سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

پنج‌شنبه 18 دی 1404
  • گروه: سیاسی
  • کد خبر: 73750
  • بازدید: 539
  • 1404/10/17 - 07:50:00

گزارش سبلان ما از پاسخی قاطع به یک یاوه‌سرایی؛

دانشگاهیان اردبیل: ترامپ غلط کرد

دانشگاهیان اردبیل: ترامپ غلط کرد

دانشگاهیان اردبیل در پاسخی صریح و قاطع به یاوه‌سرایی‌های ترامپ گفتند: ایران مستقل، مقتدر و متحد از اراده ملت و رهبری خویش، باصلابت تمام دفاع خواهد کرد و هیچ یاوه‌سرایی خارجی قادر به تغییر مسیر عزت‌مندی این ملت نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، در برهه‌های حساس تاریخی، دانشگاهیان و نخبگان هر ملت، به‌مثابه وجدان بیدار جامعه، وظیفه خود می‌دانند که در برابر تهدیدات فکری و سیاسی موضعی شفاف و غیرقابل‌انکار اتخاذ کنند. اخیراً، اظهارات مداخله‌جویانه و سخیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر مداخله در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران، موجی از واکنش‌های صریح و قاطع را در میان اساتید برجسته دانشگاه‌های استان اردبیل به دنبال داشته است. این واکنش‌ها، نه‌تنها نمادی از بیداری علمی در برابر توطئه‌های خارجی است، بلکه تأکیدی مجدد بر پیوند ناگسستنی ملت ایران با آرمان‌های استقلال، عزت و تبعیت از رهبری نظام محسوب می‌شود. دانشگاهیان اردبیل با اتکا به دانش و بصیرت خود، این اظهارات را نه یک چالش جدی، بلکه تکرار مکررات و نشانه‌ای از استیصال در برابر اراده ملت ایران دانسته‌اند.

 توطئه دشمن برای ایجاد خلل در اراده ملت ایران

 نادر لطفی عضو بسیج اساتید دانشگاه استان اردبیل درگفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، با لحنی کوبنده، اظهارات اخیر ترامپ را تلاشی بی‌ثمر برای ایجاد خلل در اراده ملت ایران دانست.

 این استاد دانشگاه با صراحت بیان کرد: چنین سخنان سخیف از سوی دولتمردان آمریکایی، چیزی جز تکرار شکست‌های پی‌درپی سیاست‌های خصمانه علیه ملت ایران نیست.

وی ترامپ را به «تایری وصله‌دار» تشبیه کرد که صرفاً صدای ناهنجار تکرار را به گوش می‌رساند، درحالی‌که فراموش کرده است این سرزمین، ایرانِ دیار شیران است؛ دیاری که فرزندان شهیدپرور آن هرگز زیر بار فشار و تهدید خارجی سر فرود نیاورده‌اند.

 لطفی تأکید کرد: ملت قهرمان ایران همواره گوش‌به‌فرمان رهبر معظم انقلاب بوده و با وحدت و بصیرت مثال‌زدنی، مقابل هرگونه فتنه و دسیسه ایستادگی خواهد کرد. وی افزود: تاریخ انقلاب اسلامی نشان داده است هر زمان دشمن با توطئه‌های خود قصد تضعیف ملت را داشته، مردم با حضور در صحنه و تبعیت از رهبرشان، دشمن را مأیوس و عقب‌نشینی کرده‌اند.

وی اشاره کرد که این نوع مواضع بی‌اساس نه‌تنها خدشه‌ای در استقلال و عزت ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه انگیزه‌ای مضاعف برای تقویت اتحاد ملی فراهم می‌سازد.

استاد دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: عملکرد ترامپ و هم‌پیمانانش در تضاد آشکار با قوانین و موازین مصوب سازمان‌های بین‌المللی است؛ قوانینی که خود غربی‌ها تدوین کرده‌اند و حالا با نقض آشکار همان اصول، چهره واقعی خود را به جهان نشان می‌دهند. 

وی اظهار داشت: دشمنان این مرز و بوم بارها تلاش کردند با تحریم، فشار سیاسی و جنگ روانی، مردم ایران را از مسیر پیشرفت بازدارند، اما آنچه در عمل حاصل شد، افزایش استقلال، خودباوری و اقتدار ملی بود.

لطفی در پایان یادآور شد: ملت ایران، همچون گذشته، باتکیه‌بر رهبری حکیمانه و ایمان راسخ خود، هر توطئه و یاوه‌گویی را به فرصتی برای استحکام درونی تبدیل خواهد کرد؛ چرا که این ملت، ملتی است که از دل سختی‌ها قدرت می‌سازد و از تهدیدها، مسیر عزت را برمی‌گزیند.

 تأکید بر استقلال ایران و عدم اجازه دخالت خارجی

داریوش جهانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام‌نور مرکز گرمی، در واکنش به سخنان مداخله‌جویانه اخیر ترامپ، رویکردی قاطع و ملی اتخاذ کرده و با صراحت اعلام کرد: با بلندترن صدای خود بر استقلال و منافع کشور تاکید دارم و می‌گویم که ملت ایران هرگز به دشمنان اجازه نخواهد داد تا از کوچک‌ترین نارضایتی‌ها برای تضعیف انسجام داخلی بهره بگیرند. 

وی گفت: ایران کشوری استوار با مردمی آگاه است که به ارزش‌های خود پایبند مانده و با تکیه بر اراده جمعی و تاریخ پرافتخار خود، بارها ثابت کرده‌اند استقلال‌شان خط قرمزی است که هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را خدشه‌دار کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام‌نور مرکز گرمی با اشاره به تاریخ پرفراز و نشیب ایران، تأکید کرد: ملت ایران همواره نشان داده‌اند در برابر هرگونه تهدید و فشار خارجی ایستادگی می‌کنند و اجازه نخواهند داد بیگانگان در تصمیم‌گیری‌های داخلی کشور نقش‌آفرینی داشته باشند. این موضع‌گیری بازتابی از درک عمیق جامعه دانشگاهی نسبت به اهمیت صیانت از هویت و اقتدار ملی است.

وی بیان داشت: برخی کشورها تلاش دارند با بهره‌برداری از شرایط داخلی، مسیر توسعه و ثبات کشور را تحت تأثیر قرار دهند، در حالی که تجربه ثابت کرده ملت ایران با اتحاد و هوشیاری، هرگونه توطئه و دخالت بیگانه را خنثی کرده‌اند. اختلاف نظرها و نقدهای داخلی در هر جامعه‌ای طبیعی است، اما نباید بهانه‌ای برای سوء‌استفاده بیگانگان شود. 

وی تأکید کرد: آگاهی و همبستگی مردم سد محکمی در برابر این‌گونه دسیسه‌هاست و نباید اجازه دهیم دشمنان از این شرایط در جهت ضربه زدن به امنیت ملی استفاده کنند.

تأکید بر اقتدار درونی ایران و تبعیت از رهبری

 مهدی رهبر، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، در واکنشی قاطع به اظهارات مداخله‌جویانه خارجی، موضعی شفاف و ریشه‌دار در حمایت از ساختار داخلی کشور اتخاذ کرد.

وی خطاب به ترامپ اظهار داشت: نیازی به دولت‌ها و قدرت‌های متجاوز بیگانه و ستیزه‌جوی شما نداریم. ما مسیر استقلال خود را با تکیه بر ظرفیت‌های درونی یافته‌ایم.

نقطه کانونی بیانات این استاد دانشگاه محقق اردبیلی، وفاداری راسخ اساتید و دانشگاهیان به مقام عالی رهبری بود و وی با تأکید بر این اصل، قاطعانه اعلام کرد: هر چه رهبر عزیزمان دستور دهند، ما اساتید دانشگاه گوش‌به‌فرمان رهبر عزیزمان هستیم و در اجرای منویات ایشان از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به ابزارهای اقتصادی جنگی مانند تحریم‌ها که توسط ترامپ علیه مردم ایران به کار گرفته شد، تأکید کرد: این ملت خود مقتدر و خودکفا است و نیازی به ترحم یا دخالت بیگانه ندارد.

وی دلیل این اقتدار ایران اسلامی را وجود رهبری دانا، حکیم و با درایت در رأس امور دانست و ایشان را به عنوان «مرد فرمانروایی» که همواره مسیر عزت و سربلندی ملت را ترسیم می‌کند، توصیف و اضافه کرد:  استفاده دشمن از مشکلات معیشتی به عنوان اهرم فشار، نشان‌دهنده ناتوانی سیاسی آن‌ها در مواجهه با ملت متحد ایران است.

مهدی رهبر بیان داشت: منافع ملی و استقلال کشور، خطوط قرمزی است که هیچ اظهار نظر یا تهدید خارجی قادر به عبور از آن نخواهد بود.

ملت ایران تسلیم‌شدنی نیست

شهرام محمدی استاد علوم سیاسی دانشگاه‌های پیام نور اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما» درباره  اظهارات اخیر ترامپ و حمایت وی از اغتشاشگران  در ایران اظهار داشت: ملت شریف و قهرمان ایران، ملتی است که ریشه در تاریخ عزت و پایداری دارد و در برابر هرگونه زوزه‌گویی‌های استکبار و استعمار، هرگز سر تعظیم فرود نخواهد آورد. تلاش‌های مذبوحانه برای به زانو درآوردن این ملت، از سوی هر عامل خارجی که باشد، با شکست قطعی روبرو خواهد شد.

محمدی با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی، افزود: اظهاراتی که سعی در تحریک احساسات و دخالت در امور داخلی کشور دارند، صرفاً بازتابی از استیصال و سردرگمی دولت‌هایی است که سال‌هاست در برابر اراده ملت ایران به بن‌بست رسیده‌اند. این تلاش‌ها نه‌تنها هیچ تأثیری بر عزم ملت ما نخواهد گذاشت، بلکه موجب تجلی مجدد اتحاد ملی زیر سایه رهبری مقتدر خواهد شد.

وی با قاطعیت کامل اعلام کرد: این ملت با تکیه بر خون شهدا و ایمان عمیق خود، در برابر هر تهدیدی ایستاده است. هر تلاشی که در مسیر تضعیف یا زیر سؤال بردن استقلال ایران صورت پذیرد، از هر منبعی که صادر شود، به شدت محکوم و پاسخی قاطع و کوبنده دریافت خواهد کرد. ملت ایران اجازه نخواهد داد که هیچ قدرت خارجی، حتی با توسل به فریب یا فشار، بر سرنوشت خود سایه افکند. اشتباه محاسباتی در مورد اراده این ملت، برای گویندگان این سخنان پرهزینه خواهد بود.

دانشگاه، سنگر عقلانیت و پایداری ملی

 مجموع این واکنش‌ها از سوی اساتید دانشگاهی اردبیل، نه یک موضع‌گیری صرفاً احساسی، بلکه یک تحلیل منطقی مبتنی بر درک تاریخی و ژئوپلیتیک است. این اساتید  اذعان دارند که اظهارات مقامات خارجی اغلب پوششی برای اهداف بلندمدت مداخله‌جویانه است که تنها باهدف تضعیف وحدت ملی و بهره‌برداری از مطالبات مردمی صورت می‌گیرد.

دانشگاهیان اردبیل با موضع‌گیری قاطع، ثابت کردند که پایگاه‌های علمی کشور، به‌ویژه در مناطق راهبُردی، نه‌تنها در حوزه تخصصی خود پیشرو هستند، بلکه در دفاع از کیان ملی و مقابله با جنگ روایت‌ها، خط مقدم بصیرت را تشکیل می‌دهند. اعلام همه‌جانبه تبعیت از رهبری نظام، به‌عنوان فصل‌الخطاب در برابر هرگونه فتنه‌انگیزی خارجی، نشان از استحکام ساختار اعتماد ملی دارد. در نهایت، این پاسخ‌های دندان‌شکن، پیامی روشن به جهان مخابره می‌کند: ایران مستقل، مقتدر و متحد، از اراده ملت و رهبری خویش، باصلابت تمام دفاع خواهد کرد و هیچ یاوه‌سرایی خارجی قادر به تغییر مسیر عزت‌مندی این ملت نخواهد بود.

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • دانشگاهیان اردبیل: ترامپ غلط کرد

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شانزده منهای سه