- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 70611
- بازدید: 932
- 1404/01/20 - 14:04:00
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشگینشهر:
انقلاباسلامی به هنر ماهیت و هویت بخشید

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مشگینشهر گفت: انقلاب اسلامی به هنر ماهیت و هویت بخشید و این انقلاب به دنبال هنری بود که در مسیر انسانی بوده و هنر در خدمت تحکیم مبانی و عدالت اسلامی باشد.
محمد جعفری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به مناسبت روز جهانی فرهنگ ضمن گرامیداشت بیستم فروردین سالروز شهادت سید اهلقلم شهید مرتضی آوینی و آغاز هفته فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی گفت: شهید آوینی با کار هنری و روایتگری خود در ذهنها و قلبها ماندگار شد و واقعاً هنر درخت تناوری است که بخشی از مراحل خلق آن به مطالعه و ممارست و مداومت هنرمند بستگی دارد؛ به عبارتی در زمان خلق اثر هنری، هنرمند در جاذبههای آسمانی قرار گرفته و در شور و حال خاصی آن چه را که به او الهام میشود از قوه به فعل میرساند و از نگاه آموزههای اسلام ناب محمدی (ص) هنر سرچشمهٔ جوشان ذات مقدس باریتعالی است.
هنرِ سوقدهنده به اسلامِ ناب، مورد قبول امامین انقلاب است
وی خاطرنشان کرد: هنر محصول معنویت و روحانیت انسان و جلوهگاه جلوه زیبای خلیفه الهی است و از منظر امامین انقلاب تنها هنری مورد قبول قرآن است که سوقدهنده اسلام ناب محمدی (ص) باشد و به فرموده امام خمینی (ره) هر دعوتی، هر انقلابی، تمدنی و فرهنگی که در قالب هنر القا نشود شانس نفوذ و ماندن ندارد و هنر زبان رسایی دارد که هیچ زبانی به رسایی آن نیست که نمونه بارز آن سید اهلقلم، شهید سید مرتضی آوینی است که در طول هشت سال دفاع مقدس به ندای پیر فرزانه، امام امت و نایب بر حق امامزمان (عج) لبیک گفت و در خط مقدم جبهههای حق علیه باطل حاضر شد و به ثبت و ضبط هنرمندانه رشادتها و حماسههای جوانان و رزمندگان جنگ تحمیلی پرداخت.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مشگینشهر تصریح کرد: شهید آوینی هنر مردانی را به تصویر کشید که عاشقانه و مشتاقانه خود نیز در این راه پر کشیدند؛ در حقیقت شهید مرتضی آوینی سید شهدای اهلقلم در پی احیای این هنر ناب اسلامی و آن هم هنری در طراز انقلاب وجهانی بود که ریشههای عمیق مبانی اسلامی در جهت رشد و اعتلای درونی و به اوج رساند.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به هنر و فرهنگ ما ماهیت و هویت داد، خاطرنشان کرد: پیشتر و قبل از انقلاب هنر و هنرمند در خدمت اهداف درباری دوران پهلوی بود و به سمت ابتذال کشانده شده بود؛ ولی انقلاب اسلامی و بنیانگذار کبیر انقلاب امام راحل به دنبال هنری بود که در مسیر انسانی باشد و از طریق هنر ارزش و باورهای دینی و اسلامی را به مردم و جهان انتقال داده شود و در واقع هنر در خدمت تحکیم مبانی و عدالت اسلامی باشد.
حمایت از تولیدات هنری به امید آفرینی در جامعه کمک میکند
جعفری تصریح کرد: رویکرد و سیاستهای فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بسیج هنرمندان در حقیقت توجه به هنر متعالی و تربیت هنرمندان متعهد و انقلابی در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری و احیاء ارزشهای اسلامی ایرانی و دینی با بهرهگیری از ظرفیت و خلاقیت هنری هنرمندان است چرا که در دنیای کنونی زبان هنری رساترین و گویاترین ابزار و تبلیغ پیام است.
وی به تشریح اهداف هنرمندان شهرستان مشگینشهر پرداخت و گفت: هنرمندان شهرستان بیشتر در عرصههای هنری، شعر و ادبیات، موسیقی، داستاننویسی، هنرهای نمایشی، عکاسی و فیلمسازی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی فعالیت میکنند و هنرمندان زیادی در این عرصه تربیت و رشد و یافتهاند و صاحب عناوین ملی و استانی هستند.
ظرفیتهای هنری مشگینشهر بسیار زیاد است
وی با بیان اینکه ظرفیتهای هنری در این شهرستان بسیار است، گفت: هنرمندان مشگینشهر سال گذشته در عرصه هنری شعر و ادبیات، موسیقی و نمایش و
فیلم و هنرهای تجسمی خوش درخشیدند و با حضور در جشنوارههای مختلف برای
این شهرستان افتخار آفریند و قطعاً شناخت ظرفیت هنری، فکری، انسانی و حمایت از تولیدات هنری میتواند در مسیر رشد و اعتلای فرهنگ و هنر گام بردارد و به امیدآفرینی در جامعه کمک کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مشگینشهر کسب مقامهای برتر موسیقی و فیلم در سطح ملی، شعر و کسب رتبههای برتر در جشنوارههای استانی و منطقهای تئاتر و رتبه چهارم جهانی هنرهای تجسمی را از مهمترین عناوین کسب شده در سال گذشته دانست.
وی خاطرنشان کرد: با برنامهریزی و استفاده از توانایی جمعی و ظرفیت انجمنهای فرهنگی و هنری، قرآنی و رسانه و بسیج هنرمندان در جهت تقویت بنیههای فرهنگی و ایجاد شور و نشاط هنری و اجتماعی گام برداشتیم و علیرغم کمبود اعتبارات فرهنگی و هنری کارهای ارزشمندی در سال ۱۴۰۳ انجام شد.
جعفری اضافه کرد: تولید و اجرای عمومی نمایش، برگزاری برنامه فرهنگی، اختصاص ۵۰ میلیون تومان برای ترویج کتاب و کتابخوانی در روستای پریخان، برگزاری مراسم همایش استانی شعر در سوگ خادمان آسمانی شهدای خدمت و سالگرد ارتحال حضرت امام راحل، رونمایی از ۱۳ عنوان کتاب و تجلیل از نویسندگان و مؤلفان از برنامههای موفقی است که سال گذشته در مشگینشهر به اجرا درآمد.
وی ادامه داد: طی سال گذشته مجموعاً ۲ هزار و ۳۳۷ نفر در مشگینشهر با شرکت در آموزشگاهها آزاد هنری و مؤسسات قرآنی آموزش هنری و قرآنی دیدهاند.
اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری در مشگینشهر
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مشگینشهر با اشاره به مهمترین برنامههای فرهنگی هنری سال ۱۴۰۴، افزود: برگزاری سومین هنرواره ملی عباس زمان بزرگداشت شهید سلیمانی، برگزاری هشتمین جشنواره تئاتر منطقهای مشگینشهر، شبشعر و موسیقی، جشنواره فصلی موسیقی استان در مشگینشهر، آیین نکوداشت مفاخر شهرستان، جشن رونمایی کتاب ۱۴۰۴، تولیدات نمایشی، و اجراهای عمومی نمایش و... خواهد بود.
وی افزود: برگزاری محفل شعرخوانی با حضور شعرای نامی استان و مشگینشهر در امتداد غدیر خم و شهدای خدمت، شبشعر و مولودخوانی در امامزاده روستای اُنار، بزرگداشت روز ملی شعر و ادب و استاد شهریار، نشستهای نقد و بررسی داستانهای کوتاه نویسندگان جوان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تجلیل از نویسندگان، نشست نقد و بررسی کتاب از دیگر برنامههای فرهنگی است که امسال در مشگینشهر برگزار خواهد شد.
به گفته جعفری زنان و اجتماع و جهانهای معرفتی متفاوت در دانشگاه آزاد اسلامی، جشنواره فضولی خوانی شمال غرب کشور و تجلیل از برگزیدگان، همایش دختران هنرمند ایرانزمین و تجلیل از هنرمندان، اجرای طرحهای فرهنگی ملکالشعرا در انجمن شعر و ادب، مشارکت در جشن مردمی و خیابانی عید سعد غدیر خم - اجرای نمایش بازسازی واقعه غدیر خم، بزرگداشت روز جهانی عکاسی و تجلیل از عکاسان با همکاری مؤسسه فیلم رؤیای هنر خیاو، مشارکت در برگزاری یادواره شهدای هنرمند، دیگر عناوین برنامههایی هستند که در راستای اعتلای فرهنگی در مشگینشهر برگزار شدند.
پارسال ۲ هزار و ۳۳۷ مشگینشهری آموزش هنری و قرآنی دیدند
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مشگینشهر با اشاره به برگزاری برنامههای فرهنگی مناسبتی بیان داشت: روز خبرنگار و تجلیل از خبرنگاران، مشارکت در جشنهای اعیاد، مشارکت در برگزاری جشن قرآنی هفته وحدت و تجلیل از مربیان، مدیران و نامآوران قرآنی، تأسیس و راهاندازی مؤسسه قرآنی فاطمیه (س) در حوزه علمیه خواهران، اکران فیلمهای سینمایی، تجلیل از هنرمندان و رزمندگان هنرمند، اجرای عمومی نمایش خیابانی و صحنهای، مشارکت در برگزاری همایش خانواده و فرزندآوری، کارگاههای آموزش خانواده شاد و موفق، همایش عفاف و حجاب، جشن قرآنی دهه فجر، جشن اعیاد شعبانیه از دیگر برنامههای تدارکدیدهشده در مشگینشهر است.
وی با تأکید بر اینکه برنامهها و رویدادهای بسیار زیادی در بخش فرهنگ، موسیقی و هنر در مشگین اجرا میشود، گفت: برگزاری شبشعر موسیقی، جشنواره موسیقی فجر، همایش موسیقی «آشیق نغمهلری»، هفته فیلم و عکس سینمای جوان، دوره خبرنویسی، دوره آموزش روشهای نوین تدریس مربیان قرآنی، کنسرتهای کارگاهی آموزشگاههای آزاد موسیقی (سه مورد) از جمله برنامههایی است که سال گذشته اجرا شدند.
جعفری یادآور شد: فرهنگ و ارشاد شهرستان مشگینشهر دستگاه برتر بهعنوان الگوی خدمت در سال ۱۴۰۳ بود و توانست رتبههای برتر در عرصههای مختلف هنری، نمایش، موسیقی، شعر، فیلم، هنرهای تجسمی و شورای فرهنگ عمومی را کسب کند و طی سال گذشته مجموعاً ۲ هزار و ۳۳۷ نفر در مشگینشهر آموزش هنری و قرآنی دیدهاند.
دیدگاهها