سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 25 شهریور 1405
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 74362
  • بازدید: 675
  • 1404/12/09 - 07:30:31

رئیس جهاد کشاورزی مشگین‌شهر:

سدهای معیشتی مشگین‌شهر ۵ هزار مترمکعب ظرفیت دارند

سدهای معیشتی مشگین‌شهر ۵ هزار مترمکعب ظرفیت دارند

رئیس اداره جهاد کشاورزی مشگین‌شهر از وجود ۱۸ سد معیشتی و ذخیره‌سازی ۵ هزار مترمکعب آب در این سازه‌ها خبر داد.

 بیژن محمودی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با اشاره به وضعیت منابع آبی و پروژه‌های سدسازی در این شهرستان اظهار داشت: در حال حاضر ۱۸ سازه آبی از نوع سد و استخر معیشتی در مشگین‌شهر وجود دارد که ظرفیت ذخیره‌سازی ۵ هزار مترمکعب آب را دارند.

وی با بیان اینکه این منابع علاوه بر سدهای مهمی چون احمدبیگلو و سبلان، نقش مؤثری در تأمین آب کشاورزی دارند، افزود: در کنار اینها، ۱۰ سد دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۶۰ درصد در دست اجراست. اما تکمیل این پروژه‌ها به دلیل هزینه‌های سنگین و کاهش اعتبارات دولتی با چالش مواجه شده و به یک معضل جدی تبدیل شده است.

محمودی در بخش دیگری از سخنان خود به سه مؤلفه اصلی کشاورزی یعنی آب، زمین و اقلیم اشاره کرد و گفت: تغییرات اقلیمی و نوسانات جوی امروز به یکی از تهدیدهای جدی برای تولیدات کشاورزی تبدیل شده است. از آنجا که نمی‌توان اقلیم را تغییر داد، باید سیستم کشاورزی را به سمت روش‌های مدرن و صنعتی سوق دهیم.

رئیس اداره جهاد کشاورزی مشگین‌شهر با تأکید بر پتانسیل بالای منطقه برای توسعه گلخانه‌ها تصریح کرد: گسترش کشت گلخانه‌ای و صنعتی‌سازی تولید، بهترین راهکار برای مقابله با کم‌آبی و تغییرات اقلیمی است، چرا که این روش‌ها وابستگی به نزولات آسمانی را کاهش داده و بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

وی یکی دیگر از معضلات بخش کشاورزی را تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: مشگین‌شهر با بیشترین تغییر کاربری در منطقه و استان و حتی کشور محسوب می‌شود و همین امر هم ذائقه کشاورز را تغییر می‌دهد و جذابیت خود را از دست می‌دهد و یک تهدید جدی برای پایداری تولید است. توسعه گردشگری، گسترش جاده‌ها و ساخت‌وسازهای شهری به تدریج زمین‌های مرغوب کشاورزی را کاهش می‌دهد.

محمودی با اشاره به کاهش نزولات آسمانی و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های غیر مجاز  وبی‌رویه، وضعیت کنونی را یک چالش بزرگ ارزیابی کرد و افزود: این مسائل ذائقه کشاورز را تغییر داده و تمایل برای حفظ زمین‌های کشاورزی را کاهش می‌دهد.

وی در پایان از برنامه‌ریزی برای گذر از کشاورزی سنتی به مدرن خبر داد و گفت: برای نجات کشاورزی منطقه، باید همزمان در دو حوزه احداث سدهای تأمین‌کننده آب و اصلاح روش‌های آبیاری با رویکرد گلخانه‌ای گام برداریم.


انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • سدهای معیشتی مشگین‌شهر ۵ هزار مترمکعب ظرفیت دارند

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
جهت بازسازی کلیک نمایید