- گروه: فرهنگی
- کد خبر: 69415
- بازدید: 10
- 1403/10/26 - 11:33:03
استاد معارف دانشگاههای اردبیل:
علی (ع) حقیقت صراط مستقیم است
استاد معارف دانشگاههای اردبیل گفت: «صراط مستقیم» اشاره شده در قرآن به معنای راه راست و درست است که امام علی (ع) یکی از تجلیهای این راه راست و حقیقت صراط مستقیم است.
حجتالاسلام صالح مطهری راد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، در پاسخ به این سؤال که عبارت «علی حقیقت صراط مستقیم است» به چه معناست؟ اظهار داشت: این عبارت اشاره به جایگاه والای امام علی (ع) دارد؛ امام علی (ع) یکی از بزرگترین شخصیتهای تاریخ اسلام و نماد عدالت، علم و حقیقت است و «صراط مستقیم» به معنای راه راست و درست است که در قرآن نیز به آن اشاره شده و امام علی (ع) یکی از تجلیهای این راه راست است.
وی ادامه داد: عبارت «کسی به علی اقتدار کند به خداوند اقتدار کرده است» نیز نشاندهنده جایگاه بلند امام علی (ع) در دین اسلام، بهویژه در آموزههای شیعه است؛ در واقع، امام علی (ع) تجلی قدرت و اراده خداوند در زمین است و اقتدار به او، بهنوعی احترام به اقتدار الهی است.
استاد معارف دانشگاههای اردبیل تصریح کرد: امام علی (ع) شخصیتی است که در علم، عدالت و فرمانبرداری از خداوند، تجسم پیدا کرده است. او همیشه در مسیر رضایت خداوند حرکت کرده و هیچگاه از اراده الهی تخطی نکرده است؛ بنابراین، پیروی از او، پیروی از خداوند است.
وی با اشاره به نقش امام علی (ع) در طول تاریخ اسلام بیان داشت: آن حضرت بهعنوان یک رهبر عادل، فقیه، حکیم و جنگاور برجسته در تاریخ اسلام شناخته میشود و در دوران خلافت خود، تلاش زیادی برای تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد در جامعه اسلامی داشت.
مطهری راد به «باب مدینه العلم» بودن امام علی (ع) اشاره کرد و گفت: در کلام پیامبر اسلام (ص)، امام علی (ع) بهعنوان "باب مدینه العلم" یعنی دروازه علم و دانش شناخته میشود. ایشان نهتنها در مسائل دینی و علمی، بلکه در مسائل اجتماعی و سیاسی نیز نقش کلیدی داشته و همواره در کنار پیامبر (ص) بوده است.
وی اضافه کرد: وحدت با امام علی (ع) به معنای پیروی از سیره، آموزهها و ارزشهایی است که او در طول زندگیاش به نمایش گذاشت. امام علی (ع) نماد عدالت، صداقت، شجاعت و تقوا بود و وحدت با او به معنای هماهنگشدن با این ویژگیها و اصول است.
این استاد معارف تصریح کرد: مام علی (ع) بهعنوان شخصیتی برجسته و نماینده حقیقت الهی شناخته میشود. از این دیدگاه، معرفت امام علی (ع) به معنای شناخت حقیقتی است که در ذات خداوند نهفته است. بهعبارتدیگر، معرفت امام علی (ع) در واقع معرفت به خداوند است، زیرا امام علی (ع) تجلیای از صفات و اراده الهی در زمین بود.
وی دررابطهبا جایگاه امامان در آموزههای اسلامی گفت: امامان (ع) بهعنوان مظهر صفات الهی معرفی شدهاند. آنها انسانهای کاملی هستند که صفات و کمالات الهی را در وجود خود به بهترین شکل منعکس میکنند. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «علی مع الحق و الحق مع علی» که نشاندهنده پیوند عمیق حضرت علی (ع) با حق و عدالت است.
دیدگاهها