- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 68554
- بازدید: 1,400
- 1403/08/24 - 14:00:00
«سبلان ما» گزارش میدهد؛
زیر پوست مطب پزشکان اردبیل چه میگذرد
کمتر بیماری را میتوان یافت که بدون دغدغه بتوانند در ساعتی مقرر به مطب پزشک مراجعه کند و بعد از ویزیت با آرامش به خانه برگردد.
کمتر بیماری را میتوان یافت که بدون دغدغه بتوانند در ساعتی مقرر به مطب پزشک مراجعه کند و بعد از ویزیت با آرامش به خانه برگردد.
اخذ نوبت از پزشکان در استان اردبیل پروسه خاص خود را دارد و برخی پزشکان اردبیلی برای ویزیت وقت یکساله میدهند و با خواهش و تمنا به ۶ ماه کاهش مییابد.
برای اخذ نوبت از برخی پزشکان اردبیل که تعدادشان هم کم نیست و اغلب در مرکز شهر در یک نقطه متمرکز قرار دارند باید صبح ساعت پنج بیمار یا همراهش مراجعه کند و اسم خود را روی کاغذ نصب شده روی در مطب بنویسد و بعد از ساعتها منشی تشریففرما شود سپس با تأیید وی و اخذ حق ویزیت برای بعدازظهر وقت ویزیت داده میشود .
بعدازظهر بیمار با پشت سر گذاشتن ترافیک میدان سرچشمه اردبیل وقتی وارد مطب میشود و با انبوهی از بیماران که صندلی خالی کم میآورند به نوبت میایستد و وقتی وارد اتاق ویزیت میشود میبیند سه نفر همراه او ویزیت خواهد شد و ادامه ماجرا...
این روایت فقط بخشی از واقعیتهای زیر پوستی مطب پزشکان در اردبیل است، مشکلاتی از جمله نبود آسانسور در ساختمان پزشکان و ایجاد مشکل برای بانوان باردار و بیماران، سرویس بهداشتی که روی در آنها نوشته شده «خراب است» یا «آب قطع است»! و دریافت زیر میزیهایی که نه تعرفه دارد و نه از روی انصاف بخش دیگر واقعیت است.
تا شکایت نشود اقدام نمیکنیم
علیرضا محبی پور نایبرئیس سازمان نظامپزشکی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما» اظهار داشت: سازمان نظامپزشکی برخلاف نامش طبق قانون حفظ و حراست از منافع مردم مقدمتر از حفظ و حراست از منافع پزشک است.
وی افزود: طبق قانون این نهاد نمیتواند خودش اقدام به بازرسی از مطب پزشکان کند و درصورتیکه هرگونه شکایتی از پزشکان صورت گیرد توسط نظامپزشکی رسیدگی میشود و وظیفه هیاتهای بدوی و تجدیدنظر نظامپزشکی رسیدگی دقیق به موضوع و احقاق حق بیماران است.
نایبرئیس سازمان نظامپزشکی استان اردبیل تصریح کرد: در جامعه دیدگاهی وجود دارد مبنی بر حمایت سازمان نظامپزشکی از پزشکان و زیر پا گذاشتن منافع مردم درحالیکه ما در هیاتهای انتظامی تجدیدنظر دو عضو اصلی داریم که در استان اردبیل اعضا هیاتبدوی معاون دادگستری استان و نماینده پزشکی قانونی معاون سازمان نظامپزشکی و در هیات تجدیدنظر انتظامی نظامپزشکی نماینده دادگستری رئیسکل دادگستری استان است و رئیس سازمان پزشکی قانونی اردبیل نماینده پزشکی قانونی است که رأی آنها در هیات تجدیدنظر انتظامی نظامپزشکی مؤثر و قاطع است.
محبی پور با رد شائبه تصمیمگیری پزشکان در مورد تخلفات پزشکی گفت: این نهاد یک نهاد شبه قضایی است که با حضور قضات و کارشناسان استان به پروندهها رسیدگی میشود.
۵۶ پزشک متخلف جریمه شدند
روزبه مقدم مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفتگو با خبرنگار «سبلان ما» گفت: متاسفانه پدیده زیرمیزی گریبانگیر مردم شده است و در سال گذشته ۵۶ پرونده در مورد اخذ زیرمیزی ارجاع به کمیسیون ماده ۱۱ ثبت شد و پزشکان متخلفان ۱۰ برابر پولی که از بیماران اخذ کرده بودند جریمه شدند.
وی افزود: یکی از وظایف حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی نظارت بر مطبهای پزشکی، پیراپزشکی و رشتههای مربوطه است و این نظارتها از بدو تأسیس مطب تا مراحل ادامه درمان بهصورت منظم و مدون تا زمانی که مطب پابرجا است و در قالب بازدیدهای سهماهه و 6ماهه کلیه فرایندهای مرتبط با ارائه خدمات در مانی برای بیماران بررسی میشود.
۹۰ درصد مطبهای استان اردبیل استاندارد است
مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: با بررسیهای انجام شده فقط ۱۰ درصد مطبهای سطح شهر اردبیل استاندارهای لازم را ندارند و اگر مطبهای چند سال قبل را با امروز مقایسه کنیم بالای ۹۰ درصد داری شرایط استاندارد را فراهم ساختهاند.
وی افزود: در زمان کرونا بحثهای نوبتدهی، ویزیت گروهی و ویزیت سروقت مورد بررسی و راستیآزمایی قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم نوبتدهیها پزشکان واقعی است.
عامل شلوغی مطبها مردم هستند
مقدم به علت شلوغی مطبها و معطل شدن چندینساعته بیماران در مطب هل اشاره کرد و افزود: علت اصلی این امر مراجعه زودتر از موقع بیماران هستند و اگر مردم سروقت به مطب مراجعه کنند ترافیکی در مطب ایجاد نمیشود.
نایبرئیس سازمان نظامپزشکی استان اردبیل تصریح کرد: سیاستهای هر کشور و سیستم درمانی هر کشور متفاوت است مشکل سیستم درمان از جایی شروع میشود که سیستم بخش دولتی به حدی تضعیف میشود که تعرفه سال ۱۳۷۰ در سال ۱۴۰۳ ابلاغ میکند.
وی ادامه داد: در ۶ سال اخیر هجمهای علیه پزشکان کشور در قالب فرار مالیاتی پزشکان شروع شد که دروغ بود باعث بدبینی مردم نسبت به این قشر شد بهطوریکه وقتی مریض وارد مطب میشود و اگر سیستم کارتخوان قطع باشد مقصر پزشک را میداند.
نایبرئیس سازمان نظامپزشکی استان اردبیل تأکید کرد: اگر به مردم واقعیتهای پشت پرده را بگوییم نظرشان تغییر خواهد کرد برای مثال تعرفه جراحی واریکوسل در یک بیمارستان دولتی ۶۰ هزار تومان است که این مبلغ بعد یک سال بهحساب پزشک واریز میشود و این مبلغ توهین به پزشک است.
وی ادامه داد: تا زمانی که قوانین اصلاح نشود نمیتوانیم شاهد کاهش چالشهایی همچون زیرمیزی باشم و باید بیمهها به وظیفه خودشان عمل کنند.
مطبها بهعنوان یک پاساژ عمل میکنند
زینالی پژوهشگر اجتماعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما» اظهار داشت: در دورانی زندگی میکنیم که جامعه سازماندهی شده است و معمولاً تمامی خدمات از طریق سیستم، اجرایی میشود و در حال حاضر سازماندهی اقتصادی جامعه به سمتی پیش رفته بجای اینکه محرومین از سیستم گسترشیافته بیمارستانی استفاده کنند و از خط تولید ارائه خدمات آن بهرهمند شوند متأسفانه با سلطهای که ایجاد شده مجبور هستند به درمانگاهها و مطبهای خصوصی مراجعه کنند.
وی با اشاره به تخلفات و مشکلات در مطبهای پزشکان گفت: متأسفانه مجوز مطبها را سازمان نظامپزشکی صادر میکند که یک سیستم صنفی است و با فلج شدن سیستم بیمارستانی مطبها بهعنوان یک پاساژ عمل کرده و صرفاً دنبال منافع خود هستند.
دیدگاهها