سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 1 شهریور 1404
  • کد خبر: 21304
  • بازدید: 1,229
  • 1394/06/20 - 23:09:31

محمد اصغری‌کلاسر، نماینده آستارا به مناظره دعوت کرد

در پی اظهارات بی اساس و بی پایه نماینده آستارا در مورد الحاق نمین و ویلکیج و شاهرود به آستارا و گیلان، پژوهشگر تاریخ معاصر اردبیل ، صفر نعیمی رز را به مناظره دعوت کرد.

به گزارش خبرنگار   به نقل از سیفار، در دو سال اخیر درمورد موقعیت جغرافیایی  آستارا و تالش و اردبیل ، مطابق اسناد بارها اشاره کرده ایم، باتوجه به نقشه قدیمی صفویان و نیز اسناد و مدارک، نجفقلی خان وطندوست آراللو(آلارلو) ملقب به سالارمنصوردر سال 1275هجری شمسی در دوره قاجار ، حاکم اردبیل، مشکین و طالش بوده است.

براساس مدارک و اسناد و عهدنامه صلح عثمانی ها با صفویان در سال 963 شمسی  و نقشه های دوران صفویه و قاجاریه و پهلوی اول و دوم، شواهد نشان دهنده حاکمیت اردبیل برآستارا و تالش است.هم چنین آستارا از موقوفات شیخ صفی الدین می باشد.

از اظهارات صفر نعیمی نماینده ، چنین استنباط می شود که در رابطه با حدود و ثغور و موقعیت جغرافیایی استان اردبیل ، مخصوصاً نمین و ویلکیج و شاهرود و 13 روستای ادعای وی و هم چین در مورد تابع بودن آستارا و تالش به اردبیل ، فاقد اطلاعات و معلومات و مطالعات تاریخی است و در این مورد لازم است وی از اساتید تاریخ برای مشورت استفاده نماید و یا کتاب های تاریخی را بیشتر مطالعه کند.

صفر نعیمی به جای این که در مورد زمین خواری و ویران سازی و کوه خواری منطقه حیران پاسخگو باشد، با ادعاهای از خود در آوردی ، در مورد الحاق نمین و ویلکیج اظهارات بی پایه و بی اساسی را مطرح کرده است که لازم شد مطابق اسناد و مدارک ، وی را برای مناظره دعوت نموده تا در رابطه با موقعیت جغرافیایی و قدمت تاریخی و تابع بودن نواحی تالش و آستارا برای عموم مردم روشنگری شود.

در حالی که در چند سال اخیر نمایندگان اردبیل، پیگیر الحاق آستارا به اردبیل هستند و در این رابطه بارها مطابق اسناد و مدارک و دلایل محکم و استنادات تاریخی و جغرافیایی و قوانین تقسیمات کشوری ، اقداماتی صورت گرفته و حتی در نشریات و سایت ها به این موضوع اشاره شده است. اخیراً نماینده آستارا که خود متولد روستای رز نمین و نسل اندر نسل در این روستا زندگی و رشد و نمو و پرورش یافته اند، اظهاراتی بیان کرده اند که از یک نماینده با این طرز بیان خیلی بعید به نظر می رسد که با هر گونه دلایل ، غیر ممکن است شاهرود و نمین و ویلکیج و 13 روستا به آستارا الحاق شود.

- اولاً در مورد الحاق یک بخش و روستا و شهر و به نزدیک ترین مرکز زمانی اتفاق می افتد که از لحاظ مسافت و مساحت نزدیک باشد.

- دوماً الحاق زمانی صورت می گیرد که یک روستا و یا بخش و شهر و یا شهرستان از مرکز استان و یا بخش و شهری منتزع ا شده باشد و به تناوب ما بین بخش و شهر و استان اتفاق افتاده باشد( مانند جدا شدن آستارا از اردبیل و رد و بدل شدن بین اردبیل و گیلان).

- سوماً در تقسیمات کشوری ، در هیچ یک از موارد قانونی ، تابع بودن شاهرود و نمین و ویلکیج به آستارا و گیلان  بیان نشده است و از سال 1309 تا سال 1339 هیچ اثری از تابع بودن شاهرود و نمین و ویلکیج و 13 روستای ذکر شده توسط صفر نعیمی آورده نشده است.

- چهارماً در سرشماری نفوس و مسکن سال های (1335) ،  (۱۳۴۵) ،  (۱۳۵۵)،  (۱۳۶۵)،  (۱۳۷۵)،  (۱۳۸۵ ) (۱۳۹۰) مبنی بر جمعیت ساختاری و آماری شهرستان نمین و ویلکیج برای آستارا تعیین و مشخص نشده است و هیچ اشاره ای به آن نگردیده است.

 - پنجماً طی 120 سال اخیر ، تمامی مکاتبات اداری و برگزاری انتخابات مجلس شورای ملی و تعیین و انتخاب حاکمان  (  حوزه انتخابیه اردبیل ، مشکین و خلخال و نمین و ویلکیج و آستارا و اجارود به صورت مشترک بوده است ) و تعیین حاکمان نمین از ناحیه اردبیل و حتی تعیین حاکم برای آستارا و اداره آن از سوی اردبیل بوده است.

در مورد وجه اشتراک زبانی و آداب و رسوم و محاورات محلی و منطقه ای ، در این زمینه ساکنان و مردمان  آستارا به اردبیل و نمین و ویلکیج و عنبران و شاهرود نزدیک تر هستند و مردمان آستارا برخاسته از این نواحی هستند و خاستگاهشان از اردبیل و نمین و ویلکیج است و چون آستارا تابع اردبیل بوده ، و وصلت های فامیلی برگرفته از یکسان بودن نژاد و هم زبان بودن مردمان  نمین و آستارا است که چون آستارا خود از توابع اردبیل است ( مانند مردمان شکی و شیروان و قره باغ و آستارای جمهوری آذربایجان) که در دوران قاجاریه از ایران جدا شدند ، اما مردمانشان تا زمان فعلی هم به ترکی و آذری محاوره می کنند.

اگر قرار باشد شهری یا ناحیه و دهستانی منتزع  و یا الحاق شود ، در این زمینه محکم ترین و مبرهن ترین دلیل ، همان فاصله اندک ، مسافت و مساحت و هم چنین سوابق تابع بودن یک ناحیه و شهر و روستا و دهستان و بخش است که تقسیمات کشوری به صراحت در این مورد ، قوانین بند به بند و تبصره و ماده اشاره نموده است.

 

 

انتهاي پيام/

اشتراک‌گذاری

  •  محمد اصغری‌کلاسر، نماینده آستارا به مناظره دعوت کرد

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هفت منهای یک