سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 4 شهریور 1404

شرح حکمت ۱۰۳ نهج‌البلاغه؛

تضاد حب دنیا و آخرت‌طلبی

تضاد حب دنیا و آخرت‌طلبی

امام علی (ع) فرمودند: كسى كه دنيا را دوست بدارد و به آن عشق ورزد آخرت را دشمن مى‌دارد و با آن دشمنى مى‌كند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، در حکمت ۱۰۳ نهج‌البلاغه آمده است:

وَ [وَ قَدْ] رُئِيَ عَلَيْهِ إِزَارٌ خَلَقٌ مَرْقُوعٌ، فَقِيلَ لَهُ فِي ذَلِكَ، فَقَالَ (علیه السلام): يَخْشَعُ لَهُ الْقَلْبُ وَ تَذِلُّ بِهِ النَّفْسُ وَ يَقْتَدِي بِهِ الْمُؤْمِنُونَ. إِنَّ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةَ عَدُوَّانِ مُتَفَاوِتَانِ وَ سَبِيلَانِ مُخْتَلِفَانِ، فَمَنْ أَحَبَّ الدُّنْيَا وَ تَوَلَّاهَا أَبْغَضَ الْآخِرَةَ وَ عَادَاهَا؛ وَ هُمَا بِمَنْزِلَةِ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ، وَ مَاشٍ بَيْنَهُمَا كُلَّمَا قَرُبَ مِنْ وَاحِدٍ بَعُدَ مِنَ الْآخَرِ، وَ هُمَا بَعْدُ ضَرَّتَانِ.

 امام (عليه السلام) فرمودند: لباس كهنه و وصله‌دارى بر اندام آن حضرت ديده شد، كسى درباره آن سئوال كرد. (كه چرا امام (عليه السلام) با داشتن امكانات چنين لباسى را براى خود انتخاب كرده است).

قلب به سبب آن خاضع مى‌شود و نفس سركش با آن رام مى‌گردد و مؤمنان به آن اقتدا مى‌كنند (و از آن سرمشق مى‌گيرند). دنيا و آخرت دو دشمن متفاوت و دو راه مختلف‌اند، لذا كسى كه دنيا را دوست بدارد و به آن عشق ورزد آخرت را دشمن مى‌دارد و با آن دشمنى مى‌كند. اين دو به منزله مشرق و مغرب‌اند و انسان همچون كسى كه در ميان اين دو در حركت است هر زمان به يكى نزديک مى‌شود از ديگرى دور مى‌گردد و اين دو همچون دو همسر يک مردند (كه معمولا با هم رقابت شديد دارند). 



انتهای خبر/ س

اشتراک‌گذاری

  • تضاد حب دنیا و آخرت‌طلبی

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
پانزده منهای نه