سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 16 اردیبهشت 1404
  • کد خبر: 4580
  • بازدید: 1,266
  • 1391/09/20 - 12:29:02

ورود عسل تقلبی به اردبیل، عسل "سبلان" را تهدید می کند

طی ادوار گذشته عسل اردبیل در سراسر کشور با نام "عسل سبلان" از محبوبیت خاصی برخوردار بود، اما ورود عسلهای تقلبی و غیراستاندارد به شبکه توزیع استان، بازار این محصول را با تهدیداتی مواجه کرده است.

 

به گزارش سبلانه، عرضه عسلهای تقلبی در بازار، عسل طبیعی با برند "سبلان" را از رونق انداخته و تولید کنندگان اصلی استان را به جهت عدم استقبال خریداران متضرر کرده است به همین جهت عسل سبلان که در سالهای نه چندان دور یکی از برندهای معروف عسل بوده امروزه کمتر در سفره های مردم دیده می شود.

عسل سبلان در سطح کشور شناخته شده بوده و خود را به سفره غذایی مردم در استانهای مختلف کشور تزریق کرده و در بازار مصرف تقاضا دارد، اما در سالهای اخیر به جهت عدم نظارت کافی و برخورد قاطع با متخلفان و متقلبان نوع تقلبی این محصول بیشتر از اصل آن عرضه می شود.

برخورد قاطع با متخلفان در تولید عسل می تواند از چنین آفتی جلوگیری کرده و صنعت تولید عسل در استان را تقویت کرده و منجر به صادرات عسل باکیفیت سبلان شود.

مسئولان استان نیز با پی بردن به وضعیت نامناسب عرضه عسل سبلان عزم خود را برای مبارزه با متخلفان جزم می کنند اما به جهت خلاهای قانونی از تعیین متولی اصلی برخورد با متخلفان بازمانده اند.

عسلهای تقلبی آفتی برای برند عسل سبلان است

یکی از شهروندان اردبیلی در گفتگو با خبرنگار مهر، وجود عسلهای تقلبی در بازار را آفتی برای صنعت عسل و زنبورداری استان دانست و گفت: برخورد قاطع با متخلفان در تولید عسل می تواند از چنین آفتی جلوگیری کرده و صنعت تولید عسل در استان را تقویت کرده و منجر به صادرات عسل باکیفیت سبلان شود.

حمید احمدی وجود عسلهای تقلبی در بازار را موجب بی رغبتی شهروندان و مسافران برای مصرف عسل سبلان برشمرد و تصریح کرد: برای بازگشت دوباره عسل طبیعی سبلان به سفره های مردم باید علل افت کیفیت عسل توسط کارشناسان و صاحب نظران آسیب شناسی و راه های برون رفت از این وضعیت مشخص شود.

وی استفاده از شکر و ترکیبات شیمیایی برای تولید و رنگ دهی به عسل را یکی از علل افت کیفیت عسل برشمرد و افزود: تولید کنندگان به جای استفاده از روشهای طبیعی از شکر برای تولید بیشتر عسل و ترکیبات شیمیایی برای رنگ دهی به آن استفاده می کنند که موجبات نارضایتی مصرف کنندگان را در بر دارد.

احمدی با بیان اینکه عسل مواد غذایی مقوی است و مصرف زیادی دارد، اضافه کرد: عسل ماده ای معجزه گر است و در درمان انواع بیماریها کاربرد دارد لذا تلاش برای تولید عسل با کیفیت بالا و مورد پسند شهروندان و گردشگران باید مورد توجه قرار گیرد.

کمیسیون مبارزه با عسل تقلبی تشکیل شود
 
رئیس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آسیبهای عسل تقلبی بر پیکر صنعت تولید عسل گفت: عسل تقلبی ضربه جبران ناپذیری بر صنعت زنبورداری وارد کرده و مسولان تاکنون اقدام اساسی برای مبارزه با عسل تقلبی انجام نداه اند که باید در این رابطه احساس مسئولیت کرده و تلاش مضاعفی داشته باشند.

عبدالرضا بیگناه با بیان اینکه عسل تقلبی صنعت زنبورداری را زیر سوال برده است، تصریح کرد: تولید و توزیع عسل ناسالم و تقلبی محدود به یک استان و منطقه نیست بلکه سودجویان و منفعت طلبان در سطح کشور با توزیع عسل نامرغوب، فعالان و دلسوزان این صنعت را دچار چالش جدی کرده اند که اگر راهکار اساسی اندیشیده نشود این صنعت همچنان به افول خود ادامه خواهد داد.

وی خواستار تشکیل کمیسیون مبارزه با عسل ناسالم و تقلبی شد و افزود: اگر مسئولان برای تشکیل این کمیسیون برنامه ریزی کنند دست افراد سودجو از این صنعت کوتاه شده و به تولید عسل با کیفیت و مرغوب در سطح استان و کشور کمک خواهد کرد.

عرضه کنندگان عسل تقلبی افراد کوچ رو هستند
 
رئیس انجمن ملی عسل ایران توسعه زنبورداری به صورت حرفه ای و کمک به تولید عسل با کیفیت بالا جهت تامین نیازهای داخلی و صادرات را یکی از اهداف تشکیل این انجمن عنوان کرد.

وی اضافه کرد: برای تقویت صنعت زنبورداری  و تولید عسل مرغوب باید تولید کنندگان و زنبورداران حمایت شوند که مبارزه با عسلهای تقلبی یکی از راه های حمایت از فعالان این صنعت است.
 
بیگناه با بیان اینکه زنبورداران پروانه دار عسل تقلبی عرضه نمی کنند، ادامه داد: عرضه کنندگان و فروشندگان عسل تقلبی افرادی خارج از مجموعه تولید کنندگان بوده و حتی برخی از این عرضه کنندگان افراد کوچ رو هستند.
 
وی با اشاره به قدمت تولید عسل در اردبیل گفت: تولید عسل در اردبیل قدمتی 500 ساله دارد و از 80 سال پیش تولید این محصول در اردبیل از حالت سنتی به حالت مدرنیته تغییر یافت.
 
بیگناه با انتقاد از رونق افتادن صنعت زنبورداری و تولید عسل در اردبیل اضافه کرد: تولید عسل تا اواخر دهه 60 در اردبیل رونق داشت اما از اوایل دهه 70 واردات موم و ملکه ممنوع شد که از آن زمان تاکنون این صنعت از رونق افتاده است.
 
عسل عرضه شده در حاشیه جاده ها تقلبی است
 
معاون برنامه ریزی استاندار اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیشتر عسلهای عرضه شده در جاده های این استان شهد تقلبی است، گفت: جلساتی برای برخورد با عرضه کنندگان عسل تقلبی برگزار شده اما متولی اصلی مبارزه به متخلفان هنوز مشخص نشده و دستگاه ها هر کدام برای مبارزه با این افراد خودداری می کنند.
 

سید حامد عاملی با اشاره به دلایل دستگاه های دولتی برای جلوگیری از فروش عسلهای تقلبی تصریح کرد: استاندارد سازی عسل در استان انجام می شود اما برای جلوگیری از عرضه عسلهای تقلبی باید جلسات مختلفی برگزار شده و متولی اصلی مشخص شود.
 
وی با بیان اینکه پیدا کردن عسل مرغوب برای خود مردم استان هم سخت شده است، افزود: باید با حضور تمامی دستگاه های مرتبط و به دور از نگاه کارمندی و با خلاقیت تمام مبارزه با عسلهای تقلبی را در دستور کار قرار دهیم.
 
عاملی با اشاره به دو مقوله تولید و عرضه اضافه کرد: در بحث تولید مشکل خاصی وجود ندارد بلکه تولید کننده از نظامهای صنفی شهرستان مجوز تولید گرفته و مجموعه هایی مانند اداره استاندارد و دامپزشکی وظایف خود را در این مورد انجام می دهند اما چنین نظارتهایی در بخش عرضه وجود ندارد.
 
باید اذعان داشت که عسل اردبیل به عنوان یکی از برترین محصولات استان می تواند علاوه بر تامین نیازهای داخلی، به دلیل شهرت و کیفیت ارز آوری نیز برای استان داشته باشد، اما عرضه عسل تقلبی بازار این محصول را تهدید می کند و حتی کار به جایی رسیده که شهروندان اردبیلی نیز در سفره های خود از عسل دیگر استانها استفاده می کنند.
............................
گزارش: توحید مهدوی
منبع: مهر
انتهای پیام/

 

اشتراک‌گذاری

  •  ورود عسل تقلبی به اردبیل، عسل

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
سیزده به‌اضافه نه