سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404
  • گروه: سیاسی
  • کد خبر: 70883
  • بازدید: 144
  • 1404/02/09 - 21:00:00

سبلان ما گزارش می‌دهد؛

دختران ایرانی پیشگام در پیشرفت کشور

دختران ایرانی پیشگام در پیشرفت کشور

در طول تاریخ پرفرازونشیب ایران‌زمین، دختران بسیاری با همت و استعداد خود، نقش‌های کلیدی در عرصه‌های مختلف ایفا کرده‌اند و اکنون نیز دختران ایران‌زمین در عرصه علمی، ورزشی، اقتصادی، اجتماعی و دفاع از مرزهای هویت ملی حضوری فعال دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، ایران اسلامی سرزمینی است که همواره بر دختران و بانوان خود بالیده و پیشرفت و عزتش را مدیون آنها می‌داند و گواه این ادعا نیز اسناد تاریخی موجود و صدالبته موفقیت‌های کنونی دختران ایران‌زمین در عرصه‌های مختلف است.

در طول تاریخ پرفرازونشیب ایران‌زمین، زنان بسیاری با همت و استعداد خود، نقش‌های کلیدی در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایفا کرده‌اند و نامشان برای همیشه تاریخ ثبت شده است و اکنون نیز دختران ایران‌زمین در عرصه علمی، اقتصادی و دفاع از مرزهای هویت ملی حضوری فعال دارند.

 در استان اردبیل بر اساس سرشماری جمعیتی تا پایان سال ۱۳۹۹، جمعیت استان اردبیل یک میلیون و ۳۲۵ هزار و ۲۶۹ بوده است که ۴۹ درصد این جمعیت را زنان تشکیل می‌دهند و موفقیت‌های روزافزون زنان این دیار، ظرفیت ایران اسلامی برای پیشرفت بانوان و دختران را نشان می‌دهد که مصداق آن درخشش دختران دیار سبلان در سکوهای قهرمانی، جهانی و عرصه‌های مختلف علمی و اجتماعی است.

 ظرفیت ایران اسلامی برای پیشرفت دختران و بانوان

فریبا محمدلو، دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «سبلان ما»، با تأکید بر این مطلب که زنان ایرانی از ظرفیتی که برای حضورشان در صحنه‌های مختلف ایجاد شد بهترین استفاده را بردند، اظهار داشت: ظرفیت و پتانسیل جامعه بانوان در عرصه علمی، ورزش و فرهنگی و اجتماعی بالا است و اکنون نیز رویکرد دولت بر استفاده از این توانمندی‎ها در سطوح مدیریتی است.

 وی با اشاره به موفقیت‌های بانوان و دختران استان اردبیل در عرصه‎های مختلف و قرارگرفتن آنها در سکوهای برتر تأکید کرد: در جشنی که به مناسبت دهه کرامت و روز دختر برگزار می‌شود از دختران موفق اردبیلی تجلیل خواهد شد.

 محمدلو اضافه کرد: پنج دختر دانش‌آموز و دانشجوی نخبه استان و پنج دختر موفق اردبیلی در عرصه‎های علمی و فرهنگی و ورزشی جزو دختران موفقی هستند که امسال تجلیل خواهند شد.

 مدیرکل امور بانوان استانداری اردبیل، تصریح کرد: از ۲۴ دختر موفق شاغل در دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل نیز تجلیل خواهد شد.

 وی خاطرنشان کرد: برخلاف تصویرسازی‌های دشمنان جمهوری اسلامی ایران عرصه را برای حضور و فعالیت‌های بانوان در حوزه‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی فراهم کرده است و زنان ایرانی در عرصه‌های مختلف خوش درخشیده‌اند.

 جایگاه دختران در فرهنگ ایرانی و اسلامی خاص و ویژه است

 آیت‌الله یداله صفری امام‎جمعه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «سبلان ما»، با تبریک روز دختر و میلاد حضرت معصومه (س) اظهار داشت: اسلام دینی است که بر پایه کرامت انسانی بنا شده و در این مسیر، یکی از بزرگ‌ترین تحولات فرهنگی و اجتماعی‌اش، احیای مقام زن در جامعه بشری بوده است.

وی افزود: پیش از ظهور اسلام، در شبه‌جزیره عربستان، زن نه‌تنها از حقوق اولیه انسانی محروم بود، بلکه به‌عنوان موجودی پست، بی‌ارزش و ننگ‌آور شناخته می‌شد؛ تولد دختر در میان اعراب جاهلی چنان شرم‌آور تلقی می‌شد که بسیاری از آنان، نوزادان دختر خود را زنده‌به‌گور می‌کردند و این تفکر خرافی، زن را تهدیدی برای ناموس، حیثیت و شرافت قبیله می‌دانست و هرگز او را به‌عنوان «اولاد» و عضوی از خانواده محترم نمی‌شمردند و در چنین فضای تاریکی، پیامبر اکرم (ص) با نور هدایت خود ظهور کرد او نه‌تنها رفتار جاهلانه را به‌شدت محکوم کرد، بلکه با تعلیمات آسمانی قرآن و سیره عملی خویش، مقام زن را احیا کرد.

نماینده استان اردبیل در مجلس خبرگان رهبری گفت: اوج این نگاه در رفتار پیامبر با دخترش، حضرت فاطمه زهرا (س) دیده می‌شود هرگاه حضرت زهرا وارد خانه می‌شد، پیامبر از جای خود بلند می‌شد، به استقبال او می‌رفت، دست او را می‌بوسید و می‌فرمود: فاطمه پاره تن من است. هر که او را بیازارد، مرا آزرده است و این احترام، نه از روی احساسات پدرانه، بلکه به‌خاطر مقام بلند معنوی حضرت زهرا (س) بود که الگویی تمام‌عیار برای زنان مسلمان در تمام قرون و اعصار شد.

 وی ادامه داد: در امتداد این مسیر نورانی، حضرت فاطمه معصومه (س) نیز یکی دیگر از زنان بزرگواری است که با علم، تقوا، عفاف و ولایت‌مداری، نشان داد زن در اسلام نه‌تنها محدود و منزوی نیست، بلکه می‌تواند در ساحت علم و دین، به بالاترین درجات معنوی دست یابد. زیارت‌نامه حضرت معصومه (س) که از امام رضا (ع) نقل شده، گواهی بر مقام رفیع ایشان در نزد اهل‌بیت (ع) است.

صفری تصریح کرد: اسلام با تمام قوا کوشید تا زن را از ظلمت جهل، تحقیر و بی‌هویتی نجات دهد و به او شأن واقعی‌اش را بازگرداند. پیامبر اکرم (ص) نه‌تنها آبروی ازدست‌رفته زن را بازگرداند، بلکه کرامت انسانی را در دامان زن قرار داد و او را شریک اصلی در تربیت انسان و آبادانی جامعه معرفی کرد.

 

رحمت بودن دختران در فرهنگ خانواده‌های ایرانی

داود آذری‌فرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «سبلان ما»، ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت معصومه (س) دررابطه‌با جایگاه دختر در فرهنگ ایرانی اظهار داشت: در فرهنگ ایرانی، دختران همواره جایگاه ویژه‌ای داشته‌اند و به‌عنوان مظهر رحمت، برکت و زیبایی شناخته می‌شوند که این نگرش، ریشه در باورهای کهن، آموزه‌های دینی و ارزش‌های اخلاقی جامعه ایرانی دارد.

 وی افزود: در اساطیر ایران باستان، آناهیتا الهه آب، باروری و زیبایی بوده است این الهه، نمادی از زنانگی و برکت‌بخشی است و نشان می‌دهد که از دیرباز، زنان و دختران در ایران باستان مورد تکریم و احترام بوده‌اند.

 رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان نیر گفت: در باورهای سنتی، حضور دختران در خانه، مایه برکت و رونق زندگی است و دختران با مهربانی، عاطفه و دلسوزی خود، فضای خانه را گرم و صمیمی می‌کنند.

 وی با اشاره به آموزه‌های دینی تصریح کرد: در دین مبین اسلام، بر تکریم و احترام دختران تأکید فراوانی دارد در روایات اسلامی، فرزند دختر، هدیه‌ای الهی و مایه برکت و آمرزش گناهان شمرده شده است.

آذری فرد با اشاره به یک حدیث نبوی گفت: حدیث مشهور از پیامبر اکرم (ص) است که می‌فرمایند خداوند به دختران مهربان‌تر از پسران است، نشان‌دهنده جایگاه والای دختران در اسلام است.
 وی خاطرنشان کرد: دختران در فرهنگ ایرانی، نمادی از عاطفه، مهربانی، دلسوزی و فداکاری هستند و آنها با قلب‌های رئوف و احساسات لطیف خود، نقش مهمی در ایجاد روابط صمیمی و پایدار در خانواده و جامعه ایفا می‌کنند.

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان نیر گفت: دختران در حفظ و انتقال سنت‌ها، آداب‌ورسوم و ارزش‌های فرهنگی جامعه، نقش مهمی دارند و آنها با یادگیری هنرهای سنتی، قصه‌گویی، شعرخوانی و سایر فعالیت‌های فرهنگی، این میراث گران‌بها را به نسل‌های آینده منتقل می‌کنند.

 وی افزود: دختران در خانواده، اغلب مسئولیت‌های مهمی را بر عهده می‌گیرند و با دلسوزی و فداکاری، به اعضای خانواده کمک می‌کنند و آنها در مراقبت از کودکان، سالمندان و بیماران، نقش مهمی ایفا می‌کنند.

 آذری فرد گفت: دختران در فرهنگ ایرانی، نه‌تنها به‌عنوان اعضای خانواده، بلکه به‌عنوان سرمایه‌های ارزشمند اجتماعی و فرهنگی، مورد تکریم و احترام قرار می‌گیرند. آنها مظهر رحمت، برکت، زیبایی و عاطفه هستند و نقش مهمی در حفظ و تداوم ارزش‌های والای جامعه ایرانی ایفا می‌کنند.

 

دختران ورزشکار مدافعان هویت و عزت ملی هستند

«آرزو قاره گوشی» دختر اپه ایست مدال‎آور و ملی‌پوش سابق شمشیربازی استان اردبیل (شهرستان نیر) که چند روز پیش توانست گردن‌آویز برنز را در مسابقات کشور بر گردن بیاویزد، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «سبلان ما»، اظهار داشت: من به‌عنوان یک دختر ایرانی وقتی با پوشش در مسابقات ملی و جهانی شرکت می‌کنم، بر خودم می‌بالم که همان‌طور که رهبر بزرگ جهان اسلام فرمودند، من دختر ایرانی در میدان شرف و افتخارِ دفاع از شخصیت ملی، از عزت ملی، از هویت ملی، از عقیده مستحکم اسلامی نقش ایفا می‌کنم.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری یادآور شد: رهبر معظم انقلاب به جوانان عزیز چه دختران و چه پسران توصیه کردند که در صحنه‌ها فعّالیت‎های جوانانه، فعّالیت علمی، فعّالیت تحصیلی، فعّالیت تحقیقی، فعّالیت سیاسی، فعالیت‌های اجتماعی گوناگون، کار فرهنگی و مطبوعاتی و هنری و ورزشی و امثال اینها، با همه نشاط و با همه قدرت حضور داشته باشند و همچنین در دفاع از مرزهای هویت ملی همه پای‌کار باشند.

این دختر ورزشکار موفق اردبیلی تصریح کرد: امروز در دفاع از مرزهای هویت ملی، دختران نقش ویژه‎ای دارند و دفاع از مرزهای شخصیت دینی و اسلامی از خانه خود و شهر خود آغاز کنیم.
 

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • دختران ایرانی پیشگام در پیشرفت کشور

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وچهار منهای شش