سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

یک‌شنبه 28 اردیبهشت 1404
  • گروه: فرهنگی
  • کد خبر: 69578
  • بازدید: 388
  • 1403/11/08 - 10:12:41

مسئول کتابخانه‌های شهرستان پارس‌آباد:

باید از گره‌گشایی امام کاظم(ع) الگو بگیریم

باید از گره‌گشایی امام کاظم(ع) الگو بگیریم

مسئول کتابخانه‌های شهرستان پارس‌آباد گفت: باید از گره‌گشایی امام کاظم (ع) الگو بگیریم و با صبر و بردباری، انفاق و سخاوت سعی کنیم از کار بندگان خدا گره‌گشایی کنیم.

حجت‎الاسلام‌والمسلمین امین پورمحمد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با تأکید بر ضرورت به‌کارگیری روش‎های تربیتی ائمه در زندگی روزمره بیان داشت: روش‌های تربیتی ائمه، چراغ راهی در زندگی روزمره است که با الگوگیری از آنها، می‌توانیم آرامش و سعادت را در زندگی خود جاری کنیم.

وی از کتاب سیره تربیتی حضرت موسی بن جعفر (ع) نوشته سید رضا تقوی نام برد و اضافه کرد: این کتاب به بررسی روش‌های تربیتی امام هفتم (ع) می‌پردازد که این روش‌ها به‌صورت شیوا و منظم بیان شده‌اند و علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را از کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد تهیه و مطالعه کنند تا با این روش ارزشمند تربیتی آشنا شوند.

مسئول کتابخانه‌های شهرستان پارس‌آباد تصریح کرد: صبر و بردباری، سخاوت و خوش‌اخلاقی امام کاظم (ع) زبانزد خاص و عام است و امیدواریم یک شعاعی از صفات اخلاق برجسته امام هفتم (ع) در زندگی عادی ما جریان داشته باشد و با انفاق و سخاوت سعی کنیم از کار دوستان خدا گره‌گشایی کنیم که این والاترین عمل و موردپسند خدای تعالی است.

وی ادامه داد: حضرت امام موسی بن جعفر (ع) به داشتن کیسه‌هایی به نام صره مشهور بودند که در آن‌ها کیسه‌ها رقم‌های مختلفی وجود داشت و ایشان به هر شخصی که نیازمند بود، یک صره می‌دادند و این عمل باعث می‌شد که آن فرد برای همیشه و تا پایان عمر از مال دنیا بی‌نیاز و غنی شود.

پورمحمد اضافه کرد: امام موسی کاظم (ع) مشهور به صبر و حوصله زیاد و همانند سایر امامان بزرگوار، دارای اخلاقی نیکو و روحیه‌ای رئوف و عطوفت بودند و این ویژگی‌های ایشان به حدی بود که حتی زندانبانان نیز به مهربانی ایشان اذعان می‌کردند.

وی گفت: در روایت‌ها ذکر شده است که زندانبانان امام موسی بن جعفر (ع) چندین بار او را از زندان آزادکرده و به خانه‌های خود برای پذیرایی می‌بردند و یکی از زندانبانان در نامه‌ای به هارون‌الرشید نوشت که از این زندانی جز خوبی، نماز و روزه چیزی ندیده است.

مسئول کتابخانه‌های شهرستان پارس‌آباد با اشاره به فراز و نشیب فراوان دوران امامت امام موسی کاظم (ع)، تصریح کرد: دوران امامت امام موسی بن جعفر (ع) با ظهور فرقه‌های اسماعیلیه، فطحیه و ناقوسیه هم‌زمان بود که پس از شهادت امام صادق (ع)، برخی از شیعیان بر این باور بودند که ایشان همان مهدی موعود است و در غیبت به سر می‌بردند که به فرقه ناقوسیه پیوستند و فرقه دیگر، اسماعیلیه بود که به اسماعیل بن جعفر، برادر امام کاظم (ع)، مربوط می‌شود بدین صورت که اسماعیل در زمان حیات امام صادق از دنیا رفت و جالب این است که امام صادق (ع) با پای‌برهنه او را تشییع کرد و امام چندین بار دستور می‌دهند که تابوت اسماعیل را بر زمین بگذارند و آن را باز کنند تا از هویت او مطمئن شوند و این رفتار نشان‌دهنده محبت و بی‌تابی امام نسبت به اسماعیل است و این واقعه نشان می‌دهد که اسماعیل در زمان حیات امام صادق از دنیا رفته است، درحالی‌که برخی از شیعیان او را به‌عنوان امام خود شناختند و معتقد بودند که او در عالم غیبت به سر می‌برد و به فرقه اسماعیلیه پیوستند.

وی یادآور شد: فرقه فطحیه، عبدالله پسر امام صادق (ع) را به‌عنوان امام خود بعد از امام صادق (ع) می‌دانستند درحالی‌که او نیز ۷۰ روز پس از شهادت امام صادق (ع) درگذشت و این موارد نشان‌دهنده تلاش‌هایی است که برای خدشه‌دار کردن مقام امامت امام موسی بن جعفر (ع) صورت می‌گرفت.

 پورمحمد خاطرنشان کرد: امام هفتم (ع) علاوه بر دشمنان بیرونی از جمله دستگاه خلافت اموی و عباسی، با دشمنانی از درون شیعه نیز مواجه بود که او را به‌عنوان امام نمی‌شناختند و پس از شهادت امام موسی بن جعفر (ع)، گروهی شکل گرفت که به‌نوعی به تداوم این اختلافات دامن زدند.

وی در پایان گفت: امام کاظم ع الگوی مدیریت خشم است، و چه خوب است که در زندگی عادی این ویژگی امام (ع) را بیشتر موردتوجه قرار دهیم و در زندگی بکار بگیریم آن حضرت به جهت حلم و فروخوردن خشم و صبر بر مصائب به کاظم مشهور شد.

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • باید از گره‌گشایی امام کاظم(ع) الگو بگیریم

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وچهار به‌اضافه دو