سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 18 تیر 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 71920
  • بازدید: 120
  • 1404/04/18 - 09:59:05

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مطرح کرد:

رتبه چهارم اردبیل در ابتلا به تب مالت

رتبه چهارم اردبیل در ابتلا به تب مالت

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: بیشترین موارد تب مالت در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان غربی، شرقی و اردبیل گزارش شده است که بهترین راه پیشگیری مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه و واکسیناسیون دام‌ها بر علیه بروسلوز است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، سعید صادقی اهری هم‌زمان با هفته آگاهی‌رسانی بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، گزارشی از وضعیت این بیماری‌ها را در استان ارائه داد.

طبق این گزارش معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به نام‌گذاری ۱۶ الی ۲۲ تیرماه به‌عنوان هفته آگاهی‌رسانی بیماری‌هایی قابل‌انتقال بین انسان و حیوان گفت: شعار امسال این هفته «یک جهان، یک سلامت، یک آینده با هم برای پیشگیری از بیماری‌هایی مشترک بین انسان و حیوان» است.

وی اظهار داشت: بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوانات (زئونوزها) بیماری‌های عفونی هستند که بین جانوران (عموماً مهره‌داران) و انسان به‌صورت طبیعی قابل‌انتقال بوده و می‌توانند توسط عوامل مختلفی از جمله ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و پریون‌ها ایجاد شوند. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: از مهم‌ترین این بیماری‌ها که در کشور ما وجود دارد می‌توان به تب مالت، سالک، هاری، سیاه‌زخم، کیست هیدات، لپتوسپیروز و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد که می‌توانند تأثیرات جدی بر سلامت انسان داشته و برخی از آنها حتی می‌توانند کشنده باشند.

وی با اشاره به گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی افزود: از میان عوامل بیماری‌زای عفونی، ۶۰ درصد از حیوانات به انسان منتقل می‌شوند و از میان ۱۵۶ بیماری نوپدید شناخته شده در انسان، ۷۵ درصد آن از بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوان هستند. 

رئیس مرکز بهداشت استان اردبیل تصریح کرد: حیوان گزیدگی از آسیب‌های جدی در استان اردبیل است که در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۷ هزار و ۵۰۰ مورد حیوان گزیدگی در استان اردبیل اتفاق افتاده که بیشتر موارد آن ناشی از گزش سگ بوده است و همه موارد برای انجام اقدامات پیشگیری شامل شستشوی محل گزش و تزریق واکسن و سرم به واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری مراجعه کرده‌اند و برخی به دلیل شدت بالای بیماری، در بیمارستان‌های سطح استان بستری و تحت درمان قرار گرفته‌اند. 

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه احتمال هار بودن حیوان وجود دارد فرد حیوان گزیده باید سریعاً جهت مراقبت و درمان به مرکز پیشگیری و مراقبت هاری محل سکونت خود مراجعه کند.

صادقیه اهری، یکی دیگر از بیماری‌های خطرناک و کشنده قابل‌انتقال بین انسان و حیوان را بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اعلام کرد و گفت: این بیماری از طریق گزش کنه و مصرف گوشت و جگر آلوده تهیه شده از اماکن بین‌راهی و ذبح غیرمجاز، انسان را مبتلا می‎کند که در سال ۱۴۰۴ تاکنون در استان اردبیل، تعداد ۶ بیمار مشکوک و سه بیمار قطعی شناسایی و تحت درمان و مراقبت ویژه قرار گرفته‌اند.

وی بیان داشت: تب مالت بیماری‌های عفونی باکتریایی شایع در کشور است که مهم‌ترین راه ابتلا آن، استفاده از فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه و غیربهداشتی و تماس دام‌هایی است که تعداد یک هزار و ۵۸ بیمار مبتلا به تب مالت در سال ۱۴۰۳ در استان اردبیل شناسایی و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به اینکه بیشترین موارد تب مالت در استان‌های خراسان رضوی و آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل گزارش شده است، گفت: پیشگیری از ابتلا به این بیماری، علاوه بر مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه و استفاده از فرآورده‌های دامی مورد تأیید سازمان دامپزشکی، واکسیناسیون دام‌ها بر علیه بروسلوز در دام توسط دامداران است.

 وی بیماری کالاآزار را یکی دیگر بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان عنوان کرد و افزود: این بیماری از طریق گزش پشه خاکی منتقل شده و مخزن آن سگ‌سانان و گربه‎سانان هستند و در سال ۱۴۰۳ در استان اردبیل، تعداد چهار بیمار شناسایی و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

 صادقیه اهری با بیان اینکه مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی (گزش خانواران زهرآگین) از آسیب‌های شایع در کشور و استان اردبیل است، تصریح کرد: توصیه می‌شود ضمن رعایت نکات ایمنی جهت پیشگیری از گزش به‌ویژه در مزارع، باغات، مناطق روستایی و کوهستانی، در صورت مارگزیدگی بلافاصله نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت و یا بیمارستان مراجعه شود.

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: کیست هیداتیک یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان بوده که در چند سال اخیر به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله عدم رعایت مراحل شستشو و انگل زدایی سبزی و میوه، تماس با مدفوع سگ، تعداد مبتلایان آن در استان اردبیل روند افزایشی داشته و در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۰۱ بیمار شناسایی و تحت درمان قرار گرفته‌اند که جهت پیشگیری از ابتلا، توصیه می‌شود شهروندان عزیز مراحل شستشو و انگل زدایی سبزی‌ها محلول‌های استاندارد قبل از مصرف آن به‌صورت جدی رعایت کنند.

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • رتبه چهارم اردبیل در ابتلا به تب مالت

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هیجده به‌اضافه سه