سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 1 شهریور 1404
  • کد خبر: 16212
  • بازدید: 785
  • 1394/01/19 - 08:38:06

مسئول کمیته هسته‌ای مجلس در گفت‌وگو با سبلانه:

خوب بودن توافق هسته‌ای منوط به عمل غربی‌ها به تعهداتشان است

نماینده خلخال در مجلس، توافق هسته‌ای ایران و غرب را زمانی مناسب دانست که طرف‌های غربی به تعهدات خود عمل کرده و ایران علاوه بر روسیه، از توانمندی نیروگاهی کشورهای بیشتری استفاده کند.

جلیل جعفری بنه نماینده خلخال در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سبلانه، گفت: در صورت توافق نهایی باکشورهای 5+1 و صدور سند جامع در خصوص بیانیه لوزان باید شاهد تحولات بزرگ در عرصه سیاسی و اقتصادی باشیم.

وی  با بیان اینکه در صورت قطعی شدن توافق میان طرفین فرصت‌های مناسبی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و... وجود دارد اظهار کرد: توافق هسته‌ای باعث استفاده بیشتر از صنعت صلح آمیز هسته‌ای در ابعاد مختلف شده و از نظر غنی سازی اورانیوم و همچنین برای استفاده از رآکتور تولید برق قدرت دسترسی بیشتری را به راکتورهای هسته‌ای جهان خواهیم داشت.

جعفری بنه افزود: امروز ما می‌توانیم علاوه بر روسیه از نیروگاه‌های کشورهای غربی و کشورهای قدرتمند آسیایی استفاده کرده و حق انتخاب داشته باشیم.

عضو کمسیون انرژی مجلس با اشاره به استفاده از دانش فنی و ابزارهای محاسباتی پیشرفته نیرو گاه‌های کشورهای غربی گفت: آقای ظریف و دیگر اعضای تیم هسته ای کشور باید دقت و وسواس بیشتری در جهت تنظیم قطعنامه پایانی داشته باشند تا راه هرگونه اشتباه و فراری را بگیرند.

عضو مجمع نمایندگان استان، حفظ رآکتور اراک به عنوان تولید کننده آب سنگین را از نتایج مثبت مذاکره‌کنندگان عنوان کرد و افزود: در تمام دنیا داشتن پلوتونیوم از موضوعات حساس است چرا که زمینه غیر صلح آمیز بودن را فراهم می‌کند اما خوشبختانه با اعتمادی که بین طرفین ایجاد شده علاوه بر حفظ با تغییراتی که انجام خواهد شد می تواند برای تست میله های سوخت نیز استفاده  شود.

وی در ارتباط با دستگاههای سانتریفیوژ گفت: در طول مدت 10 سالی که تعیین شده می‌توانیم از نسل جدید ir8 برای تولید سوخت‌ها، غنی‌سازی و استفاده شود.

مسئول کمیته هسته‌ای مجلس از بین رفتن تحریم‌ها در صورت توافق نهایی در زمینه پولی و بانکی، و تحریم های 6 گانه شورای امنیت و همچنین در مورد نفت و گاز را از جمله دستاوردهایی دانست که زمینه ساز پیشرفت اقتصادی خواهد بود.

جعفری بنه مذاکره با 6 کشور قدرتمند جهان را که در موضع احترام و تکریم ایران بودند نشان قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و اظهار داشت: بعد از بیانیه نیز ایران موقعیت خود در منطقه را مستحکم‌تر از قبل کرد و درهای تعامل با جهان باز شد.

نماینده  مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی این موفقیت را ثمره هدایت و نظارت رهبری عنوان کرد و افزود: حمایت و راهنمایی‌های رهبری چه در مراحل اولیه که اجازه مذاکره مستقیم را صادر کردند و چه در حین مذاکرات با حمایت‌هایی که انجام دادند باعث حرکت به سمت توافق شدند که البته باید این توافق در نهایت یک توافق خوب باشد.

انتهای پیام/م

 

 

اشتراک‌گذاری

  • خوب بودن توافق هسته‌ای منوط به عمل غربی‌ها به تعهداتشان است

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وپنج به‌اضافه سه