سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 13 فروردین 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 69130
  • بازدید: 2,596
  • 1403/10/08 - 14:13:00

سبلان ما گزارش می‌دهد؛

آخرین وضعیت سنددار کردن زمین‌های کشاورزی اردبیل

آخرین وضعیت سنددار کردن زمین‌های کشاورزی اردبیل

سنددار کردن زمین‌های کشاورزی از چند سال قبل در دستور کار متولیان امر قرار گرفته است و در حال حاضر طبق اعلام مدیرکل اسناد و املاک استان اردبیل نزدیک ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان سنددار شده‌اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، طبق اطلاعات موجود در سطح استان اردبیل ۷۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که در مجموع ۴۵ درصد کل اراضی استان را تشکیل می‌دهند و باتوجه‌به اهمیت موضوع، سنددار کردن زمین‌های کشاورزی از چند سال قبل در دستور کار متولیان امر قرار گرفت که در سنوات گذشته اقداماتی انجام شد؛ اما به گفته مسئولان امر از دو سال اخیر اقدامات دراین‌رابطه قابل‌توجه‌تر بوده است.



 

۴۰۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل سنددار شده است

نادر خداداد مدیرکل اسناد و املاک استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، با اشاره به اقدامات مؤثر انجام شده در صدور اسناد زراعی زارعین در همه شهرستان‌های استان بیان داشت: در بحث زراعت و آمار صدور اسناد برای اراضی کشاورزی استان اردبیل به ۶۰ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: برای نزدیک ۴۵ هزار قطعه کشاورزی در استان اردبیل سند صادر شده و نزدیک ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی ما سنددار و کاداستر انجام شده است.

وی با بیان اینکه قرار است تا پایان سال ۱۴۰۵ همه زمین‌های زراعی استان اردبیل سنددار شوند، بیان داشت: تاکنون ۴۵ درصد سطح استان اردبیل یعنی ۷۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سنددار شده‎اند و از زارعینی که اقدام به این کار نکرده‌اند، توصیه می‌کنیم دراسرع‌وقت اقدام به سنددار کردن زمین‌های خود کنند.


کشاورزان برای سند کردن زمین‌های زراعی به کجا مراجعه کنند

 شهرام قاسم‌پور رئیس اداره امور نقشه‌برداری ثبت‌اسناد و املاک اردبیل در خصوص اینکه کشاورزان برای سند کردن زمین‌های زراعی چه روندی را طی می‌کنند، به خبرنگار «سبلان ما»، گفت: جهت اخذ صدور دریافت سند مالکیت و کشاورزی، زارعین به شرکت‌های حدنگاری مجری قراردادهای نقشه و تطبیق با مستندسازی در آن مراجعه کنند.

وی ادامه داد: پس از مراجعه زارعین به شرکت‌های حدنگاری مشخص‌شده، مدارک از طریق سامانه حدنگاری سحاک از طریق اداره ثبت و جهاد کشاورزی بررسی شده و پس از بررسی مدارکِ مورد تأیید، تشکیل پرونده شده و زارعین جهت اخذ سند به ادارات ثبت‌اسناد مراجعه می‌کنند.

 قاسم‌پور اضافه کرد: اصل شناسنامه، کارت ملی فرد متقاضی، رونوشت سند ملک اولیه اصل و رونوشت تمامی قولنامه‌هایی که برای خرید این زمین کشاورزی به نام فرد متقاضی صادر شده است از جمله مدارکی هستند که از آنها باید عکس و یا اسکن تهیه شود.
 

 وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های حدنگاری مجری قراردادهای نقشه و تطبیق با مستندسازی در استان اردبیل تمام ظرفیت خود برای ارائه خدمات به مردم را بکار گرفته‌اند.
 

رئیس اداره امور نقشه‌برداری ثبت‌اسناد و املاک اردبیل تصریح کرد: برای تحقق تمام‌وکمال فعالیت حدنگاری کلیه اراضی و بند ۲۶ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه ابلاغی، تمامی ظرفیت‌های خود را بسیج کرده‌ایم.


راهکار سنددار کردن زمین‌های زراعی موروثی

 رضا احمدیان رئیس ثبت‌اسناد و املاک منطقه یک اردبیل در مورد سنددار کردن زمین‌های زراعی موروثی نیز به خبرنگار «سبلان ما»، گفت: پیشنهاد می‌شود حتماً مراجعه‌کنندگان که شامل زارعین و متصرفین می‌شوند، تقسیم‌نامه‌ای دال بر تصرفاتشان حتی به‌صورت مفروضی ارائه بدهند و اگر ورثه‌ای باشد حتماً تقسیم‌نامه را ارائه بدهند.

وی ادامه داد: برای زمین‌های زراعی موروثی تقسیم‌نامه عادی هم باشد، برای سنددار کردن زمین مشکلی نخواهند داشت.

هرچند که هنوز هم برخی‌ها بر این باورند که سنددار کردن زمین زراعی به خردشدن زمین‌های زراعی و تغییر کاربری این زمین‌ها از کشاورزی به تجاری و مسکونی منجر می‌شود؛ اما این اقدام طبق اظهارات کارشناسان به‌طورکلی اقدام خوبی است و تثبیت مالکیت، به صفر رسیدن اختلافات، جلوگیری از تخلفاتی همچون انتقال مال غیر و تصحیح در انجام برنامه‌ریزی‌ها و سرزمینی از مهم‌ترین مزایای سنددار کردن زمین‌های زراعی است.
 

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • آخرین وضعیت سنددار کردن زمین‌های کشاورزی اردبیل

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
یازده منهای پنج