در حوزه رستوران‌داری، هتل‌سازی، صنایع بسته‌بندی و حتی صادرات غذاهای سنتی فراهم می‌شود. در واقع، غذا به‌عنوان یک کالای فرهنگی، قابلیت تبدیل‌شدن به محصول اقتصادی و رقابتی در سطح ملی و بین‌المللی را دارد.

صلحی تصریح کرد: از منظر اجتماعی نیز، جشنواره آش بستری برای همبستگی مردم است. زنان و مردان محلی در کنار هم به پخت و عرضه غذا می‌پردازند و جوانان با حضور فعال خود، روحیه نشاط و پویایی را به جامعه تزریق می‌کنند. این امر علاوه بر ایجاد فرصت‌های اقتصادی، موجب تقویت هویت فرهنگی و افزایش حس تعلق به سرزمین می‌شود.

وی گفت: جشنواره آش و غذاهای سنتی نه‌تنها ابزاری برای حفظ و احیای میراث‌فرهنگی هستند، بلکه به‌عنوان موتور محرک اقتصاد محلی و گردشگری عمل می‌کنند و می‌توانند الگوی موفقی برای توسعه پایدار باشند.

وی خاطرنشان کرد: جشنواره آش و غذاهای سنتی ۱۹ تا ۲۱ شهریورماه در منطقه گردشگری بولاغلار نیر برگزار خواهد شد.


انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • جشنواره آش نیر می‌تواند موتور محرکه اقتصاد باشد

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
دو منهای پنج