- گروه: سیاسی
- کد خبر: 69695
- بازدید: 7
- 1403/11/16 - 11:00:00
استاد دانشگاه محقق اردبیلی:
عدالت اجتماعی با اصل برادری تقویت میشود
استاد دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در دنیای پرچالش امروز، مفاهیمی چون برادری و انسانیت بیش از همیشه اهمیت دارند بهگونهای که اگر اصل برادری و همدلی رعایت شود، نابرابریهای اقتصادی کاهشیافته و عدالت اجتماعی تقویت خواهد شد.
کیومرث سفیدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به بررسی نقش برادری در تحولات اجتماعی، تأثیر آن بر سیاست و اقتصاد، و راهکارهای تقویت این ارزش انسانی پرداخت و گفت: در دنیای پرچالش امروز، مفاهیمی چون برادری و انسانیت بیش از همیشه اهمیت دارند.
وی گفت: برادری یکی از اساسیترین مفاهیم در روابط انسانی است و این مفهوم نهتنها به روابط خونی محدود نمیشود؛ بلکه نشاندهنده پیوندهای عمیق عاطفی، اجتماعی و اخلاقی میان انسانهاست که در جوامع پیشرفته، برادری بهعنوان عاملی برای همبستگی و همدلی موردتوجه قرار میگیرد.
استاد دانشگاه محقق اردبیلی افزود: تاریخ نشان داده که بسیاری از انقلابها و جنبشهای اجتماعی بر پایه احساس برادری و همبستگی شکلگرفتهاند، از انقلاب فرانسه با شعار «آزادی، برابری، برادری» گرفته تا جنبشهای مدنی معاصر، این احساس همبستگی نقش مهمی در تغییرات اجتماعی داشته است.
وی ادامه داد: فردگرایی افراطی، رقابت ناسالم اقتصادی، گسترش فنّاوری بدون توجه به ارزشهای انسانی، و اختلافات سیاسی و فرهنگی از جمله عواملی هستند که میتوانند برادری را تحتتأثیر قرار دهند؛ اما با این حال، آموزش و تقویت ارزشهای انسانی میتواند به بازسازی این روابط کمک کند.
سفیدی تصریح کرد: از طریق آموزش ارزشهای اخلاقی در مدارس، ترویج فرهنگ گفتوگو، کاهش تبعیضهای اجتماعی و ایجاد فرصتهای برابر برای همه افراد جامعه میتوان حس برادری را تقویت کرد و همچنین، رسانهها و شبکههای اجتماعی میتوانند در تقویت این ارزشها نقش مثبتی ایفا کنند.
وی با اشاره به عوامل تقویت یا تضعیف ارزشهای بنیادین برادری در جوامع انسانی، خاطرنشان کرد: قطعاً در سیاستها باید بر پایه اصول انسانی تصمیمگیری شود تا از تبعیض و بیعدالتی جلوگیری کنند؛ در اقتصاد نیز، اگر اصل برادری و همدلی رعایت شود، نابرابریهای اقتصادی کاهشیافته و عدالت اجتماعی تقویت خواهد شد.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: هر فردی میتواند از سطح خود و از رفتارهای کوچک و روزمره مانند احترام به دیگران، کمک به نیازمندان و ترویج گفتگوهای سازنده شروع کند، همچنین، مطالعه و آگاهی از تاریخ و فلسفه برادری میتواند افراد را در این مسیر یاری دهد.
انتهای خبر/ ش
دیدگاهها