- گروه: فرهنگی
- کد خبر: 69578
- بازدید: 388
- 1403/11/08 - 10:12:41
مسئول کتابخانههای شهرستان پارسآباد:
باید از گرهگشایی امام کاظم(ع) الگو بگیریم

مسئول کتابخانههای شهرستان پارسآباد گفت: باید از گرهگشایی امام کاظم (ع) الگو بگیریم و با صبر و بردباری، انفاق و سخاوت سعی کنیم از کار بندگان خدا گرهگشایی کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین امین پورمحمد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با تأکید بر ضرورت بهکارگیری روشهای تربیتی ائمه در زندگی روزمره بیان داشت: روشهای تربیتی ائمه، چراغ راهی در زندگی روزمره است که با الگوگیری از آنها، میتوانیم آرامش و سعادت را در زندگی خود جاری کنیم.
وی از کتاب سیره تربیتی حضرت موسی بن جعفر (ع) نوشته سید رضا تقوی نام برد و اضافه کرد: این کتاب به بررسی روشهای تربیتی امام هفتم (ع) میپردازد که این روشها بهصورت شیوا و منظم بیان شدهاند و علاقهمندان میتوانند این کتاب را از کتابخانههای عمومی شهرستان پارسآباد تهیه و مطالعه کنند تا با این روش ارزشمند تربیتی آشنا شوند.
مسئول کتابخانههای شهرستان پارسآباد تصریح کرد: صبر و بردباری، سخاوت و خوشاخلاقی امام کاظم (ع) زبانزد خاص و عام است و امیدواریم یک شعاعی از صفات اخلاق برجسته امام هفتم (ع) در زندگی عادی ما جریان داشته باشد و با انفاق و سخاوت سعی کنیم از کار دوستان خدا گرهگشایی کنیم که این والاترین عمل و موردپسند خدای تعالی است.
وی ادامه داد: حضرت امام موسی بن جعفر (ع) به داشتن کیسههایی به نام صره مشهور بودند که در آنها کیسهها رقمهای مختلفی وجود داشت و ایشان به هر شخصی که نیازمند بود، یک صره میدادند و این عمل باعث میشد که آن فرد برای همیشه و تا پایان عمر از مال دنیا بینیاز و غنی شود.
پورمحمد اضافه کرد: امام موسی کاظم (ع) مشهور به صبر و حوصله زیاد و همانند سایر امامان بزرگوار، دارای اخلاقی نیکو و روحیهای رئوف و عطوفت بودند و این ویژگیهای ایشان به حدی بود که حتی زندانبانان نیز به مهربانی ایشان اذعان میکردند.
وی گفت: در روایتها ذکر شده است که زندانبانان امام موسی بن جعفر (ع) چندین بار او را از زندان آزادکرده و به خانههای خود برای پذیرایی میبردند و یکی از زندانبانان در نامهای به هارونالرشید نوشت که از این زندانی جز خوبی، نماز و روزه چیزی ندیده است.
مسئول کتابخانههای شهرستان پارسآباد با اشاره به فراز و نشیب فراوان دوران امامت امام موسی کاظم (ع)، تصریح کرد: دوران امامت امام موسی بن جعفر (ع) با ظهور فرقههای اسماعیلیه، فطحیه و ناقوسیه همزمان بود که پس از شهادت امام صادق (ع)، برخی از شیعیان بر این باور بودند که ایشان همان مهدی موعود است و در غیبت به سر میبردند که به فرقه ناقوسیه پیوستند و فرقه دیگر، اسماعیلیه بود که به اسماعیل بن جعفر، برادر امام کاظم (ع)، مربوط میشود بدین صورت که اسماعیل در زمان حیات امام صادق از دنیا رفت و جالب این است که امام صادق (ع) با پایبرهنه او را تشییع کرد و امام چندین بار دستور میدهند که تابوت اسماعیل را بر زمین بگذارند و آن را باز کنند تا از هویت او مطمئن شوند و این رفتار نشاندهنده محبت و بیتابی امام نسبت به اسماعیل است و این واقعه نشان میدهد که اسماعیل در زمان حیات امام صادق از دنیا رفته است، درحالیکه برخی از شیعیان او را بهعنوان امام خود شناختند و معتقد بودند که او در عالم غیبت به سر میبرد و به فرقه اسماعیلیه پیوستند.
وی یادآور شد: فرقه فطحیه، عبدالله پسر امام صادق (ع) را بهعنوان امام خود بعد از امام صادق (ع) میدانستند درحالیکه او نیز ۷۰ روز پس از شهادت امام صادق (ع) درگذشت و این موارد نشاندهنده تلاشهایی است که برای خدشهدار کردن مقام امامت امام موسی بن جعفر (ع) صورت میگرفت.
پورمحمد خاطرنشان کرد: امام هفتم (ع) علاوه بر دشمنان بیرونی از جمله دستگاه خلافت اموی و عباسی، با دشمنانی از درون شیعه نیز مواجه بود که او را بهعنوان امام نمیشناختند و پس از شهادت امام موسی بن جعفر (ع)، گروهی شکل گرفت که بهنوعی به تداوم این اختلافات دامن زدند.
وی در پایان گفت: امام کاظم ع الگوی مدیریت خشم است، و چه خوب است که در زندگی عادی این ویژگی امام (ع) را بیشتر موردتوجه قرار دهیم و در زندگی بکار بگیریم آن حضرت به جهت حلم و فروخوردن خشم و صبر بر مصائب به کاظم مشهور شد.
دیدگاهها