- کد خبر: 9981
- بازدید: 666
- 1393/07/10 - 22:26:13
مشاور وزیرکشور: مشکلات فرهنگی مانع حضور زنان در پست های مدیریتی است
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: وزارت کشور در بکارگیری زنان در سمت های مختلف از جمله فرمانداری ها اصرار دارد اما در این زمینه با مشکلات فرهنگی و اجتماعی روبرو است.
به گزارش سبلانه به نقل از ' فهیمه فرهمندپور' روز پنجشنبه در نشستی با خبرنگاران استان اردبیل افزود: دکتر روحانی در زمینه حضور بانوان در پست های مدیریتی مطالبه جدی داشتند و براین اساس نسبت به انتصاب چهار زن به عنوان فرماندار اقدام شد.
وی گفت: در بخشداری ها نیز انتصاب هایی صورت گرفت ولی با وجود اینکه بانوان توانمند دیگری نیز قابل شناسایی و بکارگیری بودند، به دلیل برخی مشکلات این روند متوقف شد.
مشاور وزیر کشور گفت: با این وجود تلاش ها برای زمینه سازی حضور بانوان در عرصه مدیریتی ادامه دارد اما آمار دقیقی از بانوان توانمند برای انتصاب ها در دست نیست و از این رو ایجاد بانک اطلاعتی از بانوان نخبه و فرهیخته کشور در دستور کار دولت قرار دارد.
وی گفت: بخش هایی از سامانه اطلاعات زنان نخبه در سطح کشور راه اندازی شده اما کامل نیست ولی امیدواریم جمع آوری اطلاعات از استان ها و ارائه آن به معاونت امور بانوان ریاست جمهوری در شتاب بخشی به حضور زنان در پست های مدیریتی کمک کند.
فرهمندپور در پاسخ به پرسشی در زمینه تفکیک جنسیتی در محیط های کاری نیز گفت: امنیت بخشی اخلاقی و روانی به بانوان و آقایان در محیط کاری مورد تایید و تاکید است اما روش ها باید ارزیابی شود.
وی افزود: این امر محدود به کارکنان دولت نیست بلکه بخش خصوصی و حتی ارباب رجوع را نیز شامل می شود اما پیشتر باید روش ها به دور از فضای سیاسی و تبلیغاتی مورد بررسی قرار بگیرد.
مشاور امور بانوان وزیر کشور در ادامه در مورد حضور بانوان در ورزشگاه ها افزود: گفت و گوها در زمینه حضور بانوان در ورزشگاه ها به حاشیه رفته در حالی که ورود بانوان به ورزشگاه ها باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
وی گفت: اصل برخورداری و دسترسی بانوان به امکانات ورزشی و زمینه سازی برای سپری کردن اوقات فراغت بانوان به روش های درست جزو مطالبات جدی است اما در این راه مشکلاتی هم وجود دارد.
فرهمندپور تاکید کرد: کسانی هم که در این مورد نظر مثبت خود را اعلام می کنند به این امر واقف هستند که تحقق این امر در شرایط کنونی وجود ندارد و پیشتر باید زمینه های تامین امینت فیزیکی و اخلاقی بانوان در ورزشگاه ها فراهم شود.
وی گفت: گرچه ممکن است حضور بانوان موجب تلطیف فضا شود اما نمی توان از آنها به عنوان ابزار سالم سازی محیط های ورزشی استفاده کنیم.
فرهمندپور در پاسخ به پرسشی در زمینه برخوردهای خودسرانه گشت های موتور سوار با بانوان نیز گفت: چنین برخوردها و تذکرهایی با هر عنوانی مجوز قانونی ندارد و مورد تایید دولت هم نیست.
وی افزود: وزیر کشور نیز در چند نوبت تصریح کردند که هرگونه تذکر به شهروندان باید مطابق روش های قانونی باشد و چنانچه عده ای با مساله ای تحت عنوان ناهنجاری به صورت غیرقانونی برخورد کنند، خود این عمل نوعی نا به هنجاری و قانون شکنی به شمار می رود.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده در مورد جهت گیری دولت در زمینه سیاست افزایش جمعیت گفت: تردید نداشته باشید که سیاست افزایش جمعیت ماموریت مهم و دغدغه ای است که به طور جدی دنبال می شود اما روش های اعمال این سیاست باید مورد آسیب شناسی قرار بگیرد.
وی افزود: در شرایط کنونی کشور افزایش سن ازدواج امری طبیعی است و اقبال دختران به تحصیلات عالی، تامین مسکن، معضل اشتغال مردان و سایر مسایل اقتصادی به این مساله شدت بخشیده و نمی توان اینها را انکار کرد.
فرهمندپور گفت: گرچه دولت فعالیت در حوزه اقتصادی از جمله افزایش ایجاد فرصت های شغلی، کاهش هزینه مسکن و ارائه تسهیلات بانکی را در دستور کار قرار داده اما مسایل فرهنگی هم در این زمینه نقش پررنگی دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده ها هم به تاخیر در سن ازدواج جوانان دامن می زنند که آگاه سازی در زمینه پیامدهای این امر می تواند راهگشا باشد و آسان سازی ازدواج نیز از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد که البته این به معنی برگزاری مراسم آسان است نه انتخاب آسان و شتابزده.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: 15 درصد آمار ناباروری بین زوج ها داریم که با حمایت از روش های درمان این افراد می توانیم گام مهمی در زمینه سیاست افزایش جمعیت برداریم .
وی افزود: اکنون به جای مهار شیوه های عقیم سازی دایمی، در ارائه لوازم پیشگیری موقتی سنگ اندازی می شود که این امر خود باعث آسیب هایی خواهد شد؛ این شیوه ها باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
فرهمندپور گفت که در حوزه زنان دستاوردهای فوری نخواهیم داشت اما نتیجه نشست های دوره ای و منطقه ای در میان مدت و بلند مدت می تواند اثر قابل توجهی در بهبود وضعیت بانوان ایجاد کند و از جمله تلاش ها در این زمینه، فعال کردن کانون های فرهنگی و اجتماعی زنان است.
وی افزود: 500 کانون تاکنون مجوز فعالیت گرفتند که پیشتر نقش قابل توجهی در پوشش نیازهای فرهنگی زنان داشتند اما در سال های اخیر نقش محوری خود را از دست دادند و یکی از تلاش های ما ارزیابی و آسیب شناسی و ارایه راهکار برای فعالیت دوباره آنهاست.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده، تقویت بازاراچه های خود اشتغالی زنان با حمایت معاونت امور بانوان ریاست جمهوری را از دیگر فعالیت ها به منظور توانمندسازی بانوان و به خصوص سرپرستان خانوار بیان کرد.
دیدگاهها