سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 3 آذر 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 468
  • بازدید: 869
  • 1403/07/17 - 12:12:23

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین:

۲۴۰ هزار رأس دام در سرعین واکسینه شد

۲۴۰ هزار رأس دام در سرعین واکسینه شد

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین گفت: در ۶ ماه اول سال جاری ۲۴۰ هزار رأس دام علیه انواع بیماری‌های دامی در حوزه دامپزشکی واکسیناسیون شده است.

ایرج احدیان در گفتگو با خبرنگار خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، از واکسیناسیون حدود ۲۴۰ هزار رأس دام شهرستان سرعین علیه انواع بیماری‌های دامی در ۶ ماه اول سال جاری خبر داد و افزود: به جرأت می‌توان گفت سهم بزرگ امنیت غذایی و سلامت عمومی جامعه مرهون تلاش‌های شبانه‌روزی خدمتگزاران عرصه دامپزشکی است.

وی افزود: اکیپ‌های دامپزشکی بدون ادعا در حال‌ خدمت‌رسانی در شرایط سخت و عموماً در روستاهای دورافتاده و صعب‌العبور با حداقل امکانات هستند.

 رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین گفت: از مهم‌ترین خدمات اداره دامپزشکی شهرستان می‌توان بازرسی از اماکن عرضه فرآورده‌های خام دامی، بررسی و مراقبت از بیماری‌های دامی، واکسیناسیون رایگان علیه بیماری‌های دامی نظیر تب برفکی و بیماری‌های مشترک انسان و دام نظیر تب مالت، بررسی و مراقبت از بیماری‌های طیور و نظارت بر فعالیت و جوجه‌ریزی مرغداری‌های مادر و گوشتی و پایش مستمر بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان و بررسی و مراقبت از بیماری‌های زنبورعسل و آبزیان و سم‌پاشی جایگاه دام و آموزش دامداران و اجرای طرح گروه‌های جهادی با همکاری ناحیه بسیج شهرستان را نام برد.

احدیان اظهار داشت: دامداری نقش بسیار مهمی در جوامع مختلف، به‌ویژه در مناطق روستایی و عشایری ایفا می‌کند. این نقش‌ها از جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی در رشد و توسعه منطقه بسیار مهم است.

  وی افزود: دامداری به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی در بسیاری از مناطق روستایی و عشایری به شمار می‌آید؛ دامدار در تولید گوشت، لبنیات، پشم و دیگر فرآورده‌های دامی، نیازهای غذایی و صنعتی جامعه را تأمین کرده و به ایجاد اشتغال در بخش‌های مرتبط کمک می‌کند و در این راستا بهداشت و سلامتی در دام بسیار قابل‌توجه است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین با اشاره به نقش اجتماعی دامداری گفت: دامداری در بسیاری از فرهنگ‌ها و جوامع، بخشی از هویت و سبک زندگی مردم است. همچنین در برخی جوامع عشایری، دام‌ها نه‌تنها یک منبع اقتصادی بلکه بخشی از سرمایه اجتماعی و اعتبار افراد محسوب می‌شوند.

احدیان افزود: دامداری نقش مهمی در مدیریت منابع طبیعی مانند مراتع و زمین‌های کشاورزی دارد. البته دامداری سنتی با حفظ چرخه‌های طبیعی می‌تواند به حفظ تنوع زیستی کمک کند. درعین‌حال، اگر مدیریت نادرست باشد، ممکن است به تخریب منابع طبیعی و تغییرات زیست‌محیطی منجر شود.

  وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: دامداری، به‌ویژه در کشورهایی مانند ایران، همچنان یکی از بخش‌های اصلی اقتصاد روستایی است و نقش آن در تأمین امنیت غذایی، پایداری اقتصادی و حفظ فرهنگ محلی اهمیت زیادی دارد.


انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • ۲۴۰ هزار رأس دام در سرعین واکسینه شد

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وپنج منهای هشت