سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 13 دی 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 73029
  • بازدید: 773
  • 1404/07/30 - 06:00:00

رئیس اداره بهزیستی شهرستان سرعین:

مناسب‌سازی شهر سرعین برای نابینایان هنوز مطلوب نیست

مناسب‌سازی شهر سرعین برای نابینایان هنوز مطلوب نیست

رئیس اداره بهزیستی شهرستان سرعین گفت: بخشی از اقدامات مناسب‌سازی شهری برای استفاده نابینایان انجام شده اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم.

عسگر اسکندرزاده در گفتگو خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، اظهار کرد: استفاده از خدمات شهری حقی همگانی است و جانبازان، معلولان، سالمندان و نابینایان نیز باید بدون محدودیت از این امکانات بهره‌مند شوند.

 وی افزود: کمیته مناسب‌سازی شهرستان با همکاری اداره بهزیستی، برنامه‌های ویژه‌ای برای بهبود شرایط تردد و زندگی این گروه‌ها در دستور کار دارد.

 رئیس اداره بهزیستی شهرستان سرعین با اشاره به آمار موجود گفت: در حال حاضر ۳۵ نفر نابینا تحت پوشش اداره بهزیستی سرعین قرار دارند و بخشی از اقدامات مناسب‌سازی شهری برای استفاده آسان‌تر این افراد انجام شده است، هرچند هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم.

  وی تأکید بر ضرورت رسیدگی به نیازهای نابینایان افزود: توجه مسئولان به این قشر نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی آن‌ها دارد و باید اقدامات عملی در زمینه آموزش، اشتغال و خدمات رفاهی در اولویت قرار گیرد.

 اسکندرزاده تصریح کرد: یکی از راهکارهای مؤثر، توسعه مدارس ویژه و آموزش فراگیر برای نابینایان است؛ به‌طوری‌که از روش‌هایی مانند خط بریل، فناوری‌های کمکی و آموزش معلمان متخصص استفاده شود. همچنین ادغام نابینایان در مدارس عادی با ایجاد شرایط مناسب می‌تواند به افزایش اعتمادبه‌نفس و حضور فعال‌تر آن‌ها در جامعه کمک کند.
 وی در ادامه گفت: فراهم‌کردن فرصت‌های شغلی متناسب با شرایط نابینایان از جمله تجهیز محیط‌های کاری، ارائه آموزش‌های تخصصی و حمایت از کارفرمایان برای استخدام این افراد، یکی از مسئولیت‌های مهم دولت محسوب می‌شود؛ ایجاد زیرساخت‌های اشتغال پایدار برای این قشر باعث افزایش استقلال و مشارکت اجتماعی آن‌ها خواهد شد.
 رئیس اداره بهزیستی شهرستان سرعین همچنین از اهمیت فناوری‌های کمکی سخن گفت و افزود: توزیع رایگان یا باقیمت مناسب ابزارهایی مانند صفحه‌خوان‌ها، نرم‌افزارهای ویژه و عصاهای هوشمند می‌تواند امکان حضور فعال نابینایان در فضای دیجیتال و اجتماعی را فراهم کند.

 اسکندرزاده با اشاره به اهمیت حمایت‌های مالی و بیمه‌ای گفت: بیمه‌های درمانی، مستمری‌های ویژه و کمک‌هزینه‌های مالی می‌تواند نقش بسزایی در بهبود شرایط معیشتی نابینایان و خانواده‌های آن‌ها داشته باشد.

 وی در پایان افزود: دسترسی به اطلاعات نیز از حقوق مسلم نابینایان است و ایجاد کتابخانه‌های صوتی، نشریات و وب‌سایت‌های قابل‌استفاده برای نابینایان با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، از برنامه‌های مهمی است که می‌تواند زمینه مشارکت فعال این قشر در جامعه را فراهم کند.


 انتهای خبر/ م

اشتراک‌گذاری

  • مناسب‌سازی شهر سرعین برای نابینایان هنوز مطلوب نیست

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وشش منهای شش