- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 468
- بازدید: 869
- 1403/07/17 - 12:12:23
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین:
۲۴۰ هزار رأس دام در سرعین واکسینه شد
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین گفت: در ۶ ماه اول سال جاری ۲۴۰ هزار رأس دام علیه انواع بیماریهای دامی در حوزه دامپزشکی واکسیناسیون شده است.
وی افزود: اکیپهای دامپزشکی بدون ادعا در حال خدمترسانی در شرایط سخت و عموماً در روستاهای دورافتاده و صعبالعبور با حداقل امکانات هستند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین گفت: از مهمترین خدمات اداره دامپزشکی شهرستان میتوان بازرسی از اماکن عرضه فرآوردههای خام دامی، بررسی و مراقبت از بیماریهای دامی، واکسیناسیون رایگان علیه بیماریهای دامی نظیر تب برفکی و بیماریهای مشترک انسان و دام نظیر تب مالت، بررسی و مراقبت از بیماریهای طیور و نظارت بر فعالیت و جوجهریزی مرغداریهای مادر و گوشتی و پایش مستمر بیماری آنفلوانزای فوقحاد پرندگان و بررسی و مراقبت از بیماریهای زنبورعسل و آبزیان و سمپاشی جایگاه دام و آموزش دامداران و اجرای طرح گروههای جهادی با همکاری ناحیه بسیج شهرستان را نام برد.
احدیان اظهار داشت: دامداری نقش بسیار مهمی در جوامع مختلف، بهویژه در مناطق روستایی و عشایری ایفا میکند. این نقشها از جنبههای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی در رشد و توسعه منطقه بسیار مهم است.
وی افزود: دامداری بهعنوان یکی از اصلیترین منابع درآمدی در بسیاری از مناطق روستایی و عشایری به شمار میآید؛ دامدار در تولید گوشت، لبنیات، پشم و دیگر فرآوردههای دامی، نیازهای غذایی و صنعتی جامعه را تأمین کرده و به ایجاد اشتغال در بخشهای مرتبط کمک میکند و در این راستا بهداشت و سلامتی در دام بسیار قابلتوجه است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سرعین با اشاره به نقش اجتماعی دامداری گفت: دامداری در بسیاری از فرهنگها و جوامع، بخشی از هویت و سبک زندگی مردم است. همچنین در برخی جوامع عشایری، دامها نهتنها یک منبع اقتصادی بلکه بخشی از سرمایه اجتماعی و اعتبار افراد محسوب میشوند.
احدیان افزود: دامداری نقش مهمی در مدیریت منابع طبیعی مانند مراتع و زمینهای کشاورزی دارد. البته دامداری سنتی با حفظ چرخههای طبیعی میتواند به حفظ تنوع زیستی کمک کند. درعینحال، اگر مدیریت نادرست باشد، ممکن است به تخریب منابع طبیعی و تغییرات زیستمحیطی منجر شود.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: دامداری، بهویژه در کشورهایی مانند ایران، همچنان یکی از بخشهای اصلی اقتصاد روستایی است و نقش آن در تأمین امنیت غذایی، پایداری اقتصادی و حفظ فرهنگ محلی اهمیت زیادی دارد.
انتهای خبر/ ش
دیدگاهها