- کد خبر: 13877
- بازدید: 624
- 1393/10/02 - 18:56:56
پروفسور العطاس: توسعه بیشتر و حل موضوع هسته ای دامنه تاثیرایران را در جهان افزایش می دهد
پروفسور 'سیدفرید العطاس' عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه ملی سنگاپور، ایران را کشوری تاثیرگذار در منطقه خاورمیانه دانست و گفت که توسعه بیشتر و بهبود شرایط اقتصادی ایران پس از حل برنامه هسته ای می تواند دامنه این تاثیرات را در خاورمیانه و جهان افزای
به گزارش سبلانه به نقل از ایرنا، این استاد دانشگاه ملی سنگاپور روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران، تاکید کرد که تصمیم ایران برای مذاکرات هسته ای در گروه 1+5 و شفاف تر کردن آن، نشان از عزم ایران برای بهبود شرایط اقتصادی است.
وی گفت: ظرفیت های اقتصادی ایران بسیار بالا است، اما ایران تاکنون به دلیل برخی تحریم های غرب نتوانسته بود از این ظرفیت ها خوب استفاده کند و اکنون با بهبود نسبی روابط ایران و غرب، می توان امیدوار بود اقتصاد ایران بیشتر توسعه یابد و این به افزایش دامنه تاثیرات این کشور در منطقه و جهان کمک می کند.
این استاد و محقق دانشگاه سنگاپور در ادامه با اشاره به ادامه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 و موفقیت این مذاکرات، گفت که اگر مذاکرات پیشین پیشرفتی نداشت، دور بعدی مذاکرات انجام نمی شد و اکنون برای نهایی شدن، ادامه مذاکرات در دستور کار قرار گرفته است.
این استاد جامعه شناسی دانشگاه ملی سنگاپور، تداوم مذاکرات هسته ای را نشانه اراده ایران و غرب برای حل این موضوع دانست و از فشارهای غرب در خصوص برنامه هسته ای و استانداردهای دوگانه غرب انتقاد کرد.
وی گفت که غربی ها می دانند تحریم های یکجانبه بر ضد ایران از نظر اخلاقی محکوم است و باید برای پایان و یا کاهش آن اقدام کنند.
پروفسور فرید العطاس در ادامه با اشاره به موقعیت حساس جغرافیایی و سیاسی ایران در منطقه، دلیل تفاوت در نوع مواجهه غرب در قبال ایران با سایر کشورهای جهان را ناشی از موقعیت حساس و بالای ایران در جهان دانست.
وی گفت: رفتارهای دوگانه کشورهای غربی براساس منافع آن ها اتخاذ می شود و اعمال این گونه سیاست ها ممکن است از دیدگاه خودشان که خواستار محدود کردن قدرت ایران هستند، معقول به نظر برسد.
این جامعه شناس سنگاپوری معتقد است: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید دکتر حسن روحانی، تصویر بهتری از ایران در جامعه جهانی ارائه شده و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز که سکان هدایت وزارت امور خارجه ایران را در اختیار دارد به عنوان یک فرد فعال توانسته است در عرصه بین المللی نقش موثری ایفا کند.
دیدگاهها