- گروه: فرهنگی
- کد خبر: 70534
- بازدید: 433
- 1404/01/13 - 06:00:00
گونههای مهاجم ماهی را در طبیعت رها نکنید؛
ماهی قرمز بلای جان دریاچه شورابیل

مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل گفت: باید هوای دریاچه شورابیل اردبیل را هم داشت؛ اگر گونه ماهیان زینتی، ماهیان قرمز و کاراس موجود در سطح دریاچه زیاد شود، هر سال شاهد تلفات بیشتری در سطح دریاچه خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، امسال طرح جمعآوری ماهیهای قرمز و سبزه سفره هفتسین نوروزی در اردبیل با استقبال چشمگیر شهروندان مواجه شد؛ این ابتکار در راستای فرهنگسازی و آگاهسازی عمومی در خصوص خطرات رهاسازی گونههای غیربومی و مهاجم در طبیعت و لزوم حفاظت از تنوع زیستی صورتگرفته است.
حسن قاسمپور، مدیرکل محیطزیست استان اردبیل، در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما» با اشاره به اثرات مخرب رهاسازی ماهی قرمز و سبزه در طبیعت اظهار داشت: متأسفانه، همین ماهیهای کوچک زیبا و سبزههای باطراوت، در صورت رهاشدن در طبیعت، آسیب جدی به چرخه محیطزیست وارد میکنند.
وی با تشریح ویژگیهای گونههای مهاجم، افزود: ماهیان قرمز، به دلیل مقاومت بالا و توانایی سازگاری با شرایط سخت، بهگونهای مهاجم تبدیل شدهاند که رهاسازی اینگونهها باعث برهمخوردن اکوسیستم، زنجیره غذایی و آسیب به گونههای بومی منابع آبی، تالابها، دریاچهها و رودخانهها میشود؛ بنابراین اکیداً توصیه میشود از رهاسازی اینگونههای مهاجم در طبیعت خودداری شود.
محمد الهبخش، مدیرکل شیلات استان اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، با تأکید بر اهمیت حفاظت از دریاچه شورابیل، گفت: دریاچه شورابیل از نظر اکولوژیکی و گردشگری دارای اهمیت ویژهای است، باید هوای شورابیل اردبیل را داشت، چراکه افزایش جمعیت ماهیان زینتی، ماهی قرمز و کاراس در سطح دریاچه میتواند منجر به تلفات بیشتر در سالهای آتی شود.
شایانذکر است، طرح جمعآوری ماهی قرمز و سبزه عید باهدف کاهش آسیبهای زیستمحیطی و حفظ اکوسیستمهای آبی استان اردبیل اجرا شده و با استقبال گسترده مردمی روبرو شده است. تلاشها برای فرهنگسازی در این زمینه همچنان ادامه دارد.
انتهای خبر/ش
دیدگاهها