سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

یک‌شنبه 31 خرداد 1405
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 75622
  • بازدید: 267
  • 1405/03/31 - 12:42:29

رئیس دادگستری استان اردبیل خبر داد؛

صدور حکم ۵ هزار پرونده طلاق در اردبیل

صدور حکم ۵ هزار پرونده طلاق در اردبیل

رئیس دادگستری استان اردبیل گفت: سال گذشته در استان اردبیل ۵ هزار پرونده طلاق منجر به صدور حکم شد و در این حوزه کاهش ۱۰ درصدی ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین کثیرلو پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: توسعه فناورانه و هوشمندسازی نظام قضایی از محورهای اصلی برنامه‌های دادگستری اردبیل بوده و در این زمینه ۵۳ سامانه راه‌اندازی، افتتاح و آموزش‌داده‌شده است.

وی با اشاره به هوشمند شدن فرایندهای قضایی افزود: درگذشته یکی از مشکلات اصلی در حوزه ابلاغیه و اخطاریه وجود داشت، اما اکنون ۹۷ درصد ابلاغیه‌ها به‌صورت هوشمند و الکترونیک انجام می‌شود که این موضوع نقش مهمی در تسریع روند دادرسی داشته است.

رئیس دادگستری استان اردبیل ادامه داد: سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار پرونده در دستگاه قضایی استان مورد رسیدگی قرار گرفت و درعین‌حال ورودی پرونده‌ها ۱۰ درصد کاهش یافت. همچنین در حوزه دادرسی الکترونیکی، ۳۷ هزار و ۴۰۰ پرونده رسیدگی شد و حدود ۷ درصد پیشرفت نسبت به سال قبل به ثبت رسید.

 به گفته وی، در بخش رسیدگی به پرونده‌های زندانیان نیز حدود ۹۵ تا ۹۶ درصد پرونده‌ها به‌صورت ویدئوکنفرانس و الکترونیکی بررسی شده است و این روند ۲۴ درصد افزایش داشته است.

۵ هزار پرونده طلاق منجر به صدور حکم شد

کثیرلو با اشاره به موضوع طلاق و تحکیم خانواده بیان کرد: درحالی‌که در سطح کشور بحث افزایش طلاق مطرح است، در استان اردبیل سال گذشته ۵ هزار پرونده طلاق منجر به صدور حکم شد و در این حوزه کاهش ۱۰ درصدی ثبت شده است.

 وی تأکید کرد: که این رقم همچنان بالا است و باید با استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی برای کاهش آن تلاش شود و از هیئت‌ها و مجموعه‌های مردمی خواستارم در ماه محرم برای آشتی‌دادن خانواده‌های دارای اختلاف وارد میدان شوند تا از وقوع طلاق جلوگیری شود.

رئیس دادگستری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری مزایده‌ها به‌صورت ۱۰۰ درصد الکترونیکی از طریق تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) اشاره کرد و گفت: این اقدام باعث شفافیت و تسهیل در روند مزایده‌ها شده است.

 وی افزود: که سال گذشته ۳ هزار و ۵۰۰ ملاقات مردمی حضوری برای رسیدگی به مشکلات و درخواست‌های شهروندان برگزار شده و شخص رئیس‌کل دادگستری استان نیز هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۲ پاسخگوی مردم بوده است؛ به‌طوری که در استان، نوبت گرفتن برای ملاقات با رئیس‌کل معنا ندارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳ هزار و ۸۰۰ مورد بازدید از زندان‌ها انجام شده است، گفت: این نظارت‌ها باهدف بررسی وضعیت زندانیان، صیانت از حقوق آنان و ارتقای کیفیت خدمات انجام‌گرفته است.

مصالحه ۶۰ درصد پرونده‌ها شورای حل اختلاف اردبیل

کثیرلو در ادامه به عملکرد شورای حل اختلاف اشاره کرد و افزود: در این شورا، ۶۰ درصد پرونده‌ها به مصالحه ختم شده که البته نسبت به سال قبل ۱۰ درصد کاهش داشته است.

وی درعین‌حال از موفقیت شورای حل اختلاف در حل‌وفصل ۶ پرونده قتل و قصاص از طریق رضایت و صلح خبر داد و گفت: در سال گذشته داوری حرفه‌ای نیز در این شورا اجرا شده و شورای حل اختلاف استان اردبیل در جمع ۱۰ رتبه برتر کشور قرار دارد.

رئیس دادگستری استان اردبیل با اشاره به اقدامات پیشگیرانه تصریح کرد: ۱۰۰ درصد برنامه عملیاتی قوه قضاییه در حوزه پیشگیری در استان اجرا شده است.

وی همچنین به نقش استان در مدیریت اغتشاشات سال گذشته و حوادث دی‌ماه اشاره کرد و گفت: باوجود سنگینی کار، اقدامات پیشگیرانه باعث شد خسارت‌ها به حداقل برسد و استان اردبیل کمترین خسارت را در کشور داشته باشد.

کثیرلو حمایت از تولید و اقتصاد را از برنامه‌های جدی دادگستری استان عنوان کرد و افزود: در این زمینه ۸ جلسه کارگروه قضایی برگزار شده که حاصل آن ۶۸ مصوبه بوده است. 

جلوگیری از بیکاری ۲ هزار و ۶۶۰ نفر در اردبیل

به گفته وی، این مصوبات در نهایت به حل مشکل ۱۹ شرکت، کارخانه و واحد تولیدی منجر شد و از بیکاری یا بیکار شدن ۲ هزار و ۶۶۰ نفر جلوگیری کرد یا زمینه اشتغال آنان را فراهم آورد و تأکید کرد که حمایت از تولید یک برنامه جدی، همیشگی و کاربردی در دستگاه قضایی استان است.

رئیس دادگستری استان اردبیل در بخشی دیگر از سخنان خود به سخنان رهبر شهید در حوزه اقتصاد و هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: اگر مسئولان به فرمایشات ایشان در زمینه اقتصاد توجه می‌کردند، وضعیت دفاعی کشور مطلوب‌تر بود.

وی افزود: حدود ۳،۴ سال پیش رهبر شهید درباره هوش مصنوعی تأکید کرده بودند که باید برای آموزش و پیگیری این حوزه زمان گذاشت، زیرا در آینده برخی فعالیت‌ها مانند انرژی هسته‌ای نیازمند مجوز و مداخله خاص خواهد بود.

کثیرلو در ادامه از احیای حقوق بیت‌المال و منابع طبیعی خبر داد و گفت: در استان اردبیل ۲ هزار و ۷۳۱ هکتار از اراضی منابع طبیعی و اموال بیت‌المال مورد تعرض قرار گرفته بود که در این زمینه حدود ۱ هزار و ۳۵ پرونده تشکیل شد، ۱ هزار و ۱۴۴ متهم تحت پیگرد قرار گرفتند و ۱۸۶ رأی نیز صادر شد.

وی افزود: در مجموع ۸ هزار و ۴۰۰ هکتار از زمین‌های منابع طبیعی و دولتی به بیت‌المال بازگشته و به همان میزان نیز پیشگیری بدون تشکیل پرونده انجام شده است.

کثیرلو با اشاره به تشکیل ۳۲ شعبه دادگاه صلح در استان گفت: این اقدام قانونی در سال گذشته اجرا شد و نتایج قابل‌توجهی به همراه داشت. 

وی همچنین از فعالیت هیئت شهروندی در سه حوزه نظارت بر دادسراها و پرونده‌های کیفری، نظارت بر کلانتری‌ها، نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و سایر ضابطان قضایی و نیز نظارت بر زندان‌ها و حقوق زندانیان خبر داد.

رئیس دادگستری استان اردبیل افزود: هفته گذشته نیز سه معاون دادستانی کشور از زندان مرکزی اردبیل و گرمی بازدید کردند و ارزیابی آنان از وضعیت این مراکز خوب بوده است.

دستگاه قضائی اردبیل جزو ۵ استان برتر کشور

وی با اشاره به رتبه‌بندی عملکرد استان گفت: عملکرد قضایی استان اردبیل در سال گذشته جزو ۵ استان برتر کشور بوده و به همین دلیل، رئیس‌کل دادگستری استان را رئیس‌کل برتر و رئیس‌کل ملی معرفی کرده‌اند.

کثیرلو همچنین با اشاره به شرایط خاص استان در جنگ رمضان اظهار کرد: درحالی‌که بسیاری از دستگاه‌های اجرایی استان به‌صورت ۵۰ درصد حضوری و ۵۰ درصد دورکار فعالیت می‌کردند، همکاران قضایی ۱۰۰ درصد حضوری در محل کار حاضر بودند.

وی در ادامه افزود: در اسفندماه نیز باوجود شرایط جنگی و تعطیلی، آمار و ارقام عملکرد همکاران قضایی از ماه‌های دیگر بیشتر بود. وی تأکید کرد: باتوجه‌به موقعیت حساس استان، همان‌طور که مردم در میدان‌اند و رزمندگان پای لانچر هستند، دستگاه قضایی نیز باید در کنار مردم و در صحنه باشد.

رئیس دادگستری استان اردبیل همچنین درباره امنیت فیزیکی و روانی گفت: برخی افراد در استان ممنوع‌الورود شده‌اند و حتی برای دیدار خانواده‌های خود به‌صورت قاچاقی تردد می‌کنند.

وی در بخش پایانی سخنان خود به احیای حقوق عامه اشاره کرد و گفت: در این حوزه اقداماتی مانند ساماندهی وانت‌بارها و میوه‌فروش‌ها، ممنوعیت توقف کامیون‌ها و خودروهای سنگین در مرکز استان و انتقال و پارک آن‌ها در خارج از شهر انجام شده است.


رئیس عدلیه استان اردبیل همچنین از جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز به‌ویژه در منابع طبیعی، پیگیری آلودگی قره‌سو ناشی از فعالیت دو شرکت در شهرک صنعتی، احیای نسبی دریاچه نئور، توقیف حدود ۳۰۰ خودروی هنجارشکن و ساماندهی اسناد خبر داد.

وی ادامه داد: در استان اردبیل اسناد مربوط به سه حوزه صادر شده و ۱۰۰ درصد منابع طبیعی و ملی سنددار شده‌اند. همچنین ۸۰ درصد اموال دولتی و ۹۸ درصد املاک برخی ادارات سند گرفته‌اند. 

 وی با بیان اینکه در حوزه زمین‌های کشاورزی استان که حدود ۸۰۰ هزار هکتار وسعت دارند، حدود ۷۰ درصد اراضی سنددار شده‌اند افزود: تمام معاملات کشور باید با سند رسمی انجام شود.

کثیرلو در پایان با اشاره به عملکرد مطلوب دستگاه‌های زیرمجموعه قوه قضاییه در استان گفت: سازمان زندان‌های استان در چند سال اخیر در ۱۸ شاخص رتبه نخست کشوری را کسب کرده و پزشکی قانونی نیز در معاینات بالینی عملکرد بسیار خوبی داشته است. 

انتهای خبر/ ع

اشتراک‌گذاری

  • صدور حکم ۵ هزار پرونده طلاق در اردبیل

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
دو منهای پنج